Lån med många UC förfrågningar – kreditupplysningar

Jämför Sveriges populäraste långivare som kan erbjuda lån till dig som har svårt att få lån och som kan acceptera att du har samlat på dig för många kreditupplysningar hos UC. Att hitta ett lån med många förfrågningar hos UC kan vara en utmaning, vi har därför sammanställt lån där många UC inte behöver vara ett hinder.

Du har möjligheten att låna 1 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 30 dagar – 15 år.

Låna pengar trots många UC med Advisa

  • Advisa har gjort det enkelt för dig som är intresserad av att låna pengar trots många kreditupplysningar hos UC. Advisa är en låneförmedlare som kontaktar upp till 40 st långivare för att du ska få det bästa lånet utifrån din kreditvärdighet.
  • Med ett kundbetyg på 4,8 av 5 från 2 940 kundomdömen på Trustpilot (2020-06-01) rankar Advisa som en av Sveriges populäraste låneförmedlare 2020.
  • Ansök om privatlån mellan 5 000 – 600 000 kr med en löptid mellan 1 – 15 år.
  • Advisa specificerar inte hur många kreditupplysningar påverkar dina möjligheter att få ett lån beviljat, men med tanke på att upp till 40 st långivare prövar din ansökan optimerar du dina chanser.
  • Krav: Minst 18 år. Deklareras årsinkomst på minst 120 000 kr.

Låna trots många kreditupplysningar hos Credway

  • Credway är en långivare som godkänner flera kreditupplysningar hos UC. Ingen kreditupplysning registreras hos UC, istället utförs alla kreditupplysningar via kreditupplysningsföretaget Creditsafe.
  • Credway erbjuder en flexibel kontokredit mellan 1 000 – 30 000 kr. Årsräntan uppgår till 27,0 % och inga avgifter tillkommer.
  • Få svar direkt på din ansökan när du signerar med BankID.
  • Erbjuder direkt utbetalning till dig som har bankkonto hos SEB, Handelsbanken, Swedbank eller Nordea.
  • Krav: Minst 21 år. En deklareras inkomst, dock anges inget inkomstkrav.

Allt fler samlar på sig många UC förfrågningar

I Sverige samlar allt fler privatpersoner på sig för många kreditupplysningar hos Upplysningscentralen (UC). Bakgrunden är att de flesta banker och kreditgivare använder UC för kreditupplysningar. Så fort som du ansöker om någon typ av kredit utför långivaren generellt sätt alltid en kreditupplysning hos UC för att få information om din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. 

Kreditupplysningen innehåller information om bland annat din deklarerade årsinkomst, information om eventuella betalningsanmärkningar och om du har en innestående skuld hos Kronofogden. Kreditupplysningen är därmed ett viktigt underlag till kreditprövningen där låntagaren avgör om du får låna pengar

Kan jag låna trots många kreditupplysningar?

För privatpersoner som samlat på sig för många kreditupplysningar kan det bli oerthört svårt att få lån. Kreditupplysningarna ligger kvar i UCs register under 12 månader och för många kreditupplysningar under en sammanhängande tolvmånadersperiod kan göra det omöjligt att få ett lån beviljat. Det är därmed alltid en fördel att undvika kreditupplysningar då dessa påverkar din kreditvärdighet negativt.

För privatpersoner som vill jämföra räntan och låneerbjudanden mellan ett flertal olika banker och kreditinstitut är det däremot svårt att undvika många UC förfrågningar. 

Hur undviker jag många kreditupplysningar?

För dig som vill jämföra räntan mellan ett flertal olika långivare utan att riskera för många kreditupplysningar rekommenderar vi att du använder dig av en låneförmedlare. Låneförmedlaren hjälper dig att hitta det bästa lånet utifrån din kreditvärdighet genom att kontakta upp till cirka 30 – 40 långivare om låneerbjudanden. Den stora fördelen är att samtliga långivare alltid delar på en enda kreditupplysning hos UC. Du har därmed potentialen att då ett flertal låneerbjudanden med endast en kreditupplysning.

För dig som vill undvika kreditupplysningar helt så finns det även möjligheten att låna pengar utan UC. De flesta långivare som erbjuder mindre lån upp till cirka 30 000 använder sällan UC, istället utförs kreditupplysningar hos något annat kreditupplysningsföretag där två vanliga alternativ är Bisnode Kredit och Creditsafe. Observera dock att räntan för denna låneform ofta uppgår till cirka 27,0 – 39,0 %, samtidigt som det ofta tillkommer avgifter.