Snabblån

Jämför ränta och avgifter på snabblån med vår sammanställning av Sveriges populäraste långivare. Du har möjligheten att ansöka om ett snabblån med direkt utbetalning till ditt konto hos Swedbank, Nordea, Handelsbanken, SEB och Danske Bank – även under kvällar och på helgen.

Observera att snabblån är en så kallad högkostnadskredit, på grund av den effektiva årsränta överstiger 30 %. Denna låneform passar därmed endast för kortare återbetalningstider på 1 – 3 månader. Om du vill låna pengar under 12 månader eller längre rekommenderas privatlån med individuell räntesättning.

Belopp: 123
Löptid: 123
  • Filter:
  • Med betalningsanmärkning
  • Helglån
  • Direkt utbetalning
Visa fler resultat

Månadskostnad är beräknad utifrån lägsta nominella räntan och eventuella aviseringsavgifter. Att återbetala är i tillägg beräknad utifrån eventuella uppläggningsavgifter och utbetalningsavgifter. Kontrollera alltid din lånekostnad hos respektive långivare.

Dessa lån är högkostnadskrediter

Lån med en effektiv ränta över 30 % är högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Hitta billiga snabblån med vår jämförelsetjänst

Är du intresserad av ett snabbt lån med direkt utbetalning? Tack vare snabblån kan du få pengarna utbetalda till ditt bankkonto redan samma dag, även på helgen. Med vår jämförelsetjänst kan du hitta ett billigt snabblån med låg ränta på bara några minuter – oavsett om du letar efter ett snabblån utan UC eller ett snabblån trots många UC förfrågningar.

Du har möjligheten att ansöka om ett snabblån dygnet runt på långivarens hemsida och du kan alltid slutföra ansökningsprocessen genom signering med BankID. Oftast får du besked direkt och de flesta långivare erbjuder direkt utbetalning, vilket innebär att du har pengarna på kontot direkt efter att långivaren har beviljat ditt lån.

1. Välj lånebelopp och återbetalningstid

Du har möjligheten att välja ett lånebelopp mellan 1 000 – 50 000 kr. De flesta långivare erbjuder en återbetalningstid mellan 30 dagar upp till 36 månader. Om du är osäker över vilken återbetalningstid du ska välja, kom ihåg att du alltid kan betala in hela lånet i förtid utan några extra kostnader. Om du vill låna mer än 50 000 kr rekommenderas istället ett privatlån.

2. Snabblån utan UC

Vill du undvika att en kreditupplysning registreras i UCs register? Genom att filtrera efter Snabblån utan UC visas endast långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar utan UC. Dessa långivare samarbetar istället för Upplysningscentralen med något annat kreditupplysningsföretag, exempelvis Creditsafe eller Bisnode Kredit.

3. Snabblån på helgen

Är du intresserad av att snabblån med direkt utbetalning på en lördag eller söndag? När du kryssar i Helglån visas endast långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar på helgen. För att du ska kunna disponera pengarna direkt är det viktigt att kontrollera att långivarens erbjuder snabblån på helgen till din bank. Det är generellt sätt inget problem att få ett snabblån utbetalt på helgen om du har ett bankkonto hos Swedbank, Nordea, Handelsbanken, SEB eller Danske Bank

4. Snabblån utan UC med betalningsanmärkningar

Har du tidigare hamnat i ekonomiska situationer och samlat på dig betalningsanmärkningar? Genom att kryssa i Med betalningsanmärkning visas endast långivare som erbjuder lån trots betalningsanmärkningar. Tänk på att de flesta långivare ställer kravet att ingen anmärkning får vara yngre än 6 månader.

5. Hitta det billigaste snabblånet

Med vår jämförelsetjänst får du upp förslag på omtyckta långivare direkt efter att du valt önskat lånebelopp och återbetalningstid. Långivarna sorteras automatiskt utifrån deras kundbetyg på Trustpilot, vilket innebär att du kan känna dig trygg över att långivaren erbjuder hjälpsam kundservice och attraktiva låneerbjudanden. 

Med vår jämförelsetjänst har du även möjligheten att jämföra räntor och avgifter. Månadskostnad visar hur hur stor din månadskostnad blir hos respektive långivare. Detta belopp inkluderar förutom amortering även räntekostnader och eventuella aviseringsavgifter.

Att återbetala visar det totala beloppet som du kommer behöva betala tillbaka till långivaren under lånets löptid, och inkluderar förutom amortering även räntekostnader och eventuella aviseringsavgifter och uppläggningsavgifter. Vi har därmed gjort det enkelt för dig som snabbt vill hitta Sveriges billigaste snabblån.

Snabblån med direkt utbetalning

De flesta långivare som erbjuder snabblån har tagit fram effektiva system för att hantera ansökningar och utbetalningar. Direkt utbetalning innebär att långivaren kan överföra pengarna till ditt bankkonto direkt efter att ditt lån har beviljats. För att kunna få ett snabblån med direkt utbetalning behöver du kontrollera att långivaren erbjuder denna tjänst till just din bank, det är även viktigt att kontrollera långivarens öppettider. Denna information finner du under Mer information.

I dagsläget erbjuds snabblån med direkt utbetalning till Swedbank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Danske Bank. Om en långivare inte erbjuder denna tjänst till din bank kan du oftast få lånet utbetalt samma dag om det beviljas innan lunchtid en helgfri vardag. 

Snabblån direkt med BankID

Tidigare var man tvungen att besöka ett bankkontor för att få låna pengar, då låneavtalet behövdes signeras skriftligen av låntagaren. I och med den tekniska utvecklingen och möjligheten att verifiera sin identitet med BankID har det blivit vanligt att du kan signera ditt snabblån direkt under ansökningsprocessen på långivarens hemsida.

Tack vare BankID kan du slutföra hela ansökningsprocessen online vilket innebär att långivaren har möjligheten att betala ut lånet samma dag till ditt bankkonto.

 

Snabblån med många förfrågnignar

Med bakgrunden att många långivare inom privatlån utför kreditupplysningar via Upplysningscentralen (UC) är det vanligt att privatpersoner samlar på sig ett flertal kreditupplysningar. Då snabblån avser mindre lånebelopp upp till 50.000 kr är det vanligt att långivare erbjuder lån utan UC, vilket innebär att du har goda chanser att få låna pengar trots många UC förfrågningar sedan tidigare. 

Vilket är Sveriges bästa snabblån 2023?

Vilket som är Sveriges bästa snabblån är ofta en individuell fråga då man som kund prioriterar olika saker, exempelvis en snabb utbetalning på helgen eller möjligheten att ansöka om snabblån utan kreditupplysning hos UC. För att snabbt kunna hitta långivare som är omtyckt av kunderna och som erbjuder professionell kundservice kan det vara en smart idé att jämföra kundbetyg från Trustpilot.

Långivaren Smspengar rankas just nu som en av Sveriges bästa långivare inom snabblån med ett kundbetyg på 4,7 av 5 från över 1 100 kundomdömen på Trustpilot.

Smspengar

  • Smspengar erbjuder en flexibel kontokredit mellan 1 000 – 30 000 kr. Signera ditt snabblån direkt med BankID och få besked direkt.  
  • Kontokrediten har en nominell årsränta på 39,3 %. I tillägg tillkommer en uppläggningsavgift (320 kr), uttagsavgift (49 kr) och en aviseringsavgift (35 kr). 
  • Smspengar är en av Sveriges bästa långivare inom snabblån just nu, vilket är tydligt med ett kundbetyg på 4,7/5 från 1 154 kundomdömen på Trustpilot (2023-04-14).
  • Alla kreditupplysningar utförs med Creditsafe.
  • Krav: Minst 18 år. Deklarerad inkomst. Inga betalningsanmärkningar.

Fördelarna och nackdelarna med snabblån

De främsta fördelarna med snabblån är den snabba hanteringen och utbetalningen. Du ansöker direkt på långivarens hemsida och har alltid möjligheten att signera din ansökan med BankID. Med ett bankkonto hos någon av Sveriges större banker som Swedbank, Nordea, Handelsbanken, SEB och Danske Bank har du även möjligheten att få lånet utbetalt direkt efter beviljandet, även på vardagskvällar fram till kl.21:00 och på helgen.

Två andra fördelar är att du har möjligheten att låna pengar utan UC och att du kan välja en flexibel återbetalningstid från 30 dagar. Vilket kan jämföra mot större privatlån, som alltid kräver kreditupplysning hos UC samtidigt som långivaren oftast erbjuder en återbetalningstid som kortast 12 månader.

Den främsta nackdelen med snabblån är den höga lånekostnaden. Den nominella årsräntan uppgår oftast till cirka 39 % samtidigt som det ofta tillkommer uppläggningsavgifter och aviseringsavgifter. På grund av de höga lånekostnaderna bör snabblån endast användas för att låna pengar under kortare perioder. Om du är intresserad av att låna över 10 000 kr i minst 12 månader är vår rekommendation att du ansöker om ett privatlån med en ränta från cirka 3 %.

Jämför ränta och snittränta på snabblån 

Sedan regeringen införde en lag om räntetak för snabblån och andra högkostnadskrediter hösten 2018 erbjuder de flesta långivare en nominell årsränta på cirka 35,0 – 39,0 %. Anledningen är att lagen om räntetak för konsumentkrediter bland annat ställer kravet att ingen kredit får ha en högre nominell årsränta än 40,0 %. Istället för att jämföra räntan på snabblån har det därmed blivit allt viktigare att jämföra avgifterna. De två vanligaste avgifterna som är viktiga att jämföra är uppläggningsavgiften och den månatliga aviseringsavgiften. Uppläggningsavgiften kan så för en betydande del av lånekostnaden, speciellt för snabblån med kortare löptider.

Snabblån utan ränta och avgifter

Förut var det vanligt att långivare erbjöd alla nya kunder möjligheten att låna pengar utan ränta som ett välkomsterbjudande. Snabblånet saknade både ränta och avgifter om låntagaren betalade tillbaka lånet innan förfallodatumet som oftast var 30 dagar. Sedan regeringen införde den nya lagen om räntetak för högkostnadskrediter september 2018 har de flesta långivare slutat att erbjuda nya kunder räntefria snabblån. Däremot har den nya lagen generellt sätt bidragit till bättre villkor och lägre lånekostnader för dig som vill låna pengar med snabblån.

Vanliga frågor

Hur mycket får jag låna med snabblån?

Med snabblån utan UC har du möjligheten att låna 1 000 – 50 000 kr. Kom ihåg att du måste genomgå en kreditprövning innan låntagaren kan fastställa ditt maximal lånebelopp. 

Vilken återbetalningstid kan jag välja?

En av de främsta anledningarna till snabblånets popularitet trots den höga lånekostnaden är den flexibal återbetalningstiden. Med snabblån har du möjligheten att välja en löptid så kort som 30 dagar. 

Tänk på att välja en så kort återbetalningstid som möjligt för att undvika räntekostnader. 

Kan jag ansöka om snabblån utan inkomst?

Det blir svårt att få ett snabblån beviljat om du inte har någon deklarerad inkomst. Långivaren utför under kreditprövningen en kreditupplysning hos exempelvis Creditsafe för att fastställa din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Om du inte kan uppvisa en stadigvarande inkomst kan det bli nästintill omöjligt att få ett snabblån beviljat.

Är det skillnad mellan snabblån och sms lån?

Sms lån är ett annat namn för snabblån, det vill säga ett litet lån utan säkerhet med kort återbetalningstid som du oftast kan få utbetalt inom några timmar.