Lån med svag kreditvärdighet

Jämför Sveriges populäraste långivare som kan hjälpa dig som har dålig kreditvärdighet. Med privatlån har du möjligheten att låna upp till 600 000 kr utan säkerhet.

Populära lån för dig med dålig kreditvärdighet 

Jämför långivare med Advisa

 • Hos Advisa behöver en dålig kreditvärdighet inte vara ett hinder. Advisa är en låneförmedlare som samarbetar med 40 st långivare för att du ska få den lägsta räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. 
 • Advisa samarbetar med ett flertal långivare som kan acceptera en eller flera betalningsanmärkningar. 
 • Förmedlar privatlån mellan 5 000 – 600 000 kr med en löptid mellan 1 – 10 år.
 • Alla långivare delar på endast en kreditupplysning hos UC. 
 • Med kundbetyget 4,8/15 från 3 856 kundomdömen på Trustpilot (2023-05-14) kan du känna dig trygg att ansöka om lån genom Advisa
 • Krav: Minst 18 år. Deklarerad årsinkomst: 120.000 kr. 

Starta om din ekonomi med Nstart

 • Nstart (tidigare NyStartFinans) är en långivare som försöker hjälpa människor med skulder och dålig kreditvärdighet att starta om sin privatekonomi.
 • Med kundbetyget 4,5 av 5 från 1 569 kundomdömen på Trustpilot (2022-02-06) kan du vara säker på att du får professionell rådgivning och hjälp.
 • Många UC förfrågningar och tidigare betalningsanmärkningar kan accepteras.
 • Ansök om ett privatlån utan krav på säkerhet mellan 30 000 – 500 000 kr med en löptid mellan 1 – 12 år.
 • Krav: Minst 18 år. Fast anställning. Månadsinkomst på minst 22 000 kr.

Kan jag låna pengar utan kreditvärdighet?

Svag kreditvärdighet på grund av många UC förfrågningar eller betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få ett lån beviljat. Om du har dålig kreditvärdighet är det extra viktigt att kontrollera långivarnas grundkrav. Några vanliga krav för att få låna pengar är att du inte har en aktiv skuld hos Kronofogden och att ingen betalningsanmärkning är yngre än 6 månader. Långivaren gör alltid en individuell bedömning av din kreditvärdighet under kreditprövningen, vilket innebär att du alltid måste genomgå en ansökningsprocess för att få reda på dina förutsättningar att bli beviljad ett lån.

Du kan välja att ansöka om ett privatlån eller ett snabblån. Privatlån är det bästa alternativet för dig som vill få den lägsta räntan och som vill låna pengar i minst 12 månader. Med privatlån har du möjligheten att låna upp till 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år. Om du däremot vill låna ett mindre belopp under en kortare period än 12 månader samtidigt som du prioriterar en snabb utbetalning rekommenderar vi ett snabblån. Tänk dock på att lånekostnaden är betydligt högre för denna låneform. 

Hur får jag den bästa räntan?

För personer med svag kreditvärdighet kan det vara en utmaning att veta hos vilken långivare man kan få den bästa räntan. Personer med dålig kreditvärdighet har i tillägg ofta ett flertal registrerade kreditupplysningar hos UC, vilket gör det svårare att tillfråga ett flertal långivare om låneerbjudanden. Anledningen är att långivaren alltid utför en kreditupplysning för att kontrollera låntagarens kreditvärdighet och återbetalningsförmåga under ansökningsprocessen.

Med denna bakgrund är en smart idé att använda sig av en låneförmedlare som förmedlar lån till privatpersoner som tidigare har hamnat i ekonomiska situationer. När du använder dig av en låneförmedlare registreras endast en kreditupplysning hos UC som samtliga långivare delar på, du riskerar därmed inte att få en ännu sämre kreditvärdighet på grund av för många UC förfrågningar. Två populära låneförmedlare just nu är Advisa och Sambla som båda har ett kundbetyg på 4,8 av 5 på Trustpilot. Båda dessa låneförmedlare samarbetar med 40 st banker och långivare för att du ska få den bästa räntan utifrån din kreditvärdighet. 

Lån med svag kreditvärdighet utan UC

Om du är intresserad av att låna pengar utan UC får du räkna med en högre lånekostnad. Ränta uppgår oftast till cirka 25 – 39 % samtidigt som det ofta tillkommer avgifter. Fördelen med lån utan UC är att du har möjligheten att välja en kort återbetalningstid från 30 dagar. Om du vill låna pengar under 12 månader eller längre avråder vi dig att låna utan UC på grund av den höga lånekostnaden.