Nya sms lån med Swish

– Swish lån

Letar du efter nya sms lån med Swish 2020? Det vill säga efter en långivare som erbjuder snabblån med direkt utbetalning via Swish? I dagsläget finns det ingen långivare på den svenska marknaden som erbjuder möjligheten att låna pengar med Swish, däremot finns det ett flertal långivare som erbjuder sms lån med direkt utbetalning via banköverföring, även på kvällar och på helgen. 

Populära alternativ med snabb utbetalning

Ferratum

 • Hos Ferratum har du möjligheten att ansöka om en kontokredit mellan 1 000 – 45 000 kr med en flexibel återbetalningstid från 30 dagar.
 • Ferratum är det optimala alternativet för dig som vill kunna disponera pengarna samma dag. Direkt utbetalning erbjuds till dig som har bankkonto hos Swedbank, SEB, Handelsbanken och Nordea, även på lördagar och söndagar mellan kl. 11:00 – 18:00.
 • Kontokrediten har en nominell årsränta på 39,3 %. Inga övriga avgifter tillkommer. En kontokredit passar bäst för dig som vill låna ett mindre belopp med en kort återbetalningstid. 
 • Ferratum har ett kundbetyg på 3,9/5 från 498 kundomdömen på Trustpilot (2020-04-21).
 • Alla kreditupplysningar sker via Creditsafe. UC används därmed inte. 
 • Krav: +21 år. Deklarerad inkomst. Ingen anmärkning får vara yngre än 6 månader.

Mobillån

 • Mobillån erbjuder kontokredit mellan 1.000 – 30.000 kr men en löptid från 30 dagar. 
 • Mobillån erbjuder inte sms lån med direkt utbetalning via Swish-överföring, däremot direkt utbetalning med banköverföring till dig som har konto hos Swedbank, Danske Bank, SEB, Nordea eller Handelsbanken
 • Kontokrediten har en nominell årsränta på 39,3 %. Uttagsavgift: 49 kr. Månatlig avi-avgift: 35 kr. Uppläggningsavgiften: 320 kr.
 • Alla kreditupplysningar utförs med Creditsafe
 • Krav: Minst 18 år. Deklarerad inkomst. Inga betalningsanmärkningar.

Det här är en högkostnadskredit

Lån med en effektiv ränta över 30 % är högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Finns det snabblån och sms lån med Swish 2020?

Det är vanligt att konsumenter som är intresserade av ett litet och snabbt lån letar efter långivare som erbjuder sms lån eller snabblån med direkt utbetalning via Swish. Däremot finns det ingen långivare som erbjuder denna möjlighet, istället använder samtliga långivare vanliga banköverföringar vid överföring av pengar till låntagarens konto.

Bästa alternativet till ett Swish lån

Det bästa alternativet är i dagsläget ett lån utan UC med direkt utbetalning via banköverföring. De flesta långivare som har nischat in sig mot mindre lån med snabb utbetalning erbjuder sina kunder direkt utbetalning till utvalda banker. Det är därmed viktigt att kontrollera att långivaren erbjuder direkt utbetalning till just din bank. Exempelvis erbjuder långivaren Ferratum direkt utbetalning till dig som har ett konto hos SEB, Nordea, Swedbank och Handelsbanken. 

När förväntas det komma nya sms lån med Swish?

I dagsläget finns det ingen långivare som har nämnt att dem planerar att lansera ett nytt sms lån med Swish, det vill säga med möjligheten att få pengarna utbetalda direkt till kontot med en Swish-överföring. Med bakgrunden att de flesta långivare redan erbjuder snabblån med direkt utbetalning via traditionell banköverföring är behovet antagligen inte heller speciellt stort.

För- och nackdelarna med sms lån

Sms lån, som ofta går under namnet snabblån, är en populär låneform för konsumenter som är i snabbt behov av ett mindre lån utan säkerhet. Fördelen är den snabba hanteringen och att du kan slutföra hela ansökningsprocessen på långivarens hemsida genom att signera din ansökan med BankID. De flesta långivare har generösa öppettider, exempelvis behandlar Ferratum låneansökningar på vardagar fram till kl. 21:00 och under både lördagar och söndagar mellan kl. 11:00 – 18:00.

Den främsta nackdelen är den relativt höga räntan som ofta ligger på cirka 39,0 % sedan regeringen införde den nya lagen om räntetak för högkostnadskrediter september 2018. Förutom ränta tillkommer det ofta avgifter som uppläggningsavgifter och aviseringsavgifter.

Sms lån passar därmed bäst för dig som vill låna ett mindre belopp under exempelvis 30 eller 60 dagar. Om du är intresserad av att låna över 5.000 kr under minst 12 månader är vår rekommendation att du istället ansöker om ett privatlån med en låg ränta från cirka 3,0 %.

Slutsats

I dagsläget finns det inga nya sms lån med Swish på den svenska marknaden. För dig som är intresserad av att låna pengar snabbt med en Swish-överföring är det bästa alternativet ett sms lån med direkt utbetalning via en tradtionell banköverföring.