Privatlån

Hitta ett privatlån med låg ränta på bara 1 minut med vår jämförelsetjänst. Jämfört Sveriges bästa långivare och låneförmedlare som erbjuder privatlån utan säkerhet mellan 5.000 – 600.000 kr med återbetalningstiden 1 – 15 år. Du har alltid möjligheten att signera din ansökan direkt på långivarens hemsida med BankID (E-legitimation).

Belopp: 123
Löptid: 123
  • Filter:
  • Med betalningsanmärkning
  • Endast låneförmedlare
  • Med många UC förfrågningar
Sortera:
Vi har hittat st lån till dig
Vi har hittat ett lån till dig
Inga lån hittades
Visa fler resultat

Månadskostnad beräknas utifrån den lägsta nominella räntan och eventuella aviseringsavgifter. Att återbetala tar i tillägg även eventuella uppläggningsavgifter med i beräkningen. Tänk på att alltid kontrollera din exakta lånekostnad under ansökningsprocessen hos respektive långivare, vi kan inte garantera att räntor och avgifter är aktuella. 

Jämför privatlån med vår jämförelsetjänst

Med Finansis är det enkelt att hitta bästa privatlånet med låg ränta och bra villkor. Välj önskat lånebelopp och återbetalningstid och få förslag på omtyckta långivare direkt på skärmen. Fördelen med privatlån utan säkerhet är att du får använda pengarna till vad du vill samtidigt som du inte behöver pantsätta någon egendom. Privatlån används framför allt till konsumtion, exempelvis till att finansiera ett bilköp, en resa eller en renovering.

1. Välj lånebelopp och återbetalningstid

Ansök om ett privatlån mellan 5.000 – 600.000 kr utan säkerhet och välj en återbetalningstid som passar din ekonomi, från 1 år upp till 15 år. Tänk på att välja en så kort återbetalningstid som möjligt för att minimera dina räntekostnader. 

Tänk på att du måste uppfylla långivarens grundkrav för att kunna bli beviljat ett privatlån. Två generella krav är att du måste vara minst 18 – 20 år och att du måste ha en inkomst från tjänst eller pension. De flesta långivare specificerar ett inkomstkrav på 120.00 kr som årlig bruttoinkomst. 

2. Bästa räntan med en låneförmedlare

Filtrera efter Endast låneförmedlare för att endast jämföra låneförmedlare som förmedlar privatlån mellan 5.000 – 600.000 kr. Den stora fördelen att ansöka om privatlån via en låneförmedlare är att du får ett flertal låneerbjudanden samtidigt som endast en kreditupplysning registreras hos UC. Tack vare låneerbjudanden från upp till 28 olika långivare kan du känna dig trygg över att du får den lägsta räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. 

Finansis jämför endast licensierade låneförmedlare som erbjuder tjänsten kostnadsfritt och som ger svar inom 24 timmar. 

3. Privatlån med betalningsanmärkningar

Letar du efter ett privatlån med svag kreditvärdighet, exempelvis på grund av betalningsanmärkningar eller många förfrågningar hos UC? Det finns i dagsläget ett flertal långivare som erbjuder lån till dig med låg kreditvärdighet. För att endast visa långivare och låneförmedlare som erbjuder privatlån trots betalningsanmärkningar, kryssa i Med betalningsanmärkning.

Tänk på att det oftast ställs högre krav på dig som har betalningsanmärkningar, exempelvis en högre inkomst. Oftast ställs även kravet att ingen betalningsanmärkning får vara yngre än 6 månader.

4. Hitta bästa privatlånet 

Efter att du valt önskat lånebelopp och återbetalningstid presenteras förslag på populära långivare och låneförmedlare direkt på skärmen. Långivarna rangordnas automatiskt efter Högsta kundbetyg, det vill säga deras kundbetyg på Trustpilot. Det är därmed enkelt att snabbt hitta en omtyckt långivare som erbjuder det lånebelopp och den återbetalningstid som du är intresserad av. 

Är du intresserad av att veta hur mycket du kommer behöva betala tillbaka till långivaren varje månad? Genom att jämföra Månadskostnad får du en uppfattning om detta belopp, som inkluderar allt från amortering och räntekostnader till aviseringsavgifter. 

Att återbetala visar hur mycket du behöver betala tillbaka under hela lånets återbetalningstid och inkluderar förutom amortering, räntekostnader och aviseringsavgifter även eventuella uppläggningsavgifter. 

Tänk på att långivarna tillämpar individuell räntesättning och att Månadskostnad och Att återbetala är beräknade utifrån den lägsta räntan som erbjuds. 

Privatlån med låg ränta

Till skillnad från sms lån och snabblån är räntan för privatlån låg och ligger oftast i intervallet 3 – 25 %. Anledningen till att långivarna alltid anger ett intervall är för att räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Du måste därmed genomföra en ansökan för att få reda på din exakta ränta. Långivarna undersöker din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga genom att beställa en kreditupplysning från Upplysningscentralen (UC).

Eftersom räntan sätts individuellt kan du som har en god kreditvärdighet, exempelvis på grund av en hög fast inkomst och låga skulder, få en väldigt förmånlig ränta på cirka 3 – 5 %. Personer med en låg inkomst och höga skulder får däremot räkna med en högre ränta mellan 5 – 20 %.

Privatlån med BankID

Tack vare E-legitimation har du möjligheten att signera din låneansökan direkt under ansökningsprocessen. Det är därmed enklare än någonsin att låna pengar på nätet. Alla långivare som jämförs hos Finansis erbjuder möjligheten att signera privatlån direkt med BankID, du kan därmed slutföra hela ansökningsprocessen online på långivarens hemsida. 

Du behöver därmed inte besöka ett bankkontor för att signera låneavtalet skriftligen, vilket var vanligt förr i tiden innan utvecklingen av E-legitimation. Om du saknar BankID har du alltid möjligheten att signera avtalet skriftligen, antingen genom att besöka långivarens bankkontor eller genom post. 

Inkomstkrav för privatlån

För att kunna bli beviljad ett privatlån måste du uppfylla långivarens grundkrav. Två av de vanligaste kraven är krav på minsta ålder och krav på inkomst från tjänst eller pension. Du måste oftast vara minst 18 alternativt 20 år och ha en deklarerad årsinkomst på minst 120.000 kr. Tänk på att du behöver en betydligt högre årsinkomst än 120.000 kr för att få låna upp till 600.00 kr utan säkerhet, dock specificerar endast långivarna en lägsta inkomstgräns. 

Förutom krav på ålder och inkomst behöver du vara folkbokförd i Sverige och du får inte ha en innestående skuld hos Kronofogden. Däremot finns det långivare som kan bevilja ett privatlån trots att du har betalningsanmärkningar sedan tidigare, dock får ingen anmärkning vara yngre än 6 månader.  

Privatlån utan UC

Om du vill låna pengar med en återbetalningstid över 12 månader rekommenderar vi att du undviker privatlån utan UC, det vill säga lån utan UC. Till skillnad från privatlån har lån utan UC generellt sätt en högre ränta på cirka 35 – 39 %. Oftast tillkommer det även avgifter i form av både aviseringsavgifter och uppläggningsavgifter. Om du däremot endast behöver låna pengar i 30 eller 90 dagar är ett privatlån utan UC det enda alternativet. 

Populära privatlån december 2018

Svea Ekonomi

  • Svea Ekonomi erbjuder privatlån utan säkerhet mellan 10.000 – 400.000 kr med en löptid mellan 1 – 15 år. Svea Ekonomi är en av våra mest populära långivare just nu, tack vare den professionella kundtjänsten och de förmånliga lånevillkoren.
  • Låna tryggt med räntegaranti. Få din ränta sänkt om du hittar ett billigare lån med en lägre effektiv ränta. 
  • Hos Svea Ekonomi har du möjligheten att ansöka om privatlån med betalningsanmärkningar och svag kreditvärdighet. 
  • Räntan bestäms utifrån dina dina ekonomiska förutsättningar och sätts individuellt. Den nominella årsräntan varierar mellan 6,90 – 25,95 %.
  • Krav: Minst 18 år. Minst 120.000 kr i deklarerad årsinkomst. Du kan ansöka om privatlån trots betalningsanmärkningar.