Billån

Jämför Sveriges populäraste långivare som erbjuder billån utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver använda bilen som säkerhet till lånet. När du finansierar din billån med ett lån utan säkerhet har du möjligheten att låna upp till 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 20 år.

Belopp: 123
Löptid: 123
 • Filter:
 • Utbetalning 1 - 2 bankdagar
 • Minst 4.5/5 på Trustpilot
 • Med betalningsanmärkning
Show more results

Månadskostnad beräknas utifrån den lägsta nominella räntan och eventuella aviseringsavgifter. Att återbetala tar i tillägg även eventuella uppläggningsavgifter med i beräkningen. Kom ihåg att alltid kontrollera din exakta lånekostnad under ansökningsprocessen hos respektive långivare.

Jämför billån utan säkerhet 

Med Finansis jämförelsetjänst är det enkelt att låna pengar till din nya bil. Så fort du har valt önskat lånebelopp och återbetalningstid presenteras populära långivare och låneförmedlare som erbjuder ett billån som uppfyller dina preferenser. Långivarna rangordnas automatiskt efter deras kundbetyg på Trustpilot, det är därmed enkelt att hitta en omtyckt långivare som är omtyckt av kunderna.

1. Välj lånebelopp och löptid

Du har möjligheten att ansöka om ett billån utan säkerhet mellan 5 000 – 600 000 kr. Välj en återbetalningstid som passar dig mellan 1 – 10 år.

Tips: Tänk på att välja en så kort återbetalningstid som möjligt för att minimera dina räntekostnader. En kort återbetalningstid kommer däremot innebära en högre månadskostnad. 

2. Billån via en låneförmedlare

Allt fler privatpersoner väljer att ansöka om billån genom en låneförmedlare. Bakgrunden är att långivare inom privatlån använder individuell räntesättning, vilket innebär att du måste ansöka om ett lån hos en långivare innan du får reda på din exakta lånekostnad.

När du ansöker om ett billån genom en låneförmedlare prövar upp till cirka 20 – 30 långivare din ansökan, samtidigt som endast en kreditupplysning registreras hos UC. För att endast jämföra låneförmedlare, lägg till filtret Endast låneförmedlare.

3. Billån med betalningsanmärkningar

Är du intresserad av att låna pengar till bil trots betalningsanmärkningar? Filtrera efter Med betalningsanmärkningar för att endast jämföra långivare som kan vilja billån trots en historik med betalningsanmärkningar.

Det finns ett flertal långivare på den svenska marknaden som kan acceptera betalningsanmärkningar, dock ställs oftast kravet att ingen anmärkning får vara yngre än 6 månader.

4. Jämför räntor och din totala lånekostnad

Direkt efter att du har valt lånebelopp och återbetalningstid presenteras Sveriges populäraste långivare och låneförmedlare utifrån deras kundbetyg på Trustpilot. Vi har därmed gjort det enkelt för dig som vill hitta ett billigt billån med låg ränta från en omtyckt och populär långivare.

Månadskostnad visar den beräknade månadskostnaden för lånet, inklusive amortering, räntekostnader och eventuella aviseringsavgifter. 

Att återbetala visar hur mycket du kommer behöva betala tillbaka till långivaren under hela lånets återbetalningstid. Detta återbetalningsbelopp inkluderar förutom amortering, räntekostnader och aviseringsavgifter även eventuella uppläggningsavgifter. 

Tänk på att Månadskostnad och Att återbetala är beräknad utifrån den lägsta räntan som långivaren erbjuder. Långivaren anger inte någon snittränta för billån, däremot ett ränteintervall som visar den bästa respektive sämsta ränta du kan få hos långivaren. För att få reda på din personliga ränta behöver du genomföra en ansökan och genomgå en kreditprövning där långivaren fastställer din kreditvärdighet. 

Billån utan säkerhet

Billån utan säkerhet innebär att du finansierar ditt bilköp med ett privatlån utan säkerhet, vilket är det populäraste sättet att finansiera en bil i dagsläget. Alternativet är ett billån med säkerhet som innebär att bilen används som pant.

Anledningen till att billån utan handpenning är det mest populära alternativet är den enklare processen både när du ska köpa och sälja din bil. Med ett billån utan kontantinsats behöver du inte ha bestämt dig för vilken bil du ska köpa när du ansöker om lånet, vilket underlättar vid köp av begagnade bilar. Du kan därmed få pengarna på ditt konto och sedan köpa din nya bil när rätt tillfälle dyker upp. 

Grundkrav för att få låna pengar till bil

För att ha möjligheten att låna pengar till bil måste du uppfylla långivarens grundkrav. Dessa skiljer sig mellan olika långivare, men oftast är kraven följande: 

 • Du måste vara minst 18 alternativt 20 år.
 • Du måste ha en inkomst från tjänst eller pension.
 • Du måste kunna uppvisa en deklarerad inkomst på minst 120.000 kr.
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Du får inte ha någon innestående skuld hos Kronofogden.
 • Det finns långivare som kan bevilja ett billån trots betalningsanmärkningar, dock gäller oftast kravet att ingen anmärkning får vara yngre än 6 månader.
 • För att kunna signera ditt låneavtal direkt på nätet behövs en giltig E-legitimation (BankID).

Klicka på Mer information under respektive långivare för att jämföra inkomstkrav och ålderskrav. 

Billån utan kontantinsats

Samtliga långivare på denna sida erbjuder billån i form av ett privatlån utan säkerhet, det vill säga billån utan handpenning eller insats. Du har därmed möjligheten att låna till 100 % av bilens värde. Till skillnad från billån med säkerhet får du med ett billån utan kontantinsats optimal frihet kring ditt bilköp.

Billån utan UC

För dig som är intresserad av att finansiera ditt bilköp med ett billån utan UC, det vill säga ett lån utan UC, bör tänka på att räntan och avgifterna är högre för dessa typer lån. Räntan ligger oftast i intervallet 35 – 39 % och oftast tillkommer både aviseringsavgifter och uppläggningsavgifter.

Däremot kan ett billån utan UC vara lämpligt om du endast behöver finansiera en billigare bil med en kort återbetalningstid. Du har möjligheten att ansöka om ett billån utan UC mellan 1 000 – 45 000 kr med en flexibel återbetalningstid från 30 dagar. Billån utan UC kan även vara den enda utvägen för privatpersoner som har samlat på sig för många UC förfrågningar och som letar efter ett billån trots många förfrågningar hos UC. 

Vanliga frågor

Hur mycket får jag låna till bil?

Om du har är intresserad av att låna pengar till en bil och vill finansiera bilköpet med ett lån utan säkerhet har du möjligheten att låna mellan 5.000 – 600.000 kr. 

Vilken återbetalningstid kan jag välja för billån?

Du väljer den återbetalningstid som passar dig bäst! Som kortast kan du låna pengar i 12 månader om du väljer att finansiera din nya bil med ett privatlån. De flesta långivare och låneförmedlare erbjuder en återbetalningstid upp till 15 år.

Kan jag återbetala mitt billån i förtid?

Ja, du har alltid möjligheten att återbetala hela din skuld i förtid, utan några extra kostnader.

Kan jag låna till bil trots många förfrågningar hos UC?

Det finns möjligheten att ansöka om billån trots många förfrågningar, det vill säga om ett lån trots många kreditupplysningar hos UC

Om du är intresserad av att låna pengar till bil samtidigt som du har samlat på dig många förfrågningar under en sammanhängande tolvmånadersperiod är vår rekommendation att du använder dig av en låneförmedlare som förmedlar billån. Låneförmedlaren utför endast en kreditupplysning hos UC som samtliga långivare som prövar din ansökan delar på. Du får därmed optimala förutsättningar till att hitta det billigaste billånet med lägst ränta utifrån dina ekonomiska förutsättningar. 

Finns det billån utan bilen som säkerhet?

Ja, samtliga billån i vår jämförelsetjänst är billån utan handpenning, det vill säga billån utan bilen som säkerhet. Du får därmed låna till 100 % av bilens värde.

Kan jag låna pengar till bil med betalningsanmärkningar?

Tidigare betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få ett billån beviljat. Om du vill låna pengar med betalningsanmärkningar är det viktigt att kontrollera att långivaren kan acceptera dålig kreditvärdighet och tidigare betalningsanmärkningar.

När du kryssar i Med betalningsanmärkning i vår jämförelsetjänst presenteras endast långivare som kan acceptera anmärkningar. 

Finns det billån utan UC?

Om du är intresserad av ett billån utan UC bör du tänka på att räntan är avsevärt högre för dessa typer av lån. Räntan för billån utan UC uppgår hos de flesta långivare till cirka 35,0 – 39,0 %. Ofta tillkommer även både avi-avgifter och uppläggningsavgifter. 

Det finns dock inte bara nackdelar med billån utan UC. Denna typ av lån kan vara ett lämpligt alternativt om du behöver låna ett mindre belopp under en kortare återbetalningstid än 12 månader. Om du exempelvis behöver låna 15.000 kr under 3 månader kan ett billån utan UC ett lämpligt alternativ med tanke på att den kortare återbetalningstiden för privatlån är 12 månader.

Vilket billån har bäst ränta?

Vilket billån som har bäst ränta, det vill säga lägst ränta, är svårt att veta då räntan för billån sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Innan du får reda på din personliga ränta behöver du genomgå en kreditprövning där långivaren fastställer din återbetalningsförmåga och kreditvärdighet. 

Med denna bakgrund blir det allt vanligare att privatpersoner använder sig av en låneförmedlare för att hitta det bästa billånet. Låneförmedlaren kontaktar upp till cirka 35 st banker och kreditinstitut för att du ska få den bästa räntan för ditt billån. När du använder dig av en låneförmedlare behöver du inte heller oroa dig för ett flertal kreditupplysningar hos UC, då samtliga långivare alltid delar på en enda kreditupplysning.

Ränta på billån

Räntan på billån bestäms utifrån din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga, vilket innebär att du alltid måste genomgå en kreditprövning under ansökningsprocessen för att få reda på din personlig ränta.

Långivare och låneförmedlare anger inte några snitträntor för billån, däremot ett ränteintervall. Om långivaren anger ett ränteintervall på exempelvis 2,9 – 25,0 % kommer du som bäst kunna få en ränta på 2,9 % och som sämst en ränta på 25,0 %. Det två viktigaste faktorerna för att få ett billån med låg ränta är en hög deklarerad inkomst och låg skuldsättning.

Enklaste sättet att jämföra billån med låg ränta

Om du letar efter billån till lägsta möjliga ränta rekommenderar vi att du ansöker genom en låneförmedlare. När du använder dig av en låneförmedlare undviker du risken att samla på dig för många kreditupplysningar hos UC. Låneförmedlaren utför en enda kreditupplysning som samtliga långivare som prövar din ansökan delar på. Upp till cirka 30 banker och kreditgivare tillfrågas för att du ska hitta det billigaste billånet utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Låneförmedlingstjänsten är kostnadsfri och din ansökan är inte bindande.

Populära förmedlare av billån utan säkerhet 

En populär låneförmedlare just nu är Advisa som har ett kundbetyg på 4,8 av 5 på Trustpilot (från 3 514 omdömen, 2021-11-06). Advisa samarbetar med 37 långivare, varav flera av Sveriges populäraste långivare inom privatlån, bland annat ICA Banken, IKANO Bank, Bank Norwegian, Santander Consumer Bank, Lendify och Nordea. Låneförmedlingstjänsten som Advisa erbjuder privatkunder är helt kostnadsfri och samtliga långivare som prövar en ansökan delar på samma UC kreditupplysning.

Advisa samarbetar med långivare som erbjuder privatlån utan krav på säkerhet upp till 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 20 år.