Samla lån och krediter

Genom att samla alla dyra lån och krediter har du möjligheten att sänka dina räntekostnader och spara pengar. Vi har gjort det enkelt för dig som vill samla lån med bäst ränta genom att sammanställa Sveriges populäraste långivare som erbjuder samlingslån upp till 600 000 kr utan säkerhet.

Belopp: 123
Löptid: 123
  • Filter:
  • Utbetalning 1 - 2 bankdagar
  • Minst 4.5/5 på Trustpilot
  • Med betalningsanmärkning
Show more results

Observera att räntan för privatlån sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Månadskostnad och Att återbetala är beräknad utifrån den lägsta räntan som erbjuds. Kontrollera alltid din personliga ränta och lånekostnad under ansökningsprocessen. 

Räntor uppdaterade 2023-05-17.

Samla dyra lån och avbetalningar med Finansis

Vi har gjort det enkelt för dig som är intresserad av att spara pengar genom att samla alla lån på ett ställe. Tack vare vår jämförelsetjänst kan du på bara några minuter hitta en omtyckt långivare eller låneförmedlare som erbjuder möjligheten att samla lån med låg ränta. 

1. Välj lånebelopp och återbetalningstid

Du har möjligheten att ansöka om ett samlingslån utan säkerhet upp till  600 000 kr. Utan säkerhet innebär att du inte behöver pantsätta någon egendom för att få låna pengar.

Välj en återbetalningstid som passar dig mellan 1 – 15 år. Du kan alltid betala in lånet i förtur, utan några extra kostnader. Tänk på att välja en så kort återbetalningstid som möjligt för att minimera dina räntekostnader.

För att få ansöka om ett lån måste du uppfylla långivarens grundkrav. Några generella grundkrav brukar vara att du måste du vara minst 18 år samtidigt som du måste ha en deklarerad årsinkomst på minst 120.000 kr.

2. Samla lån med en låneförmedlare

Är du intresserad av att endast jämföra låneförmedlare som erbjuder möjligheten att samla lån? Genom att kryssa i Endast låneförmedlare visas endast låneförmedlare som erbjuder denna möjlighet. Låneförmedlaren kontaktar upp till cirka 35 olika långivare för att försäkra sig om att du får den lägsta räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Räntan sätts individuellt och ligger oftast i intervallet 3 – 25 %.

Tips: Välj en låneförmedlare som samarbetar med minst 30 långivare, exempelvis Lendo eller Advisa.

3. Samla lån med betalningsanmärkningar

Är du intresserad av att samla lån med dålig kreditvärdighet på grund av betalningsanmärkningar? Genom att kryssa i Med betalningsanmärkning visas endast långivare och låneförmedlare som kan bevilja lån trots betalningsanmärkningar. Oftast ställs kravet att ingen betalningsanmärkning får vara yngre än 6 månader och att du måste ha en årsinkomst på minst 120.000 kr.

4. Samla lån med många UC förfrågningar 

Genom att filtrera resultatet efter Med många UC förfrågningar visas endast långivare och låneförmedlare som erbjuder möjligheten att samla lån med många UC förfrågningar. Ett samlingslån trots många kreditupplysningar hos UC kan vara den enda utvägen för dig samlat på dig för många förfrågningar under en sammanhängande tolvmånadersperiod. 

5. Hitta det bästa samlingslånet

Långivarna rangordnas automatiskt efter deras deras kundbetyg på Trustpilot. Trustpilot är en av Sveriges största portaler för kundomdömen, du kan därmed känna dig trygg över att resultatet är oberoende och att det bygger på kundernas upplevelse. 

Månadskostnad visar hur mycket du behöver betala tillbaka varje månad under din valda återbetalningstid. Att återbetala visar hur mycket du behöver betala tillbaka under hela lånets löptid, inklusive amortering, ränta och eventuella avgifter. Observera att beräknade belopp avser den lägsta räntan som erbjuds och att långivarna alltid tillämpar individuell räntesättning. Du måste därmed ansöka om ett lån för att få reda på din exakta lånekostnad.

Genom att klicka på Mer information under respektive långivare får du mer information om bland annat kundtjänstens öppettider, inkomstkrav och avgifter.

Vad innebär det att samla lån?

Som privatperson är det vanligt att man samlar på sig ett flertal lån och krediter, allt från billån och båtlån till mindre lån för att betala av en dator eller TV. Dessa lån är oftast spridda hos ett flertal kreditgivare som alla har olika lånevillkor, räntor och avgifter. Genom att samla dina blancolån, avbetalningar och krediter hos en enda långivare kan du oftast spara pengar, då du kan få bort kostsamma avgifter som exempelvis aviseringsavgifter samtidigt som det är lättare att förhandla fram en låg ränta för ett större lån.

Du har alltid möjligheten att betala in dina smålån och krediter utan några extra kostnader, det är därmed enkelt att ansöka om ett nytt lån med en bättre ränta som du kan använda för att återbetala dessa.

 

Lös dyra lån snabbt med BankID

Tack vare E-legitimation som BankID och Mobilt BankID har du möjligheten att samla dina lån snabbare än någonsin. Hos samtliga långivare kan du ansöka om ett samlingslån dygnet runt på långivarens hemsida där du kan slutföra hela ansökningsprocessen genom att signera din låneansökan med E-legitimation.

Du behöver därmed inte besöka något bankkontor för att få låna pengar, vilket var vanligt förr i tiden då låneavtalet behövde signeras skriftligen av låntagaren. Med en giltig E-legitimation har du i dagsläget möjligheten att lösa dina dyra lån och krediter redan samma dag som du ansöker.  

Bästa stället att samla lån 2023

Vilket är egentligen det bästa stället att samla lån? Om du prioriterar ett samlingslån med den bästa räntan kan det vara en smart idé att använda sig av en låneförmedlare som exempelvis Advisa. Genom att ansöka om ett lån via en låneförmedlare kan du vara säker på att du får den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Låneförmedlaren kontaktar upp till 38 olika kreditgivare för att du ska få så många låneerbjudanden som möjligt. Du kan därefter enkelt välja det lån som har lägst ränta och bäst villkor. Att använda sig av en låneförmedlare när man behöver hjälp att samla lån är därmed en smart idé!

Samla lån till bäst ränta med Advisa

  • Låneförmedlaren Advisa hjälper dig att samla lån med bäst ränta. Advisa kontaktar upp till cirka 40 olika långivare för att du ska få den lägsta räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.
  • Du har möjligheten att samla dina dyrare lån och krediter genom att ansöka om ett privatlån mellan 5 000 – 600 000 kr med en löptid mellan 1 – 15 år.
  • Advisa rankas just nu som en av Sveriges bästa låneförmedlare för samlingslån med ett kundbetyg på 4,8 av 5 från 3 857 kundomdömen på Trustpilot (2023-05-17).
  • Krav: Minst 18 år. Deklarerad årsinkomst på minst 120 000 kr. Du har möjligheten att samla lån trots många förfrågningar hos UC och betalningsanmärkningar.

Samla lån utan UC

Med bakgrunden att lån utan UC generellt sätt har högre räntor och avgifter jämfört mot privatlån är vår rekommendation att du använder ett privatlån för att samla dina lån. Om du däremot är intresserad av att samla lån trots många förfrågningar hos UC samtidigt som du fått avslag på tidigare låneansökningar kan ett lån utan UC vara den enda utvägen.

Om du är intresserad att samla lån utan UC bör du tänka på att räntan oftast ligger oftast i intervallet 27,0 – 39,0 %. Oftast tillkommer även avgifter som aviseringsavgifter och uppläggningsavgifter. Vi rekommenderar dig därmed att välja en så kort återbetalningstid som möjligt för att minimera dina räntekostnader. Som mest kan du i dagsläget låna upp till 80.000 kr utan kreditupplysning hos UC hos en specifik långivare.

Långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar utan att en kreditupplysning registreras i UCs register samarbetar istället för UC med något annat kreditupplysningsföretag där det vanligaste alternativet är Creditsafe.

Bästa räntan för samlingslån

Till skillnad från bolån är det inte möjligt att jämföra snitträntan mellan olika samlingslån. Istället för snittränta anger långivarna ett ränteintervall, vilket ger en indikation vilken ränta du kan få. Låneförmedlaren Advisa anger exempelvis ett ränteintervall på 2,95 – 26,05 %, vilket innebär att du som bäst kan få en ränta på 2,95 % och som sämst en ränta på 26,05 %. Din personliga ränta bestäms utifrån din kreditvärdighet som fastställs under kreditprövningen som långivaren utför under ansökningsprocessen.

För att kunna bli beviljad ett samlingslån med låg ränta på cirka 3 – 5,0 % är det viktigt med en relativt hög deklarerad inkomst och att man saknar betalningsanmärkningar. Om du däremot har dålig kreditvärdighet på grund av tidigare betalningsanmärkningar får du räkna med en högre ränta på över 5,0 %.

Vanliga frågor

Hur mycket kan jag låna?

Hos de flesta långivare som erbjuder möjligheten att samla lån med privatlån kan du låna upp till 600.000 kr utan säkerhet.

Tänk dock på att du behöver en god kreditvärdighet för att få låna högre lånebelopp och att långivaren bestämmer hur mycket du får låna under ansökningsprocessen. 

Vilken återbetalningstid kan jag välja?

Välj en flexibel återbetalningstid som passar dig mellan 1 – 15 år. 

Kan jag samla lån utan UC?

Ja, det finns möjligheten att samla lån och krediter utan UC, det vill säga med ett lån där långivaren inte utför någon kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Vår rekommendation är dock att du undviker att samla lån utan UC då dessa typer av lån generellt sätt har en hög ränta på cirka 27,0 – 39,0 % till skillnad mot privatlån som har en ränta från cirka 3,0 – 4,0 %. 

Kan jag samla lån med dålig kreditvärdighet?

Det finns ett fletal långivare och låneförmedlare som erbjuder möjligheten att samla lån med dålig kreditvärdighet, exempelvis på grund av många kreditupplysningar hos UC eller tidigare betalningsanmärkningar. 

Med vår jämförelsetjänst kan du enkelt filtrera alla samlingslån genom att klicka i Med många UC förfrågningar respektive Med betalningsanmärkningar

Kan jag återbetala samlingslånet i förtid?

Ja, du kan alltid återbetala hela lånebeloppet utan några extra kostnader. 

Är det möjligt att samla lån trots många UC förfrågningar?

Många UC förfråningar behöver inte vara ett hinder för att kunna samla dyrare lån och krediter. Det är vanligt att konsumenter samlar på sig för många kreditupplysningar hos UC under en sammanhängande 12-månadersperiod vilket kan göra det svårt att få ett lån beviljat. 

Om du är intresserad av att samla lån med många UC förfrågningar är vår rekommendation att du ansöker om lån via en låneförmedlare. Låneförmedlaren utför endast en kreditupplysningar hos UC som samtliga långivare delar på. Vi rekommenderar däremot inte att du försöker samla lån utan UC med bakgrunden att lån utan UC har en betydligt högre ränta upp till 40,0 %. 

Är det möjligt att samla lån trots betalningsanmärkningar?

Ja, du har möjligheten att samla lån med tidigare betalningsanmärkningar. Det är generellt sätt en fördel om ingen anmärkning är yngre än 6 månader. 

När du filtrerar lånen efter Med betalningsanmärkning i vår jämförelsetjänst kan du enkelt jämföra långivare som kan acceptera betalningsanmärkningar och svag kreditvärdighet.