Lån utan UC

Hitta ett lån utan UC kreditupplysning med vår jämförelse av Sveriges populäraste långivare. De flesta långivare erbjuder direkt utbetalning inom cirka 15 minuter, även på helgen. Det är möjligt att låna 1 000 – 45 000 kr med en återbetalningstid från 30 dagar.

Observera att denna låneform är en så kallade högkostnadskredit då den nominella årsräntan oftast uppgår till cirka 39 %. Denna låneform passar därmed endast för kortare återbetalningstider. Om du vill låna pengar under 12 månader eller längre rekommenderas ett privatlån med individuell räntesättning.

Belopp: 123
Löptid: 123
  • Filter:
  • Med betalningsanmärkning
  • Helglån
  • Direkt utbetalning
Visa fler resultat

Månadskostnad och Att återbetala är beräknade utifrån den lägsta räntan som erbjuds om långivare tillämpar individuell räntesättning.  Kontrollera alltid din exakta lånekostnad hos respektive långivare. Räntor uppdaterade 2023-05-17.

Dessa lån är högkostnadskrediter

Lån med en effektiv ränta över 30 % är högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Jämför ränta och avgifter med vår jämförelsetjänst

Vi har gjort det enkelt för dig som är intresserad av att låna pengar utan UC kreditupplysning. Tack vare vår jämförelsetjänst kan du på bara några minuter hitta en omtyckt långivare med högt kundbetyg på Trustpilot. Förutom ränta är det möjligt att jämföra lånens totala kostnader inklusive avgifter som exempelvis aviseringsavgifter och uppläggningsavgifter. 

1. Välj lånebelopp

Välj ett lånebelopp som passar dig. Du har möjligheten att låna  mellan 1 000 kr till 45 000 kr.

2. Välj återbetalningstid

Välj en återbetalningstid som passar din ekonomi. Hos samtliga långivare har du möjligheten att välja en återbetalningstid från 30 dagar.

Kom ihåg att du har alltid har möjligheten att återbetala hela lånet i förtid utan några extra kostnader.

3. Möjligheten till direkt utbetalning

Prioriterar du en riktigt snabb utbetalning? Genom att kryssa i Direkt utbetalning visas endast långivare som erbjuder direkt utbetalning. Kontrollera att långivaren erbjuder denna tjänst till just din bank under Mer information. Du har möjligheten att få ditt lån utan UC direkt utbetalt om du har bankkonto hos Swedank, Nordea, Handelsbanken, SEB eller Danske Bank. Kom ihåg att även kontrollera långivarens öppettider.

Långivare som inte erbjuder direkt utbetalning till just din bank betalar oftast ut ditt lån samma dag om det blir beviljat omkring lunchtid en helgfri vardag.

4. Utbetalning på helgen

Är du intresserad av att låna pengar på helgen? Genom att kryssa i Helglån visas endast långivare som erbjuder lån med helgutbetalning. Kom ihåg att kontrollera långivarens öppettider och att långivaren erbjuder direkt utbetalning till just din bank.

5. Betalningsanmärkningar

Har du en eller flera betalningsanmärkningar? Genom att kryssa i Med betalningsanmärkning visas endast långivare som kan acceptera en eller flertal betalningsanmärkningar. Observera att de flesta långivare stället kravet att ingen anmärkning får vara yngre än 6 månader.

6. Jämför och hitta det billigaste lånet

Jämför samtliga långivare som erbjuder det lånebelopp och återbetalningstid som du är intresserad av och hitta det bästa lånet utifrån dina preferenser. Tack vare möjligheten att sortera långivarna utifrån aktuellt kundbetyg på Trustpilot är det enkelt att hitta en populär långivare som erbjuder professionell kundservice och attraktiva låneerbjudanden. Du har även möjligheten att sortera långivarna utifrån Lägst ränta.

Månadskostnad visar hur mycket du kommer behöva betala tillbaka till långivaren varje månad och inkluderar amortering, ränta och eventuella månatliga uppläggningsavgifter.

Att återbetala visar lånets totala kostnad under hela lånets löptid och inkluderar amortering, ränta och eventuella avgifter som uppläggningsavgifter och aviseringsavgifter. 

Klicka på Mer information under respektive långivare för att få mer information om bland annat grundkrav, kreditupplysningsbolag och kundtjänstens öppettider.

Vad innebär lån utan kreditupplysning hos UC?

Långivare som har nischat in sig mot mindre lån med snabba utbetalningslösningar har under de senaste åren börjat inse att kunderna är intresserade av möjligheten att låna pengar utan att en kreditupplysning registreras hos Upplysningscentralen (UC).

Långivare som erbjuder mindre lån upp till cirka 25 000 – 30 000 kr använder ofta något annat kreditupplysningsföretag än UC. De flesta långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar utan UC förfrågan använder kreditupplysningsföretagen Creditsafe eller Bisnode Kredit.

Jämför ränta för lån utan UC

De flesta långivare som erbjuder lån utan UC kreditupplysning tillämpar en fast ränta och lånekostnad. Med denna bakgrund anges inte någon snittränta eller något ränteintervall.

Då samtliga kunder får samma ränta och avgifter är det enkelt att jämföra räntan mellan olika långivare för att hitta det billigaste lånet utan UC. På grund av det stora utbudet av denna låneform på den svenska marknaden kan det oavsett bli en utmaning att hitta det billigaste lånet, speciellt när det ofta tillkommer både uppläggningsavgifter och månatliga aviseringsavgifter. Vi har därför gjort det enkelt att jämföra lån utan UC med en användarvänlig jämförelsetjänst som visar lånens totala kostnad inklusive samtliga avgifter.

Låna pengar utan UC med BankID

Tidigare var man tvungen att besöka ett bankkontor för att få låna pengar, då låneavtalet behövdes signeras skriftligen av låntagaren. I och med den tekniska utvecklingen och möjligheten att verifiera sin identitet med E-legitimation (BankID) har det blivit vanligt att du kan signera din ansökan direkt under ansökningsprocessen på långivarens hemsida.

Med ett giltigt BankID kan du slutföra hela ansökningsprocessen online vilket innebär att långivaren har möjligheten att betala ut lånet samma dag till ditt bankkonto.

 

Lån utan UC med många förfrågnignar

Har du ansökt om ett flertal olika krediter och samlat på dig många kreditupplysningar hos UC? Med bakgrunden att man måste ansöka om ett lån för att få reda på sin personliga ränta och kreditkostnad händer det att konsumenter samlar på sig många kreditupplysningar hos UC.

För många kreditupplysningar hos UC under en sammanhängande tolvmånadersperiod kan göra det svårt att få ett lån beviljat, oavsett om personen som ansöker i övrigt har en god kreditvärdighet och exempelvis fast anställning. Genom att ansöka om ett lån utan UC har du fortfarande möjligheten att få ditt lån beviljat, oavsett många förfrågningar hos UC.

Nackdelarna

Långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar utan UC har generellt sätt högre räntor och avgifter jämfört mot långivare som utför alla kreditupplysningar hos UC. Sedan regeringen nya lag om räntetak infördes hösten 2018 får den nominella årsräntan inte vara högre än 40,0 %, däremot kan eventuella avgifter tillkomma som exempelvis aviseringsavgifter och uppläggningsavgifter. Med denna bakgrund bör du endast avväga att ta ett lån utan UC om du behöver låna ett mindre belopp med en kortare avbetalningstid än 12 månader.

Om du istället för en snabb utbetalning och kort återbetalningstid prioriterar en låg ränta rekommenderar vi ett privatlån. Då har du möjligheten att låna 5 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid från 12 månader. Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar och med en god kreditvärdighet kan du förvänta dig en ränta på cirka 4,0 – 6,0 %.

Vanliga frågor

Hur mycket får jag låna utan kreditupplysning hos UC?

Du har möjligheten att låna 1 000 – 45 000 kr. Tänk på att du måste ansöka om ett lån och genomgå en kreditprövning innan låntagaren kan fastställa ditt maximala lånebelopp. Om du vill låna mer än 45 000 kr behöver du vända dig till en långivare som använder UC som kreditupplysningsbolag.

Kan jag låna utan UC trots många förfrågningar?

Många UC förfrågningar behöver inte vara ett hinder för att kunna låna pengar utan UC. Det finns däremot ingen långivare som tydligt specificerar hur många kreditupplysningar du maximalt får ha samlat på dig under en sammanhängande tolvmånadersperiod.

Vilket kreditupplysningsbolag används?

Långivarna som jämförs på denna sida använder sig antingen av Creditsafe eller Bisnode Kredit. Klicka på Mer information under respektive långivare för att se vilket kreditupplysningsföretag som används.

Är lån utan UC en högkostnadskredit?

Ja, denna låneform går ofta under benämningen högkostnadskredit då den nominella årsränta ofta överstiger 30,0 %. Om du prioriterar en låg ränta är vår rekommendation att du istället ansöker om ett privatlån med individuell räntesättning, speciellt om du är intresserad av att låna pengar i längre än 12 månader.