Lån med skuld hos Kronofogden och betalningsanmärkningar

Är du intresserad av att lösa dina skulder hos Kronofogden trots betalningsanmärkningar? Vi har sammanställt Sveriges populäraste långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar med betalningsanmärkningar och ett skuldsaldo hos Kronofogden.

Samla lån trots skulder med Nstart

  • Hos Nstart (tidigare NyStart Finans) har du möjligheten att samla lån trots skulder hos Kronofogden och betalningsanmärkningar. För att få lösa skulder hos Kronofogden får din skuldkvot inte överstiga 100 %, alternativt behövs en medsökande till lånet.
  • Hos Nstart får du alltid en snabb handläggning och personlig rådgivning för att bli skuldfri. Med ett kundbetyg på 4,6/5 från 1 890 omdömen på Trustpilot (2023-04-18) kan du vara säker på att du får en professionell rådgivning. 
  • Ansök om ett lån utan säkerhet mellan 30 000 – 500 000 kr och välj en återbetalningstid mellan 1 – 12 år.
  • Krav: Minst 18 år. Fast anställning (alternativt krävs en medsökande). En månadsinkomst på minst 22 000 kr.

Låna trots skulder hos Marginalen Bank

  • Maginalen Bank erbjuder möjligheten att låna pengar trots skuld hos Kronofogden och betalningsanmärkningar. Om du har ett skuldsaldo hos Kronofogden krävs säkerhet i form av en bostad som du äger eller planerar att köpa. Du måste även lösa din Inkasso-skulder och Kronofogde-skulder innan du investerar i något annat.
  • Ansök om ett lån från 150 000 kr.
  • Krav: Minst 20 år. En årsinkomst på minst 200 000 kr.

Är det möjligt att samla lån med skuld hos Kronofogden?

Det är generellt sätt inget problem att samla dyra lån och krediter trots betalningsanmärkningar i Sverige. De flesta låneförmedlare på den svenska marknaden samarbetar exempelvis med ett flertal långivare som kan bevilja lån trots en eller flera anmärkningar. Däremot är det svårt att hitta någon långivare som erbjuder möjligheten att samla lån med en aktiv skuld hos Kronofogden, framför allt om du inte äger några tillgångar som exempelvis en bostad.

Lösa skulder hos Kronofogden utan säkerhet

De flesta långivare som erbjuder omstartslån ställer kravet att du måste ha någon typ av säkerhet, exempelvis en bostadsrätt eller villa, för att få låna pengar med skulder hos Kronofogden. Däremot finns det en långivare som erbjuder möjligheten att lösa skulder hos Kronofogden utan säkerhet, detta är långivaren Nstart.

Nstart erbjuder ett lån utan säkerhet mellan 30 000 – 500 000 kr till dig som vill låna pengar med betalningsanmärkningar och skulder. För att kunna bli beviljad ett lån med skuldsaldo får din skuldkvot inte överstiga 100 %. Observera att du även behöver en fast anställning och en månadsinkomst på minst 22 000 kr. Om du inte kan uppfylla dessa krav behövs en medsökande som går i borgen för lånet.

Lån med skuld hos Kronofogden med bostaden som säkerhet

Om du har en bostad som du äger eller planerar att köpa har du möjligheten att låna pengar trots skulder hos Kronofogden och betalningsanmärkningar hos Marginalen Bank. Observera dock att du behöver kunna uppvisa en årsinkomst på minst 200 000 kr från en fast anställning. Om du inte kan uppfylla dessa krav behövs en medsökande. 

Om du beviljas ett lån hos Marginalen Bank måste du lösa alla skulder hos Inkasso-företagen och Kronofogden innan du löser dina övriga lån och krediter eller investerar i något annat.

Slutsats

För dig som letar efter ett lån med skuldsaldo hos Kronofogden utan säkerhet kan ansöka om ett privatlån, ett så kallat blancolån, hos Nstart. Utan säkerhet innebär att du inte behöver pantsätta någon egendom för att få låna. Nstart ger dig även personlig rådgivning kring hur du ska lösa dina skulder och bli skuldfri. Tänk dock på att din skuldkvot inte får överstiga 100 % och att du måste kunna uppvisa en årsinkomst på minst 264 000 kr från en fast anställning.

Om du vill ansöka om lån med en bostad som säkerhet rekommenderas Marginalen Bank. Med ett omstartslån hos Marginalen Bank kan du låna pengar trots skulder hos Kronofogden och betalningsanmärkningar. Observera att du måste ha en årsinkomst på minst 200 000 kr och säkerhet i form av en bostad du äger ett planerar att köpa.

Om du inte kan uppfylla de krav som långivarna ställer, exempelvis för att du saknar en fast anställning, är den enda utvägen att ansöka tillsammans med en medsökande. Personen som blir medsökande går i borgen för lånet, vilket innebär att denna person blir återbetalningsskyldig om inte du klarar av att betala tillbaka skulden.