Bästa låneförmedlaren 2021

Låneförmedlare hjälper dig att hitta det billigaste lånet – helt kostnadsfritt. Upp till 36 banker och kreditgivare tillfrågas för att du ska få den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Vi har sammanställt Sveriges bästa låneförmedlare 2021 utifrån oberoende kundbetyg på Trustpilot som förmedlar lån mellan 5 000 – 600 000 kr.

Belopp: 123
Löptid: 123
Vi har hittat st låneförmedlare
Vi har hittat en förmedlare till dig
Ingen förmedlare hittades
Visa fler resultat

Månadskostnad och Att återbetala är beräknade utifrån den lägsta räntan som förmedlas. Tänk på att långivarna som prövar din ansökan bestämmer vilken ränta du får. Räntor uppdaterade 2021-11-03.

Hitta Sveriges bästa låneförmedlare

Med vår jämförelsetjänst är det enkelt att hitta en omtyckt och licensierad låneförmedlare med topp-betyg på Trustpilot. Låneförmedlarna förmedlar privatlån utan säkerhet, så kallade blancolån, upp till 600 000 kr. Pengarna får du använda till precis det du vill, allt från att finansiera en ny bil till att samla alla dina dyra lån och krediter.

1. Välj lånebelopp och återbetalningstid

Du har möjligheten att ansöka om privatlån mellan 5 000 – 600 000 kr med en löptid mellan 1 – 15 år. 

De flesta låneförmedlare ställer kravet om en årsinkomst på minst 120 000 kr från arbete eller pension.

2. Låna trots betalningsanmärkningar

Tidigare anmärkningar behöver inte vara ett hinder när du ansöker om lån genom en låneförmedlare. Låneförmedlarna samarbetar med ett flertal långivare som kan erbjuda lån trots betalningsanmärkningar.

3. Jämför låneförmedlare

Så fort du har valt önskat lånebelopp och återbetalningstid presenteras Sveriges populäraste låneförmedlare. Förmedlarna rangordnas automatiskt efter aktuellt kundbetyg på Trustpilot

Månadskostnad visar din förväntade månadskostnad för att betala av lånet, inklusive amortering, ränta och avgifter.

Att återbetala visar lånets totala kostnad under hela lånets löptid, inklusive amortering, ränta och avgifter.

Tänk på att Månadskostnad och Att återbetala är beräknade utifrån den lägsta räntan som erbjuds. Räntan för privatlån sätts alltid individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Klicka på Mer information under respektive låneförmedlare för att få mer information om bland annat kundtjänstens öppettider, inkomstkrav och antal långivare som förmedlaren samarbetar med.

Fördelarna att använda en låneförmedlare

Den främsta anledningen till låneförmedlarnas popularitet är att dem hjälper privatpersoner att hitta det billigaste lånet, samtidigt som endast en kreditupplysning registreras i UCs register. Om du exempelvis själv hade kontaktat 5 st långivare skulle du även samlat på dig 5 st kreditupplysningar. Anledningen är att långivarna använder kreditupplysningen som ett underlag när dem fastställer din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. För många kreditupplysningar under en tolvmånadersperiod kan göra det omöjligt att få ett lån beviljat.  

När du ansöker om lån genom en låneförmedlare tillfrågas upp till cirka 35 st banker och kreditgivare som alltid delar på en enda kreditupplysning hos UC. Du behöver därmed inte riskera en försämrad kreditvärdighet på grund av för många UC förfrågningar.

Vilken låneförmedlare är bäst?

Om kunderna får avgöra rankas Advisa just nu som Sveriges bästa låneförmedlare 2021. Advisa har ett kundbetyg på 4,8 av 5 från 3 512 kundomdömen på Trustpilot (2021-11-03).

Bästa låneförmedlaren 2021 enligt Trustpilot

  • Hos låneförmedlaren Advisa är det enkelt att ansöka om privatlån upp till 600 000 kr. Du får alltid svar från långivarna inom 24 timmar. 
  • Upp till 36 st långivare kontaktas för att du ska få det billigaste lånet utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Samarbetar exempelvis med Bluestep Bank, SEB, ICA Banken, Ikano Bank och Bank Norwegian.
  • Långivarna som prövar din ansökan delar alltid på en enda kreditupplysning hos UC.
  • Svag kreditvärdighet på grund av tidigare betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder.
  • Krav: Minst 18 år. Årsinkomst på minst 120 000 kr.

Antal långivare som prövar din ansökan

Nu för tiden samarbetar de flesta låneförmedlare med över 25 st banker och kreditgivare. Däremot är det färre som samarbetar med över 30 st långivare. Låneförmedlaren Advisa samarbetar just nu med 36 st långivare, fler än någon annan förmedlare i Sverige. Advisa är även den enda låneförmedlaren som samarbetar med Nordea.

Tänk på att antalet långivare som tillfrågas beror på ett flertal faktorer, bland annat lånets storlek, återbetalningstid och om du har några betalningsanmärkningar. Exempelvis erbjuder långivaren ICA Banken som samarbetar med Advisa ett privatlån med en återbetalningstid mellan 3 – 15 år till dig som saknar betalningsanmärkningar. Om du exempelvis ansöker om ett privatlån med återbetalningstiden 2 år kommer därmed inte ICA Banken att tillfrågas.

Samla alla dyra lån och krediter

Låneförmedlare används ofta av personer som vill samla lån och krediter, vilket innebär att man ansöker om ett nytt lån med låg ränta som man använder för att betala av alla dyra krediter och skulder. Hushåll som har samlat på sig många avbetalningar och krediter kan ofta spara flera tusen kronor varje månad genom att samla sina lån hos en enda långivare. Låneförmedlaren hjälper dig att hitta den långivare som erbjuder dig den lägsta räntan. 

Finns det några nackdelar med låneförmedling?

Eftersom tjänsten är kostnadsfri för privatpersoner finns det ingen direkt nackdel att använda sig av en låneförmedlare, så länge du väljer en seriös och licensierad förmedlare. Vi rekommenderar även att du väljer en förmedlare som samarbete tar med åtminstone 25 långivare. 

En nackdel skulle kunna vara  att du måste vänta upp till 24 timmar innan du får svar från långivarna. Däremot är 24 timmar en relativt kort tid med tanke på lånets storlek och dess räntekostnad sett över flera års tid.

Vanliga frågor

[et_pb_df_faq enable_search=”off” filter_by_category_on=”on” include_categories=”18″ _builder_version=”4.4.1″ question_font=”|600|||||||” question_font_size=”16px” custom_padding=”|4px|||false|false” box_shadow_style=”preset4″ box_shadow_horizontal=”4px” box_shadow_vertical=”4px” global_colors_info=”{}”][/et_pb_df_faq]