Bästa låneförmedlare

Låneförmedlare hjälper dig att hitta det billigaste lånet, helt kostnadsfritt. Låneförmedlare samarbetar med upp till cirka 40 banker och kreditgivare för att du ska få den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Vi har sammanställt Sveriges bästa låneförmedlare 2022 utifrån oberoende kundbetyg på Trustpilot som förmedlar lån mellan 5 000 – 600 000 kr.

Belopp: 123
Löptid: 123
Vi har hittat st låneförmedlare
Vi har hittat en förmedlare till dig
Ingen förmedlare hittades
Visa fler resultat

Månadskostnad och Att återbetala är beräknade utifrån den lägsta räntan som förmedlas. Tänk på att långivarna som prövar din ansökan bestämmer vilken ränta du får. Räntor uppdaterade 2023-01-25.

Jämför Sveriges populäraste låneförmedlare

Med vår jämförelsetjänst är det enkelt att hitta en omtyckt och licensierad låneförmedlare med topp-betyg på Trustpilot. Låneförmedlarna förmedlar privatlån utan säkerhet, så kallade blancolån, upp till 600 000 kr. Pengarna får du använda till precis det du vill, allt från att finansiera en ny bil till att samla alla dina dyra lån och krediter.

1. Välj lånebelopp och återbetalningstid

Du har möjligheten att ansöka om privatlån mellan 5 000 – 600 000 kr med en löptid mellan 1 – 15 år. 

De flesta låneförmedlare ställer kravet om en årsinkomst på minst 120 000 kr från arbete eller pension.

2. Låna trots betalningsanmärkningar

Tidigare anmärkningar behöver inte vara ett hinder när du ansöker om lån genom en låneförmedlare. Låneförmedlarna samarbetar med ett flertal långivare som kan erbjuda lån trots betalningsanmärkningar.

3. Jämför låneförmedlare

Så fort du har valt önskat lånebelopp och återbetalningstid presenteras Sveriges populäraste låneförmedlare. Förmedlarna rangordnas automatiskt efter aktuellt kundbetyg på Trustpilot

Månadskostnad visar din förväntade månadskostnad för att betala av lånet, inklusive amortering, ränta och avgifter.

Att återbetala visar lånets totala kostnad under hela lånets löptid, inklusive amortering, ränta och avgifter.

Tänk på att Månadskostnad och Att återbetala är beräknade utifrån den lägsta räntan som erbjuds. Räntan för privatlån sätts alltid individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Klicka på Mer information under respektive låneförmedlare för att få mer information om bland annat kundtjänstens öppettider, inkomstkrav och antal långivare som förmedlaren samarbetar med.

Fördelarna att använda en låneförmedlare

Den främsta anledningen till låneförmedlarnas popularitet är att dem hjälper privatpersoner att hitta det billigaste lånet, samtidigt som endast en kreditupplysning registreras i UCs register. Om du exempelvis själv hade kontaktat 5 st långivare skulle du även samlat på dig 5 st kreditupplysningar. Anledningen är att långivarna använder kreditupplysningen som ett underlag när dem fastställer din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. För många kreditupplysningar under en tolvmånadersperiod kan göra det omöjligt att få ett lån beviljat.  

När du ansöker om lån genom en låneförmedlare tillfrågas upp till cirka 35 st banker och kreditgivare som alltid delar på en enda kreditupplysning hos UC. Du behöver därmed inte riskera en försämrad kreditvärdighet på grund av för många UC förfrågningar.

Sveriges bästa låneförmedlare

Om kunderna får avgöra rankas Advisa just nu som Sveriges bästa låneförmedlare 2023. Advisa har ett kundbetyg på 4,8 av 5 från 3 811 kundomdömen på Trustpilot (2023-01-25).

Advisa

  • Hos låneförmedlaren Advisa är det enkelt att ansöka om privatlån upp till 600 000 kr. Du får alltid svar från långivarna inom 24 timmar. 
  • Upp till 40 st långivare konkurrensutsätts för att du ska få det billigaste lånet utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Samarbetar exempelvis med Bluestep Bank, SEB, ICA Banken, Ikano Bank och Bank Norwegian.
  • Långivarna som prövar din ansökan delar alltid på en enda kreditupplysning hos UC.
  • Svag kreditvärdighet på grund av tidigare betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder.
  • Krav: Minst 18 år. Årsinkomst på minst 120 000 kr.

Antal långivare som prövar din ansökan

Nu för tiden samarbetar de flesta låneförmedlare med över 25 st banker och kreditgivare. Däremot är det färre som samarbetar med över 30 st långivare. Låneförmedlaren Advisa samarbetar just nu med 40 st långivare (2023-01-25), fler än någon annan förmedlare i Sverige. Advisa är även den enda låneförmedlaren som samarbetar med Nordea.

Tänk på att antalet långivare som tillfrågas beror på ett flertal faktorer, bland annat lånets storlek, återbetalningstid och om du har några betalningsanmärkningar. Exempelvis erbjuder långivaren ICA Banken som samarbetar med Advisa ett privatlån med en återbetalningstid mellan 3 – 15 år till dig som saknar betalningsanmärkningar. Om du exempelvis ansöker om ett privatlån med återbetalningstiden 2 år kommer därmed inte ICA Banken att tillfrågas.

Samla alla dyra lån och krediter

Låneförmedlare används ofta av personer som vill samla lån och krediter, vilket innebär att man ansöker om ett nytt lån med låg ränta som man använder för att betala av alla dyra krediter och skulder. Hushåll som har samlat på sig många avbetalningar och krediter kan ofta spara flera tusen kronor varje månad genom att samla sina lån hos en enda långivare. Låneförmedlaren hjälper dig att hitta den långivare som erbjuder dig den lägsta räntan. 

Finns det några nackdelar med låneförmedling?

Eftersom tjänsten är kostnadsfri för privatpersoner finns det ingen direkt nackdel att använda sig av en låneförmedlare, så länge du väljer en seriös och licensierad förmedlare. Vi rekommenderar även att du väljer en förmedlare som samarbete tar med åtminstone 25 långivare. 

En nackdel skulle kunna vara  att du måste vänta upp till 24 timmar innan du får svar från långivarna. Däremot är 24 timmar en relativt kort tid med tanke på lånets storlek och dess räntekostnad sett över flera års tid.

Vanliga frågor

Vilken är Sveriges bästa låneförmedlare 2022?

Sveriges bästa låneförmedlare under 2022 anser vi är Advisa med tanke på deras höga kundbetyg på Trustpilot och med tanke på deras samarbetspartners. Advisa samarbetar med flera av Sveriges ledande långivare inom privatlån och är exempelvis den enda förmedlaren som samarbetar med Nordea.

Kan jag ansöka trots betalningsanmärkningar?

Ja, samtliga låneförmedlare samarbetar med ett flertal långivare som kan acceptera en eller flera betalningsanmärkningar. Däremot är ett vanligt krav att ingen anmärkning får ha uppkommit under de senaste sex månaderna.

Vilka långivare prövar min ansökan?

Sveriges större låneförmedlare som samarbetar med över 30 långivare samarbetar till stor del med samma långivare. Långivare som exempelvis samarbetar med Advisa, Zmarta och Lendo är Resurs Bank, Swedbank, SEB, Bank Norwegian, IKANO Bank, ICA Banken, Santander, Bluestep Bank och Nystart Finans.

Vad blir min ränta?

Räntan bestäms inte av låneförmedlaren utan av långivarna som prövar din ansökan. De flesta långivare erbjuder räntor från cirka 3 – 4 %. För att kunna få en låg ränta på cirka 3 – 5 % är det viktigt att kunna uppvisa en god kreditvärdighet med en hög fast inkomst och låg skuldsättning. Om du har en sämre kreditvärdighet och betalningsanmärkningar får du räkna med en högre ränta på cirka 5 – 10 %.

Vilken låneförmedlare har nöjdast kunder?

Baserat på kundomdömen på Trustpilot rankas Advisa som en av Sveriges bästa låneförmedlare med ett kundbetyg på 4,8 av 5 från över 3 200 omdömen (2020-12-05).

Vilken låneförmedlare är bäst för att samla lån?

Alla låneförmedlare erbjuder möjligheten att samla dyra lån, krediter och avbetalningar. En populär låneförmedlare för att samla lån är Advisa som samarbetar med ett flertal långivare som erbjuder samlingslån utan krav på säkerhet.

Vilken låneförmedlare har flest långivare?

Advisa är låneförmedlaren som samarbetar med flest banker och kreditgivare. Upp till 36 långivare prövar din ansökan. Advisa är även den enda förmedlaren i Sverige som samarbetar med Nordea.