Bästa billånet 2024

Vi har gjort det enkelt för dig som letar efter det bästa billånet med låg ränta och utan krav på kontantinsats. Genom att ansöka om billån genom en låneförmedlare är det enkelt att hitta det bästa billånet på bara några minuter. Upp till 40 långivare tillfrågas vilket innebär att du optimerar dina chanser att hitta lånet med lägst ränta baserat på dina ekonomiska förutsättningar. 

Advisa

Hitta Sveriges bästa billån med Advisa

 • Med ett kundbetyg på 4,8/5 från 3 922 omdömen på Trustpilot (2024-01-12) rankas Advisa som en av Sveriges populäraste förmedlare av billån.
 • Advisa tar endast en kreditupplysning som samtliga långivare delar på.
 • Advisa tillfrågar upp till 40 långivare om låneerbjudanden, bland annat Swedbank, SEB, Nordea och ICA Banken.
 • Samarbetar med ett flertal långivare som kan acceptera en svag kreditvärdighet och tidigare betalningsanmärkningar.
 • Förmedlar privatlån upp till 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.
 • Krav: Minst 18 år. Månadsinkomst på minst 10 000 kr. Inga skulder hos Kronofogden. 
Sambla

Hitta bästa billånet med Sambla

 • Sambla samarbetar med 40 långivare, du kan därmed vara säker på att du hittar det bästa billånet baserat på dina ekonomiska förutsättningar.
 • Samtliga långivare som prövar din ansökan delar på samma kreditupplysning. 
 • Förmedlar lån mellan 5 000 – 600 000 kr med en löptid mellan 1 – 20 år.
 • Sambla har ett kundbetyg på 4,8 av 5 från 23 295 kundomdömen på Trustpilot (2024-01-12).
 • Krav: Minst 18 år. Månadsinkomst på minst 10 000 kr. Inget skuldsaldo hos Kronofogden.

Utmaningen att hitta bästa billånet i Sverige

Privatpersoner som är intresserade av att finansiera bilköpet med ett lån vänder sig oftas till ett flertal olika långivare för att jämföra ränta och avgifter. Eftersom räntan bestäms individuellt baserat på låntagarens kreditvärdighet måste man ansöka om ett lån och genomgå en kreditupplysning innan man kan få ett erbjudande. Det finns därmed en risk att man samlar på sig många kreditupplysningar under en kort period, vilket kan leda till en sämre kreditvärdighet och göra det svårt att få ett lån beviljat. 

Med denna bakgrund vänder sig allt fler privatpersoner som vill finansiera ett bilköp till en låneförmedlare. Låneförmedlaren låter upp till cirka 35 banker och kreditgivare konkurrensutsättas. Fördelen är att låneförmedlaren endast tar ut en kreditupplysning som samtliga långivare delar på. Det är därmed möjligt att få ett flertal låneerbjudanden med endast en kreditupplysning.

Låneförmedlingstjänsten är alltid kostnadsfri och en ansökan är inte bindande. Det är därmed svårt att hitta några nackdelar med att ansöka om billån genom en förmedlare.

Populära förmedlare för billån

Advisa och Sambla är två av Sveriges populäraste förmedlare av billån baserat på kundbetyg på Trustpilot. Båda dessa förmedlare att ett kundbetyg på 4,8 av 5. Advisa och Sambla förmedlar båda billån i form av privatlån utan säkerhet som kan användas för att finansiera hela bilens värde.

Advisa och Sambla samarbetar med flera av Sveriges populäraste långivare inom privatlån, exempelvis:

 • IKANO Bank.
 • ICA Banken.
 • SEB.
 • Swedbank.
 • Santander.
 • Lendify.

Båda dessa förmedlare samarbetar även med ett flertal långivare som kan acceptera en eller flera betalningsanmärkningar, exempelvis Nystart Finans och Marginalen Bank.

Slutsats

Om du snabbt vill hitta det bästa billånet med lägst ränta är vår rekommendation att du vänder dig till en låneförmedlare. Då kan du känna dig trygg att du får den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Vanliga frågor

Hur hittar jag det bästa billånet?

Vi rekommenderar att du vänder dig till en låneförmedlare som kontaktar upp till cirka 35 banker och kreditgivare om låneerbjudanden. Du kan därmed vara säker på att du väljer det bästa billånet utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Vilket är Sveriges bästa billån?

Vilket som är Sveriges bästa billån är individuellt då man som låntagare prioriterar olika saker. Däremot är räntan den faktor som oftast prioriteras högst. Eftersom långivare som erbjuder billån tillämpar individuell räntesättning är det svårt att veta vilken långivare som erbjuder lägst ränta. Vi rekommenderar därmed att du ansöker genom en låneförmedlare om du vill optimera dina chanser att hitta bästa billånet baserat på dina ekonomiska förutsättningar.

Är det bästa alternativet ett billån utan säkerhet?

Bilköp finansieras av de flesta privatperson med ett privatlån utan krav på säkerhet. Fördelen med privatlån är att det är möjligt att låna till hela bilens värde, vilket inte är möjligt att om du väljer ett billån där bilen används som säkerhet. Med privatlån är det även smidigt att finansiera ett köp av en begagnad bil. Däremot är billån med bilen som säkerhet ett populärt alternativ för nya bilar, då det ofta är möjligt att få en förmånlig ränta.

Vilken är den bästa låneförmedlaren för billån?

Två populära låneförmedlare för billån är Advisa och Sambla. Båda dessa förmedlare har ett kundbetyg på 4,8 av 5 på Trustpilot och har många års erfarenhet av att förmedla lån. Advisa och Sambla förmedlar billån i form av privatlån utan krav på säkerhet upp till 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 20 år.