Bästa låneförmedlaren 2024

Låneförmedlare hjälper dig att hitta det billigaste lånet, helt kostnadsfritt. Låneförmedlare samarbetar med upp till cirka 40 banker och kreditgivare för att du ska få den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Vi har sammanställt Sveriges populäraste låneförmedlare utifrån oberoende kundbetyg på Trustpilot.

Belopp: 123
Löptid: 123
  • Filter:
  • Utbetalning 1 - 2 bankdagar
  • Minst 4.5/5 på Trustpilot
  • Med betalningsanmärkning
Show more results

Månadskostnad och Att återbetala är beräknade utifrån den lägsta räntan som förmedlas. Tänk på att långivarna som prövar din ansökan bestämmer vilken ränta du får. 

Jämför Sveriges populäraste låneförmedlare

Med vår jämförelsetjänst är det enkelt att hitta en omtyckt och licensierad låneförmedlare med topp-betyg på Trustpilot. Låneförmedlarna förmedlar privatlån utan säkerhet, så kallade blancolån, upp till 600 000 kr. Pengarna får du använda till precis det du vill, allt från att finansiera en ny bil till att samla alla dina dyra lån och krediter.

1. Välj lånebelopp och återbetalningstid

Du har möjligheten att ansöka om privatlån mellan 5 000 – 600 000 kr med en löptid mellan 1 – 15 år. 

De flesta låneförmedlare ställer kravet om en årsinkomst på minst 120 000 kr från arbete eller pension.

2. Låna trots betalningsanmärkningar

Tidigare anmärkningar behöver inte vara ett hinder när du ansöker om lån genom en låneförmedlare. Låneförmedlarna samarbetar med ett flertal långivare som kan erbjuda lån trots betalningsanmärkningar.

3. Jämför låneförmedlare

Så fort du har valt önskat lånebelopp och återbetalningstid presenteras Sveriges populäraste låneförmedlare. Förmedlarna rangordnas automatiskt efter aktuellt kundbetyg på Trustpilot

Månadskostnad visar din förväntade månadskostnad för att betala av lånet, inklusive amortering, ränta och avgifter.

Att återbetala visar lånets totala kostnad under hela lånets löptid, inklusive amortering, ränta och avgifter.

Tänk på att Månadskostnad och Att återbetala är beräknade utifrån den lägsta räntan som erbjuds. Räntan för privatlån sätts alltid individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Klicka på Mer information under respektive låneförmedlare för att få mer information om bland annat kundtjänstens öppettider, inkomstkrav och antal långivare som förmedlaren samarbetar med.

Fördelarna att använda en låneförmedlare

Den främsta anledningen till låneförmedlarnas popularitet är att dem hjälper privatpersoner att hitta det billigaste lånet, samtidigt som endast en kreditupplysning registreras i UCs register. Om du exempelvis själv hade kontaktat 5 st långivare skulle du även samlat på dig 5 st kreditupplysningar. Anledningen är att långivarna använder kreditupplysningen som ett underlag när dem fastställer din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. För många kreditupplysningar under en tolvmånadersperiod kan göra det omöjligt att få ett lån beviljat.  

När du ansöker om lån genom en låneförmedlare tillfrågas upp till cirka 35 st banker och kreditgivare som alltid delar på en enda kreditupplysning hos UC. Du behöver därmed inte riskera en försämrad kreditvärdighet på grund av för många UC förfrågningar.

Sveriges bästa låneförmedlare

Om vi enbart utgår från kundbetyg på Trustpilot är Sveriges bästa låneförmedlare under 2024 följande:

  1. Sambla: 4,8/5 (24 159 omdömen)
  2. Advisa: 4,8/5 (3 967 omdömen)
  3. Enklare: 4,7/5 (7 397 omdömen)
  4. Zmarta: 4,6/5 (20 823 omdömen)
  5. Lendo: 4,6/5 (2 932 omdömen)
  6. Likvidum: 4,5/5 (1 993 omdömen)

Kundbetyg uppdaterades 2024-05-15.

Långivare som prövar din ansökan

Nu för tiden samarbetar de flesta låneförmedlare med över 30 st banker och kreditgivare. Lendo, Advisa och Sambla är de låneförmedlare som samarbetar med flest banker och långivare under 2023, totalt 40 st.

Tänk på att antalet långivare som tillfrågas beror på ett flertal faktorer, bland annat lånets storlek, återbetalningstid och om du har några betalningsanmärkningar. Exempelvis erbjuder långivaren ICA Banken ett privatlån med en återbetalningstid mellan 3 – 15 år till dig som saknar betalningsanmärkningar. Om du exempelvis ansöker om ett privatlån med återbetalningstiden 2 år kommer därmed inte ICA Banken att tillfrågas.

Tabell nedan visar en översikt över vilka långivare som låneförmedlarna samarbetar med.

Samla alla dyra lån och krediter

Låneförmedlare används ofta av personer som vill samla lån och krediter, vilket innebär att man ansöker om ett nytt lån med låg ränta som man använder för att betala av alla dyra krediter och skulder. Hushåll som har samlat på sig många avbetalningar och krediter kan ofta spara flera tusen kronor varje månad genom att samla sina lån hos en enda långivare. Låneförmedlaren hjälper dig att hitta den långivare som erbjuder dig den lägsta räntan. 

Finns det några nackdelar med låneförmedling?

Eftersom tjänsten är kostnadsfri för privatpersoner finns det ingen direkt nackdel att använda sig av en låneförmedlare, så länge du väljer en seriös och licensierad förmedlare. Vi rekommenderar även att du väljer en förmedlare som samarbete tar med åtminstone 25 långivare. 

En nackdel skulle kunna vara  att du måste vänta upp till 24 timmar innan du får svar från samtliga långivarna. Däremot är 24 timmar en relativt kort tid med tanke på lånets storlek och dess räntekostnad sett över flera års tid. Det är inte heller ovanligt att man får svar från ett flertal långivare redan inom den första timmen, om du skickar in din ansökan under normal arbetstid på en vardag. 

Vanliga frågor

Vilken är Sveriges bästa låneförmedlare 2023?

Sveriges bästa låneförmedlare under 2023 är Advisa och Sambla om vi enbart utgår från kundbetyg på Trustpilot. Både Advisa och Sambla har kundbetyget 4,8/5. Zmarta, Likvidum och Enklare är ytterligare tre populära låneförmedlare med ett marginellt lägre kundbetyg på 4,7/5.

Kan jag ansöka trots betalningsanmärkningar?

Ja, samtliga låneförmedlare samarbetar med ett flertal långivare som kan acceptera en eller flera betalningsanmärkningar. Däremot är ett vanligt krav att ingen anmärkning får ha uppkommit under de senaste sex månaderna.

Vilka långivare prövar min ansökan?

De flesta låneförmedlare samarbetar med åtminstone cirka 30 banker och långivare. Advisa, Sambla, Lendo, Zmarta, Likvidum och Enklare samarbetar alla med Bank Norwegian, ICA Banken, Re:member, Nordax Bank och Ikano Bank. Om det är viktigt att Swedbank och DNB prövar din ansökan rekommenderar vi att du vänder dig till Lendo.

Vad blir min ränta?

Räntan bestäms inte av låneförmedlaren utan av långivarna som prövar din ansökan. De flesta långivare erbjuder räntor från cirka 3 %. För att kunna få en låg ränta på cirka 3 – 6 % är det viktigt att kunna uppvisa en god kreditvärdighet med en hög fast inkomst och låg skuldsättning. Om du har en sämre kreditvärdighet och betalningsanmärkningar får du räkna med en högre ränta.

Vilken låneförmedlare har nöjdast kunder?

Baserat på kundomdömen på Trustpilot rankas Advisa och Sambla som två av Sveriges populäraste låneförmedlare med ett kundbetyg på 4,8 av 5. Tre låneförmedlare med ett marginellt lägre kundbetyg på 4,7 av 5 är Likvidum, Zmarta och Enklare.

Vilken låneförmedlare är bäst för att samla lån?

Alla låneförmedlare på denna sida erbjuder möjligheten att samla dyra lån, krediter och avbetalningar. Om vi enbart utgår från kundnöjdhet på Trustpilot är Sambla och Advisa de bästa låneförmedlarna för att samla lån och krediter, då båda har ett kundbetyg på 4,8 av 5.

Vilken låneförmedlare har flest långivare?

Advisa, Lendo och Sambla samarbetar med flest långivare bland alla låneförmedlare i Sverige. Dessa tre låneförmedlare samarbetar med totalt 40 st långivare.