Zmarta, Sambla, Advisa eller Lendo?

Vilken förmedlare av lån är bäst 2024 – Advisa, Zmarta, Lendo eller Sambla? Vi har jämfört Sveriges populäraste låneförmedlare som förmedlar privatlån mellan 5 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 20 år.

Få bästa ränta genom en låneförmedlare

Låneförmedlare hjälper privatpersoner att jämföra lån helt kostnadsfritt. Förmedlaren kontaktar ett flertal banker och kreditgivare som får konkurrensutsättas om att få just dig som ny kund. Du maximerar därmed dina chanser att få ett bra erbjudande med låg ränta. Den stora fördelen är att långivarna som prövar din ansökan delar på samma kreditupplysning hos UC. Du undviker därmed risken att samla på dig för många UC kreditupplysningar som har en negativ påverkan på din kreditvärdighet.

Låna 5 000 – 600 000 kr utan säkerhet

Zmarta, Sambla och Advisa förmedlar alla lån i intervallet 5 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 20 år. Hos Lendo är det minsta lånebeloppet 10 000 kr. Lendo erbjuder även en maximal återbetalningstid 15 år.

Lånen är utan säkerhet vilket innebär att du inte behöver pantsätta någon egendom och att du får använda pengarna till precis det du vill. Privatlån används oftast till konsumtion, exempelvis för att finansiera en ny bil eller köksrenovering. Privatlån kan även användas för att samla dyra lån och krediter.

Individuell ränta från 2,95 %

Zmarta, Advisa och Sambla förmedlar lån med en ränta mellan 2,99 – 29,99 %. Lendo samarbetar med långivare som erbjuder en marginellt lägre ränta, då Lendo anger ränteintervallet 2,95 – 29,95 %.

Tänk på att räntan sätts individuellt utifrån din kreditvärdighet och bestäms av de långivare som prövar din ansökan. För att kunna få en låg ränta krävs en hög deklarerad årsinkomst och en låg skuldsättning. En annan förutsättning är att du saknar tidigare betalningsanmärkningar.

Kundbetyg på Trustpilot

Både Advisa och Sambla har ett kundbetyg på 4,8 av 5 på Trustpilot. Sambla har flest omdömen i branschen, med totalt cirka 21 000 kundomdömen på Trustpilot. 

Zmarta har ett något lägre betyg på 4,7 av 5 från drygt 19 500 omdömen.

Lendo har ett kundbetyg på 4,5 av 5. Trots att Lendo var en av Sveriges första förmedlare av privatlån finns endast cirka 2 900 omdömen på Trustpilot. Bakgrunden är att Lendo relativt nyligen har börjat samla in omdömen på Trustpilot.

Antal banker och långivare

Antal långivare som prövar din ansökan är en viktig faktor när man ska välja låneförmedlare. Vi rekommenderar att du väljer en låneförmedlare som samarbetar med minst 30 långivare. Sveriges största förmedlare samarbetar ofta med samma långivare, därmed är det i regel ingen större skillnad mellan förmedlarna.

Tabell nedan visar en sammanställning över samtliga långivare som samarbetar med AdvisaSambla, Lendo och Zmarta.

Tänk på att inte alla långivare prövar din ansökan, exempelvis för att vissa långivare inte erbjuder lån till dig med betalningsanmärkningar eller för att vissa endast erbjuder mindre lån.

Tabell uppdaterad 2023-05-18.

Kraven på dig som ansöker

Följande grundkrav ställs på dig som vill låna pengar:

  • Minst 18 år.
  • Folkbokförd och skriven i Sverige.
  • En årsinkomst på minst 120 000 kr från tjänst eller pension. 
  • Ingen aktiv skuld hos Kronofogden.
  • Ett giltigt BankID.

Däremot har du möjligheten att ansöka om lån trots betalningsanmärkningar.

Slutsats – Ska jag välja Advisa, Zmarta, Sambla eller Lendo?

Vi rekommenderar Sambla som har ett kundbetyg på 4,8 av 5 från över 24 000 kundomdömen på Trustpilot. Tack vare samarbetet med 40 långivare kan du vara säker på att du får den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Sambla samarbetar med ett flertal ledande långivare inom privatlån, exempelvis Swedbank, ICA Banken, Lån & Spar Bank och Marginalen Bank.

Vanliga frågor

Vilken förmedlare är bäst på att samla lån?

Lendo, Advisa, Sambla och Zmarta hjälper alla till att samla dyra smålån och krediter. Hos alla dessa förmedlare är det möjligt att samla lån upp till 600 000 kr utan krav på säkerhet. Om vi däremot ska välja en av dessa rekommenderar vi Advisa baserat på deras höga kundbetyg på Trustpilot och deras samarbetspartners.

Ska jag välja Advisa eller Lendo?

Många låntagare står mellan valet att välja Lendo eller Advisa, vilket inte är konstigt med tanke deras höga kundbetyg och många samarbetspartners. Eftersom både Lendo och Advisa till stor del samarbetar med liknande långivare är skillnaden däremot endast marginell. Däremot har Advisa ett unikt samarbete med banken Nordea som Lendo saknar. Båda dessa förmedlare förmedlar privatlån upp till 600 000 kr med en löptid upp till 20 år. Om vi utgår från kundomdömen på Truspilot är Advisa det bästa alternativet med betyget 4,8, vilket kan jämföras mot Lendos betyg på 4,6.

Vem av dessa förmedlare har högst kundbetyg?

Baserat på oberoende kundomdömen på Trustpilot rankas Advisa och Sambla högst med ett kundbetyg på 4,8 av 5.

Vilken förmedlare har lägst krav?

Eftersom Sambla, Lendo, Advisa och Zmarta till stor del samarbetar med samma långivare och banker är grundkravet för att få låna pengar samma hos alla dessa förmedlare. Grundkravet är en årsinkomst på 120 000 kr. Du får inte heller ha några innestående skulder hos Kronofogden. Däremot samarbetar alla dessa förmedlare med långivare som kan acceptera betalningsanmärkningar.

Vilken förmedlare är bäst med betalningsanmärkningar?

Sambla, Lendo, Zmarta och Advisa samarbetar alla med långivare som kan acceptera en svag kreditvärdighet och betalningsanmärkningar. Alla dessa förmedlare samarbetar exempelvis med Bluestep Bank och NystartFinans som är kända för att kunna hjälpa människor som hamnat i en ekonomisk situation. Om du inte kan bli beviljad ett lån på grund av för många betalningsanmärkningar kan den sista utvägen vara att ansöka med en medsökande.

Ska jag välja Advisa eller Sambla?

Advisa och Sambla är två av Sveriges populäraste förmedlare av privatlån. Advisa samarbetar med 36 långivare, till skillnad från Sambla som samarbetar med 40 långivare. Däremot är det endast Advisa som har ett unikt samarbete med Nordea. Om du vill att Nordea ska pröva din ansökan rekommenderar vi därmed Advisa. Både Advisa och Sambla har ett kundbetyg på 4,8 av 5 på Trustpilot, du kan därmed räkna med en hjälpsam kundtjänst och professionell låneförmedling oavsett om du väljer Advisa eller Sambla.

Ska jag välja Sambla eller Lendo?

Sambla har ett högre kundbetyg på Trustpilot jämfört mot Lendo. Sambla har kundbetyget 4,8/5 (från cirka 12 000 omdömen) till skillnad mot Lendo som har ett kundbetyg på 4,6/5 (från cirka 1 000 omdömen). Sambla samarbetar även med 4 st fler långivare än Lendo, då Sambla samarbetar med totalt 40 st banker och kreditgivare. Både Sambla och Lendo är två av Sveriges populäraste förmedlare av privatlån, vi är därmed säkra på att du kommer bli nöjd oavsett vem av dessa du vänder dig till.