Jämför privatlån

Vi har jämfört Sveriges populäraste låneförmedlare som förmedlar privatlån mellan 5 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 20 år. Med privatlån kan du låna pengar till vad du vill, exempelvis för att finansiera ett bilköp.

Belopp: 123
Löptid: 123
  • Filter:
  • Utbetalning 1 - 2 bankdagar
  • Minst 4.5/5 på Trustpilot
  • Med betalningsanmärkning
Show more results

Den beräknade lånekostnaden baseras på den lägsta räntan som förmedlas. Din ränta bestäms av långivarna som prövar din ansökan. Eventuella avi-avgifter och uppläggningsavgifter kan tillkomma. Tänk på att alltid kontrollera din exakta lånekostnad under ansökningsprocessen hos respektive långivare.

Hitta privatlån med Finansis

Med Finansis är det enkelt att jämföra privatlån utan krav på säkerhet för att hitta den bästa räntan. Välj önskat lånebelopp och återbetalningstid och få förslag på omtyckta långivare direkt på skärmen. Fördelen med lån utan säkerhet är att du får använda pengarna till vad du vill samtidigt som du inte behöver pantsätta någon egendom. Privatlån används framför allt till konsumtion, exempelvis till att finansiera ett bilköp, en resa eller en renovering.

1. Välj lånebelopp och återbetalningstid

Ansök om ett lån utan säkerhet mellan 5 000 – 600 000 kr och välj en återbetalningstid som passar din ekonomi, från 1 år upp till 15 år. Tänk på att välja en så kort återbetalningstid som möjligt för att minimera dina räntekostnader. 

Tänk på att du måste uppfylla långivarens grundkrav för att kunna bli beviljat ett privatlån. Två generella krav är att du måste vara minst 18 år och att du måste ha en inkomst från tjänst eller pension. De flesta långivare specificerar ett årligt inkomstkrav på 120 000 kr brutto.

2. Bästa räntan med en låneförmedlare

Filtrera efter Endast låneförmedlare för att endast jämföra låneförmedlare som förmedlar privatlån mellan 5 000 – 600 000 kr. Den stora fördelen att ansöka om privatlån via en låneförmedlare är att du får ett flertal låneerbjudanden samtidigt som endast en kreditupplysning registreras hos UC. Tack vare låneerbjudanden från upp till 28 olika långivare kan du känna dig trygg över att du får den lägsta räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. 

Finansis jämför endast licensierade låneförmedlare som erbjuder tjänsten kostnadsfritt och som ger svar inom 24 timmar. 

3. Privatlån med svar direkt

Använd filtret Svar direkt för att endast jämföra långivare som ger besked direkt efter att du skickat in din ansökan. Tänk på att du måste ha ett giltigt BankID för att kunna legitimera dig under ansökningsprocessen.

Långivare som erbjuder snabba privatlån med direkt besked erbjuder generellt sätt även snabba utbetalningar. Du kan oftast disponera pengarna inom 1 – 2 bankdagar. Om du är intresserad av direkt utbetalning måste du vända dig till en långivare som erbjuder snabblån till en högre lånekostnad. 

4. Betalningsanmärkningar

Letar du efter ett privatlån med svag kreditvärdighet, exempelvis på grund av betalningsanmärkningar eller många förfrågningar hos UC? Det finns ett flertal långivare som kan acceptera en låg kreditvärdighet. För att endast visa långivare och låneförmedlare som erbjuder lån trots betalningsanmärkningar, kryssa i Med betalningsanmärkning.

Tänk på att det oftast ställs högre krav på dig som har betalningsanmärkningar, exempelvis en högre inkomst. Oftast ställs även kravet att ingen betalningsanmärkning får vara yngre än 6 månader.

5. Jämför och välj det bästa alternativet

Efter att du valt önskat lånebelopp och återbetalningstid presenteras förslag på populära långivare och låneförmedlare direkt på skärmen. Långivarna rangordnas automatiskt efter Högsta kundbetyg, det vill säga deras kundbetyg på Trustpilot. Det är därmed enkelt att snabbt hitta en omtyckt långivare som erbjuder det lånebelopp och den återbetalningstid som du är intresserad av. 

Är du intresserad av att veta hur mycket du kommer behöva betala tillbaka till långivaren varje månad? Genom att jämföra Månadskostnad får du en uppfattning om detta belopp, som inkluderar allt från amortering och räntekostnader till aviseringsavgifter. 

Att återbetala visar hur mycket du behöver betala tillbaka under hela lånets återbetalningstid och inkluderar förutom amortering, räntekostnader och aviseringsavgifter även eventuella uppläggningsavgifter. 

Tänk på att långivare som erbjuder privatlån tillämpar individuell räntesättning. Månadskostnad och Att återbetala är därmed beräknade utifrån den lägsta räntan som erbjuds. 

Ränta på privatlån

Till skillnad från sms lån är räntan för privatlån låg och bestäms utifrån din kreditvärdighet. Du måste därmed genomföra en ansökan för att få reda på din personliga ränta. Till skillnad mot bolån har du inte möjligheten att jämföra snitträntan för privatlån, däremot redovisar långivarna ett ränteintervall. Långivaren Bynk erbjuder exempelvis en ränta mellan 3,95 – 19,95 %, vilket innebär att du som bäst kan bli erbjuden en ränta på 3,95 %. 

Eftersom räntan bestäms individuellt kan du som har en god kreditvärdighet, exempelvis på grund av en hög fast inkomst och låga skulder, få en väldigt förmånlig ränta på cirka 3,0 – 6,0 %. Personer med en låg inkomst, höga skulder och en historik med betalningsanmärkningar får däremot räkna med en högre ränta mellan cirka 6,0 – 20,0 %.

Så hittar du privatlånet med lägst ränta

Med bakgrunden att räntan för privatlån, så kallade blancolån, sätts individuellt utifrån låntagarens kreditvärdighet är det omöjligt att veta hos vilken långivare man kan hitta den bästa räntan. Mot denna bakgrund har allt fler konsumenter börjat inse fördelarna med att använda sig av en låneförmedlare för att hitta det billigaste privatlånet.

Låneförmedlaren samarbetar med upp till cirka 40 st banker och kreditinstitut, vilket ger dig optimala förutsättningar för att få ett flertal låneerbjudanden. Låneförmedlaren sammanställer långivarens erbjudanden och du kan därefter enkelt välja det lån som har lägst ränta och bäst villkor. Om du inte får ett låneerbjudande som uppfyller dina krav har du alltid möjligheten att tacka nej. 

En av de främsta fördelarna med att använda sig av en låneförmedlare är att samtliga långivare delar på en enda kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Om du själv hade kontaktat upp till 40 st långivare för att jämföra räntan skulle du även samlat på dig många kreditupplysningar. För många kreditupplysningar hos UC under en sammanhängande tolvmånadersperiod påverkar din kreditvärdighet negativt och för många UC förfrågningar kan göra det omöjligt att få ett privatlån beviljat. 

Snabba privatlån med BankID

Tack vare E-legitimation har du möjligheten att signera din låneansökan direkt under ansökningsprocessen. Det är därmed enklare än någonsin att låna pengar med privatlån på nätet. Alla långivare som listas hos Finansis erbjuder möjligheten att signera privatlån direkt med BankID, du kan därmed slutföra hela ansökningsprocessen online på långivarens hemsida. 

Du behöver därmed inte besöka ett bankkontor för att signera låneavtalet skriftligen, vilket var vanligt förr i tiden innan utvecklingen av E-legitimation. Om du saknar BankID har du oftast möjligheten att signera avtalet skriftligen, antingen genom att besöka långivarens bankkontor eller genom post. 

Privatlån utan UC

Om du vill låna pengar med en återbetalningstid över 12 månader rekommenderar vi att du undviker privatlån utan UC, det vill säga lån utan UC. Till skillnad från privatlån har lån utan UC generellt sätt en högre ränta på cirka 35 – 39 %. Oftast tillkommer det även avgifter i form av både aviseringsavgifter och uppläggningsavgifter. Om du däremot endast behöver låna pengar i 30 eller 90 dagar är ett privatlån utan UC det enda alternativet. 

Inkomstkrav

För att kunna bli beviljad ett privatlån måste du uppfylla långivarens grundkrav. Två av de vanligaste kraven är krav på minsta ålder och krav på inkomst från tjänst eller pension. Du måste oftast vara minst 18 alternativt 20 år och ha en deklarerad årsinkomst på minst 120.000 kr. Tänk på att du behöver en betydligt högre årsinkomst än 120.000 kr för att få låna upp till 600.00 kr utan säkerhet, dock specificerar endast långivarna en lägsta inkomstgräns. 

Förutom krav på ålder och inkomst behöver du vara folkbokförd i Sverige och du får inte ha en innestående skuld hos Kronofogden. Däremot finns det långivare som kan bevilja ett privatlån trots att du har betalningsanmärkningar sedan tidigare, dock får ingen anmärkning vara yngre än 6 månader.  

Samla dyra lån med privatlån

Privatlån är den populäraste låneformen för att samla lån och krediter. Privatpersoner som har samlat på sig många lån och avbetalningar hos ett flertal olika långivare kan oftast spara flera tusen kronor varje månad genom att samla alla sina lån hos en enda långivare. De främsta fördelarna med att om-finansiera sina dyra lån ett privatlån med låg ränta är att få kontroll över alla krediter för att minimera dyra avgifter och höga räntor.

Privatlån med många UC kreditupplysningar

Det är vanligt att privatpersoner samlar på sig många förfrågningar hos UC när man ska jämföra räntan mellan olika långivare. Om du har samlat på dig många kreditupplysningar är vår rekommendation att du ansöker om lån via en låneförmedlare för att öka dina chanser att få ett privatlån beviljat. Låneförmedlaren kontaktar upp till cirka 30 – 35 banker och kreditgivare för att du ska få så många låneerbjudanden som möjligt. 

Vanliga frågor

Hur mycket får jag låna med privatlån?

Du har möjligheten att ansöka om ett lån mellan 5.000 – 600.000 kr utan säkerhet. Tänk på att du måste utföra en ansökan och genomgå en kreditprövning innan långivaren kan fastställa exakt hur stort belopp du får låna. 

Vilken återbetalningstid kan jag välja mellan?

Välj en återbetalningstid som passar dina behov mellan 1 – 15 år. Kom ihåg att välja en så kort återbetalningstid som möjligt för att minimiera dina räntekostnader. 

Finns det privatlån utan UC?

Det finns långivare som erbjuder mindre privatlån utan UC i intervallet 1.000 – 80.000 kr. Dessa långivare använder sig oftast av kreditupplysningsföretaget Creditsafe för kreditupplysningar. Vår rekommendation är dock att du undviker privatlån utan UC då den nominella årsräntan ofta uppgår till cirka 39,0 %. Förutom ränta tillkommer oftast både en uppläggningsavgift och en månatlig aviseringsavgift. 

Kan jag återbetala lånet i förtid?

Du har alltid möjligheten att återbetala hela din skuld utan några extra kostnader. 

Vilka avgifter tilkommer?

De två vanligaste avgifterna är uppläggningsavgifter och aviseringsavgifter.

Uppläggningsavgiften är en engångsavgift som långivaren fakturerar i samband med lånets utbetalning. Om långivaren använder sig av en uppläggningsavgift ligger det oftast i intervallet 400 – 600 kr.

Aviseringsavgiften är en månatlig avgift på cirka 30 – 40 kr per månad som faktureras i samband med månatliga amorteringen. Denna avgift har blivit allt mer ovanlig för privatlån då allt fler låntagare undviker pappersfakturor.

Under Mer information i vår jömförelsetjänst kan du se om långivaren tar ut några avgifter förutom ränta. Tänk dock på att kontrollera avgifterna en extra gång när du ansöker om lån via en låneförmedlare, då villkoren varierar mellan låneförmedlarens samarbetspartners.

Finns det privatlån med direkt utbetalning?

I dagsläget finns ingen långivare som erbjuder privatlån med direkt utbetalning, åtminstone inte om du vill undvika dyrare lån som sms-lån och snabblån. Däremot erbjuder samtliga långivare inom privatlån möjligheten att signera direkt med BankID och du har oftast pengarna på kontot inom 1 – 2 bankdagar.

Om du trots den dyrare lånekostnaden är intresserad av ett privatlån med direkt utbetalning till ditt konto bör du vända dig till en långivare som erbjuder snabblån. Du kan med denna låneform oftast låna omkring 1.000 – 50.000 kr med en återbetalningstid från 30 dagar. Tänk dock på att räntan för denna låneform är betydligt högre och uppgår oftast till närmare 40,0 %.

Hur får jag ett privatlån med bäst ränta?

Om du snabbt vill hitta det bästa privetlånet med lägst ränta utifrån dina ekonomiska förutsättningar rekommenderar vi att du ansöker genom en låneförmedlare, som exempelvis Enklare eller Lendo.