Lån med många UC förfrågningar – kreditupplysningar

Jämför populära långivare som kan erbjuda lån till dig som har svårt att få lån och som kan acceptera att du har samlat på dig många kreditupplysningar. Att hitta ett lån med många förfrågningar hos UC kan vara en utmaning, vi har därför sammanställt lån där många UC inte behöver vara ett hinder.

Ansök genom låneförmedlaren Advisa

  • Advisa är en låneförmedlare som samarbetar med 40 st långivare för att du ska få det bästa lånet utifrån din kreditvärdighet.
  • Med ett kundbetyg på 4,8 av 5 från 3 857 kundomdömen på Trustpilot (2023-05-17) rankar Advisa som en av Sveriges populäraste låneförmedlare 2023.
  • Ansök om privatlån mellan 5 000 – 600 000 kr med en löptid mellan 1 – 20 år.
  • Advisa specificerar inte hur många kreditupplysningar påverkar dina möjligheter att få ett lån beviljat, men med tanke på att upp till 40 st långivare prövar din ansökan optimerar du dina chanser att få ett lån beviljat.
  • Krav: Minst 18 år. Deklareras årsinkomst på minst 120 000 kr.
Smspengar

Ansök med Creditsafe hos Smspengar

  • Smspengar är en långivare som kan bevilja ett lån trots flera kreditupplysningar hos UC. Ingen kreditupplysning registreras hos UC, istället utförs alla kreditupplysningar via kreditupplysningsföretaget Creditsafe.
  • Smspengar erbjuder en flexibel kontokredit mellan 1 000 – 30 000 kr. Effektiv årsräntan uppgår till 58,91 %.
  • Få svar direkt på din ansökan när du signerar med BankID.
  • Erbjuder direkt utbetalning till dig som har bankkonto hos SEB, Handelsbanken, Swedbank eller Nordea.
  • Krav: Minst 21 år.

Många kreditupplysningar

Det är inte ovanligt att privatpersoner som vill jämför låneerbjudanden samlar på sig många kreditupplysningar. Så fort som du ansöker om någon typ av kredit utför långivaren generellt sätt alltid en kreditupplysning hos UC för att få information om din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. 

Kreditupplysningen innehåller information om bland annat din deklarerade årsinkomst, information om eventuella betalningsanmärkningar och om du har en innestående skuld hos Kronofogden. Kreditupplysningen är därmed ett viktigt underlag till kreditprövningen där låntagaren avgör om du får låna pengar

Kan jag låna trots många kreditupplysningar?

Privatpersoner som samlat på sig många kreditupplysningar under en kort period kan få svårt att få ett lån eller en kredit beviljad. Däremot ligger kreditupplysningar inte kvar för evigt. Kreditupplysningar som exempelvis tas hos UC ligger kvar i deras register under 12 månader. Om du har råkat samlat på dig för många kreditupplysningar kan det därmed vara en god idé att vänta tills kreditupplysningarna har tagits bort från din historik.

Hur undviker jag många kreditupplysningar?

För dig som vill jämföra räntan mellan ett flertal olika långivare utan att riskera för många kreditupplysningar rekommenderar vi att du använder dig av en låneförmedlare. Låneförmedlaren hjälper dig att hitta det bästa lånet utifrån din kreditvärdighet genom att kontakta upp till cirka 30 långivare om låneerbjudanden. Den stora fördelen är att samtliga långivare alltid delar på en enda kreditupplysning hos UC. Du har därmed potentialen att då ett flertal låneerbjudanden med endast en kreditupplysning.

Det finns även möjligheten att låna pengar utan UC, det vill säga hos en långivare som samarbetar med något alternativt kreditupplysningsföretag. De flesta långivare som erbjuder mindre lån upp till cirka 30 000 använder sällan UC, istället utförs kreditupplysningar hos något annat kreditupplysningsföretag där två vanliga alternativ är Bisnode Kredit och Creditsafe. Observera dock att räntan för denna låneform ofta uppgår till cirka 27,0 – 39,0 %, vilket innebär att det är en så kallad högkostnadskredit. Denna låneform passar därmed endast för endast korta återbetalningstider.