Låna 1000 kr utan UC

Jämför långivare som erbjuder möjligheten att låna 1000 kr idag – snabbt och enkelt med BankID. Låna 1000 kr utan UC kreditupplysning med direkt utbetalning till ditt konto hos Swedbank, SEB , Nordea och Handelsbanken – även på kvällen och på helgen (lördag och söndag).

Belopp: 123
Löptid: 123
 • Filter:
 • Med betalningsanmärkning
 • Helglån
 • Snabblån utan UC
Visa fler resultat

Månadskostnad och Att återbetala är beräknad utifrån den lägsta räntan som långivaren erbjuder. Kontrollera alltid din lånekostnad hos respektive långivare innan du skriver på ditt låneavtal.

Jämför snabblån för beloppet 1000 kr

Tack vare snabblån är det möjligt att låna 1000 kr snabbt och enkelt. Det är möjligt att skicka in en ansökan dygnet runt på långivarens hemsida och det är möjligt att slutför hela ansökningsprocessen genom att signera både låneansökan och låneavtal med BankID. De flesta långivare ger alltid besked direkt, även på kvällen och på helgen. 

För att kunna låna 1000 kr idag är det viktigt att kontrollera att långivaren erbjuder direkt utbetalning till din bank. Under Mer information i vår jämförelsetjänst kan du enkelt kontrollera vilka banker som långivaren erbjuder direkt utbetalning till. Om du har ett bankkonto hos någon av Sveriges storbanker som exempelvis Swedbank, Handelsbanken, SEB eller Nordea har du möjligheten att få låna 1000 kr med utbetalning samma dag. Med konto hos någon annan bank behöver du oftast vänta en bankdag innan du kan disponera pengarna. 

1. Välj återbetalningstid

För lånebeloppet 1000 kr har du möjligheten att välja en flexibel löptid som passar dig. Som kortast kan du välja en återbetalningstid på 30 dagar. 

Tips: Vi rekommenderar dig att välja en så kort återbetalningstid som möjligt för att minimera dina räntekostnader. 

 

2. Låna 1000 kr utan kreditupplysning hos UC

Filtrera lånen efter Snabblån utan UC för att endast jämföra långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar utan UC. Långivare som inte använder UC samarbetar oftast med Creditsafe eller Bisnode Kredit. 

Genom att låna 1000 kr utan UC kommer inget annat företag se att du ansökt om ett lån, din ansökan förblir därmed anonym.

3. Låna 1000 kr direkt på helgen

Filtrera lånen efter Helglån för att endast jämföra långivare som erbjuder möjligheten att låna 1000 kr på helgen, under både lördagar och söndagar.

För att kunna låna pengar på helgen är det viktigt att kontrollera långivarens öppettider och att långivaren erbjuder direkt utbetalning till din bank. Under Mer information finner du denna information om samtliga långivare. 

4. Låna 1000 kr med betalningsanmärkningar

Om du tidigare har hamnat i ekonomiska situation och samlat på dig betalningsanmärkningar finns möjligheten att få ett lån på 1000 kr beviljat. 

Filtrera lånen efter Med betalningsanmärkning visas endast jämföra långivare som erbjuder lån på 1000 kr utan UC med betalningsanmärkningar. Tänk på att långivare alltid gör en individuell bedömning av din kreditvärdighet och att långivaren oftast ställer kravet att ingen anmärkningar får vara yngre än 6 månader.

5. Jämför och hitta billigaste lånet

Så fort du har valt lånebeloppet 1000 kr och en återbetalningstid presenteras Sveriges populäraste långivare. Då långivarna rangordnas automatiskt efter kundbetyg på Trustpilot är det enkelt att hitta en omtyckt långivare som erbjuder en professionell utlåningstjänst.

Jämför Att återbetala för att hitta det billigaste lånet på 1000 kr för din valda återbetalningstid. Detta belopp visar lånets totala kostnader, inklusive amortering. Förutom räntan tar detta belopp även eventuella uppläggningsavgifter och aviseringsavgifter i beaktning.

Populäraste långivaren för mindre lån 

Smspengar

Snabblån på 1000 kr hos Smspengar

 • Erbjuder en flexibel kontokredit från 1000 kr.
 • Erbjuder direkt utbetalning till Swedbank, SEB, Handelsbanken och Nordea och Danske Bank.
 • Betalar ut pengar alla dagar i veckan oavsett tid.
 • Kundbetyg på 4,6 av 5 från 1 239 kundomdömen på Trustpilot (2024-06-11).
 • Krav: Minst 18 år. Deklarerad inkomst. 

Vad är viktigt att tänka på?

 1. Gör en budget och tänk igenom om du verkligen har möjligheten att återbetala lånebeloppet 1000 kr inom din valda återbetalningstid på exempelvis 30 eller 60 dagar.
 2. Det är generellt sätt en fördel att låna utan UC för att undvika att en kreditupplysning registreras hos Upplysningscentralen (UC).
 3. Jämför räntan mellan ett flertal olika långivare. Sen regeringen införde den nya lagen om räntetak för högkostnadskrediter september 2018 har dock de flesta långivare ungefär samma ränta i intervallet 35,0 – 39,0 %.
 4. Glöm inte bort att jämföra avgifterna! För mindre lånebelopp kan uppläggningsavgiften utgöra en stor andel av den totala lånekostnaden. Exempelvis tar Mobillån ut en uppläggningsavgift på 390 kr. En del långivare tar även ut månatliga avgifter i form av aviseringsavgifter.
 5. Om du vill försäkra dig om att långivaren är omtyckt bland kunderna, välj en långivare som har ett kundbetyg på minst 4,0 av 5 på Trustpilot, vilket motsvarar fyra av fem stjärnor.
 6. Kontrollera att du uppfyller långivarens grundkrav. Du behöver alltid kunna uppvisa en deklarerad inkomst, däremot anger långivarna sällen en specifik inkomstgräns för att få låna pengar. 

Låna 1000 kr med BankID

Tack vare BankID är det möjligt att låna pengar online snabbare än någonsin. Du behöver inte besöka något bankkontor, istället kan du signera din ansökan direkt och slutföra hela ansökningsprocessen på långivarens hemsida.

Saknar du BankID? Du kan du kontakta din bank för mer information om hur du registrerar din E-legitimation. 

 

Är det möjligt att låna 1000 kr utan ränta?

Är du intresserad av att låna 1000 kr räntefritt? Före hösten 2018 var det vanligt att långivare inom sms lån erbjöd alla nya kunder möjligheten att låna 1000 kr utan ränta och avgifter. Sedan regeringen införde en ny lag om räntetak september 2018 som bland annat innebar att den nominella årsräntan inte får överstiga 40,0 % har de flesta långivare tagit bort denna möjlighet.

Låna 1000 kr med många UC förfrågningar

Med tanke på att de flesta långivare använder UC för kreditupplysningar har det blivit vanligt att svenskar samlar på sig för många kreditupplysningar. Kreditupplysningarna ligger kvar i UCs register under 12 månader, för många kreditupplysningar under en sammanhängande tolvmånadersperiod kan därmed göra det svårt att få ett lån beviljat. När du ansöker om ett sms-lån på 1000 kr utan UC har du goda chanser att få ditt lån beviljat trots många UC förfrågningar.

Kontokrediter allt vanligare för mindre lån

Nu för tiden erbjuder nästan alla långivare som har nischat in sig mot mindre lån så kallade kontokrediter. En kontokredit fungerar likt ett kreditkort – fast utan ett fysiskt kort. Istället får man tillgång till en kredit online som man kan göra uttag från vid behov. Man får därmed tillgång till en ekonomisk buffert, precis som ett kreditkort. På samma sätt som ett kreditkort tar långivaren endast ut ränta när du väl väljer att utnyttja krediten.

Vilken långivare har bäst kundbetyg på Trustpilot?

En omtyckt långivare som erbjuder en kontokredit på 1000 kr är Smspengar. Med ett kundbetyg på 4,6 av 5 från över 1200 omdömen kan du känna dig trygg i ditt val av långivare.

Några framgångsfaktorer som ligger bakom Smspengars popularitet är följande:

 • Smspengar betalar ut lån alla dagar i veckan oavsett tid på dygnet. (Observera: för att kunna disponera pengarna direkt krävs ett bankkonto hos Swedbank, SEB, Nordea, Handelsbanken eller Danske Bank.)
 • Möjligt att ansöka om två betalningsfria månader per år.
 • Smspengar har en lång erfarenhet av små lån och har varit en aktör på marknaden sedan 2007.

 

Smspengar Trustpilot-betyg

Vanliga frågor

Vilken återbetalningstid kan jag välja?

Du har möjligheten att välja en flexibel löptid på exempelvis 30, 60 eller dagar då samtliga långivare erbjuder så kallade kontokrediter. En kontokredit fungerar som ett kreditkort i din mobil, du får tillgång till en kredit som du sedan utnyttjar vid behov. 

Kan jag låna 1000 kr på helgen (lördag och söndag)?

Ja, ett flertal långivare erbjuder lånebeloppet 1000 kr med direkt utbetalning på både lördagar och söndagar. En förutsättning för att få låna 1000 kr på helgen är att du har en giltig E-legitimation (BankID).

En av våra mest populäraste långivare som erbjuder helglån just nu är Ferratum. Hos Ferratum har du möjligheten att låna mellan 1.000 – 35.000 kr med direkt utbetalning på helgen om du har ett bankkonto hos Swedbank, SEB, Nordea eller Handelsbanken. Ferratum behandlar låneansökningar och betalar ut lån under kundtjänstens öppettider som är mellan kl. 11:00 – 18:00 på både lördagar och söndagar.

Kan jag låna 1000 kr nu med direkt utbetalning?

För dig som är intresserad av att låna 1000 kr nu med direkt utbetalning så finns det ett flertal alternativ. De flesta långivare som tillhandahåller snabblån erbjuder direkt utbetalning till ditt bankkonto, om du har ett bankkonto hos någon av Sveriges storbanker som Swedbank, SEB, Nordea eller Handelsbanken.

Kan jag låna 1000 kr med skuldsaldo hos Kronofogden?

Det är inte möjligt att låna 1000 kr med ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Det finns ingen långivare på den svenska marknaden som erbjuder möjligheten att låna pengar med skulder hos Kronofogden.

Om du är intresserad av att låna 1000 kr trots Kronofogden rekommenderar vi istället andra alternativ, som exempelvis att besöka en pantbank. 

Kan jag låna 1000 kr gratis första gången?

I dagsläget är det inte möjligt att låna 1000 kr gratis första gången, det vill säga att få låna 1000 kr utan ränta och avgifter som ny kund. 

Innan den nya lagen om räntetak på konsumentkrediter infördes hösten 2018 var det däremot vanligt att långivare erbjöd alla nya kunder första lånet på 1000 kr räntefritt.

Kan jag låna 1000 kr direkt till Swedbank?

Ja, det finns långivare på den svenska marknaden som erbjuder möjligheten att låna 1000 med direkt utbetalning till Swedbank-konton, vilket innebär att du kan disponera pengarna redan inom 5 – 15 minuter.

Ferratum erbjuder exempelvis lån med direkt utbetalning till Swedbank, även på kvällar fram till kl. 21:00 och under helgen då kundtjänsten har öppet mellan kl. 11:00 – 18:00 på lördag och söndag. 

Kan jag låna 1000 kr med många kreditupplysningar?

Ja, hos de flesta långivare som erbjuder snabblån är det inga problem att låna 1000 kr med många kreditupplysningar hos Upplysningscentralen (UC).