Lån utan UC

Hitta ett lån utan UC med låg ränta med vår jämförelse av Sveriges populäraste långivare 2018. Du har möjligheten att låna pengar utan UC snabbt och enkelt genom att signera direkt med din E-legitimation (BankID). De flesta långivare erbjuder direkt utbetalning, även på vardagskvällar och på helgen (lördag och söndag). Du kan låna 1.000 – 80.000 kr med en löptid mellan 30 dagar – 5 år.

Belopp: 123
Löptid: 123
  • Filter:
  • Med betalningsanmärkning
  • Helglån
  • Direkt utbetalning
Sortering:
Vi har hittat st lån till dig
Vi har hittat ett lån till dig
Inga lån hittades
Visa fler resultat

Månadskostnad tar både ränta och eventuella aviseringsavgifter i beaktning. Att återbetala tar i tillägg även eventuella uppläggningsavgifter och utbetalningsavgifter i betakning. Observera att du alltid bör kontrollera din exakta lånekostnad hos respektive långivare. Vi kan inte garantera att angivna räntor och avgifter är aktuella.

Jämför lån utan UC med vår tjänst

Vi har gjort det enkelt för dig som är intresserad av att låna pengar utan UC med låg ränta. Tack vare vår jämförelsetjänst kan du på bara några minuter hitta en omtyckt långivare som erbjuder lån utan UC som du kan signera direkt med din E-legitimation (BankID). De flesta långivare ger alltid besked direkt och erbjuder direkt utbetalning till ditt bankkonto.

1. Välj lånebelopp

Välj ett lånebelopp som passar dig. Du har möjligheten att låna allt mellan 1000 kr till 50000 kr utan UC. I dagsläget finns det endast en långivare som erbjuder möjligheten att låna mer än 40000 kr utan UC, detta är långivaren Risicum. Hos Risicum har du möjligheten att låna upp till 50000 kr utan kreditupplysning hos UC. Risicum erbjuder en flexibel kontokredit utan UC vilket innebär att du har möjligheten att välja en flexibel löptid från 30 dagar upp till 36 månader.

2. Välj återbetalningstid

Välj en återbetalningstid som passar din ekonomi. Hos samtliga långivare har du möjligheten att välja en återbetalningstid från 30 dagar upp till 3 år. De flesta långivare erbjuder en så kallad kontokredit, vilket innebär att du kan välja en flexibel återbetalningstid som passar dig på exempelvis 4 eller 9 månader. Du har alltid möjligheten att återbetala hela lånet i förtid utan några extra kostnader.

3. Filtrera efter lån med direkt utbetalning

Prioriterar du en riktigt snabb utbetalning? Genom att kryssa i Direkt utbetalning visas endast långivare som erbjuder direkt utbetalning. Kontrollera att långivaren erbjuder denna tjänst till just din bank under Mer information. Du har möjligheten att få ditt lån utan UC direkt utbetalt om du har bankkonto hos Swedank, Nordea, Handelsbanken, SEB eller Danske Bank. Kom ihåg att även kontrollera långivarens öppettider. Långivare som inte erbjuder direkt utbetalning till just din bank betalar oftast ut ditt lån samma dag om det blir beviljat omkring lunchtid en helgfri vardag.

4. Filtrera efter lån med helgutbetalning

Är du intresserad av att låna pengar utan UC på helgen? Det vill säga få lånet utbetalt på en lördag eller söndag? Genom att kryssa i Helglån visas endast långivare som erbjuder lån utan UC med direkt utbetalning på helgen. Kom ihåg att kontrollera långivarens öppettider och att långivaren erbjuder direkt utbetalning till just din bank.

5. Filtrera efter lån utan UC med betalningsanmärkning

Är du intresserad av att låna pengar utan UC med betalningsanmärkningar?  Genom att kryssa i Med betalningsanmärkning visas endast långivare som kan acceptera en svag kreditvärdighet och betalningsanmärkningar. Observera att de flesta långivare stället kravet att ingen anmärkning får vara yngre än 6 månader.

6. Hitta det bästa lånet utan UC

Jämför samtliga långivare som erbjuder det lånebelopp och återbetalningstid som du är intresserad av och hitta det bästa lånet utifrån dina preferenser.Tack vare möjligheten att sortera långivarna utifrån kundbetyg på Trustpilot är det enkelt att hitta en populär långivare som erbjuder professionell kundservice och attraktiva låneerbjudanden.

Om du istället prioriterar en låg ränta kan du sortera långivarna utifrån nominell ränta. Tänk på att den nominella räntan inte tar eventuella avgifter i beaktning, som exempelvis aviseringsavgifter och uppläggningsavgifter.

Genom att jämföra Att återbetala kan du se lånets totala kostnad under lånets löptid inklusive amortering, ränta och eventuella avgifter. 

Vad innebär lån utan UC?

Långivare som erbjuder mindre lån med snabba utbetalningslösningar har under de senaste åren börjat inse att kunderna är intresserade av möjligheten att låna pengar utan att en kreditupplysning registreras hos Upplysningscentralen (UC). UC är Sveriges största kreditupplysningsbolag som ägs av Sveriges storbanker. Kreditupplysningar hos UC försämrar din kreditvärdighet och för många kreditupplysningar kan göra det omöjligt att få ett privatlån beviljat. Därför har det blivit vanligt att långivare som erbjuder mindre lån upp till 25 000 – 50 000 kr, som ofta går under namnen snabblån eller sms lån, använder något annat kreditupplysningsföretag än UC. De flesta långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar utan UC använder kreditupplysningsföretagen Creditsafe eller Bisnode Kredit.

Låna pengar utan UC med BankID

Tidigare var man tvungen att besöka ett bankkontor för att få låna pengar, då låneavtalet behövdes signeras skriftligen av låntagaren. I och med den tekniska utvecklingen och möjligheten att verifiera sin identitet med E-legitimation (BankID) har det blivit vanligt att du kan signera din ansökan direkt under ansökningsprocessen på långivarens hemsida. Tack vare BankID kan du slutföra hela ansökningsprocessen online vilket innebär att långivaren har möjligheten att betala ut lånet samma dag till ditt bankkonto.  

Lån utan UC med många förfrågnignar

Har du ansökt om ett flertal lån och samlat på dig för många kreditupplysningar hos UC? Med bakgrunden att man ofta måste ansöka om ett lån för att få reda på sin exakta lånekostnad är det vanligt att konsumenter samlar på sig för många kreditupplysningar hos UC. För många kreditupplysningar hos UC gör det ofta omöjligt att få ett lån beviljat, oavsett om personen som ansöker i övrigt har en god kreditvärdighet och exempelvis fast anställning. Genom att ansöka om ett lån utan UC har du fortfarande möjligheten att få ditt lån beviljat, oavsett många förfrågningar hos UC.

För- och nackdelarna med lån utan UC

De främsta fördelarna med lån utan UC är möjligheten att få pengarna utbetalda redan samma dag, möjligheten att ansökan utan kreditupplysning hos UC samt möjligheten att välja en kort återbetalningstid från 30 dagar. Långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar utan UC har generellt sätt högre räntor och avgifter jämfört mot långivare som utför alla kreditupplysningar hos UC. Sedan regeringen nya lag om räntetak infördes hösten 2018 får den nominella årsräntan inte vara högre än 40,0 %, däremot kan eventuella avgifter tillkomma som exempelvis aviseringsavgifter och uppläggningsavgifter. Med denna bakgrund bör du endast avväga att ta ett lån utan UC om du behöver låna ett mindre belopp med en kortare avbetalningstid än 12 månader. Om du istället för en snabb utbetalning och kort återbetalningstid prioriterar en låg ränta rekommenderar vi ett privatlån. Med ett privatlån har du möjligheten att låna 5 000 – 600 000 kr utan säkerhet med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.