Billigaste billånet 2023

Vi har gjort det enkelt för dig som letar efter det billigaste billånet genom att sammanställa två av Sveriges populäraste låneförmedlare baserat på kundbetyg på Trustpilot. Dessa förmedlare hjälper dig att hitta billiga billån utan krav på säkerhet genom att kontakta upp till cirka 40 långivare om låneerbjudanden.

Advisa

Hitta billiga billån med Advisa

  • Låneförmedlaren Advisa samarbetar med 36 långivare för att du ska kunna hitta det billigaste billånet utifrån dina ekonomiska förutsättningar.
  • Advisa samarbetar med flera av Sveriges populäraste långivare, bland annat Nordea, Swedbank, ICA Banken och SEB.
  • Förmedlar lån utan krav på säkerhet mellan 5 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.
  • Advisa har ett kundbetyg på 4,8/5 från 3 852 kundomdömen på Trustpilot (2023-04-19).
  • Krav: Minst 18 år. Minst 120 000 kr i årsinkomst. 
Sambla

Hitta billigaste billånet med Sambla

  • Med låneförmedlaren Sambla är det enkelt att hitta det billigaste billånet. Sambla samarbetar med 40 långivare (!) som erbjuder privatlån utan säkerhet som kan användas för att finansiera ditt bilköp.
  • Förmedlar lån mellan 5 000 – 600 000 kr med en löptid mellan 1 – 20 år.
  • Ansökningsprocessen tar 2 minuter och du får besked samma dag.
  • Sambla har ett kundbetyg på 4,8 av 5 från 15 938 kundomdömen på Trustpilot (2022-01-06).
  • Krav: Minst 18 år. Årsinkomst på minst 120 000 kr.

Så hittar du billiga billån i Sverige

Det snabbaste sättet att hitta billiga billån som privatperson är att använda sig av en låneförmedlare som förmedlar privatlån utan krav på säkerhet. Privatlån används till all typ av privatkonsumtion, varav finansiering av bil är ett vanligt användningsområde. Genom att finansiera din bil med ett privatlån kan du låna till hela bilens värde, vilket innebär att du inte behöver någon kontantinsats.

När du ansöker genom en förmedlare prövar upp till cirka 35 långivare din ansökan. Långivarna har 24 timmar på sig att svara på din ansökan, däremot får du oftast svar från ett flertal långivare redan inom en timme. Låneförmedlingstjänsten är aldrig bindande samtidigt som den alltid är kostnadsfri. 

Undvik många kreditupplysningar

Det är inte ovanligt att låntagare som letar efter det billigaste billånet samlar på sig många kreditupplysningar. Bakgrunden är långivare behöver ta en kreditupplysning för att kontrollera din ekonomi och återbetalningsförmåga innan de kan presentera ett låneerbjudande och en exakt ränta och lånekostnad.

Om man vill jämföra erbjudanden från ett flertal olika långivare är det därmed en risk att man samlar på sig alldeles för många kreditupplysningar som kan ha en negativ påverkan på din kreditvärdighet.

Genom att ansöka genom en låneförmedlare undviker du denna risk helt, då låneförmedlaren endast tar ut en kreditupplysning som samtliga långivare som prövar din ansökan delar på.

Populära låneförmedlare för billån

Två populära förmedlare under 2022 är Advisa och Sambla. Båda dessa förmedlare att kundbetyg på 4,8 av 5 på Trustpilot. Du kan därmed känna dig trygg att låta någon av dessa förmedlare hjälpa till att hitta det billigaste billånet. 

Både Advisa och Sambla samarbetar i stort sett med samma långivare, däremot finns det vissa skillnader. Exempelvis är det endast Advisa som samarbetar med Nordea. När det kommer till lånebelopp och återbetalningstider är det ingen skillnad mellan dessa förmedlare, båda förmedlar lån upp till 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 20 år.

Slutsats

Om du snabbt vill hitta det billigaste billånet utifrån dina ekonomiska förutsättningar är det en smart idé att använda sig av en låneförmedlare. Låneförmedlare förmedlar privatlån utan krav på säkerhet som kan användas för att finansiera din bil, oavsett om det är en begagnad eller helt ny bil. Den främsta fördelen med att finansiera bilköpet med ett lån utan säkerhet är att du inte behöver någon kontantinsats eftersom du kan låna till hela bilens kostnad.

Vanliga frågor

Hur kan jag hitta det billigaste billånet?

Om du är intresserad av att snabbt hittade det billigaste billånet med lägst ränta rekommenderar vi att du ansöker genom en låneförmedlare. De flesta låneförmedlare samarbetar med cirka 30 långivare som får konkurrensutsättas om att få dig som kund. Du kan därmed vara säker på att du får det billigaste billånet baserat på dina ekonomiska förutsättningar.

Vilken ränta har billiga billån?

Billiga billån har en nominell årsränta på cirka 3 – 6 %. Ränta bestäms individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar och för att få en låg ränta är det viktigt att kunna uppvisa en hög deklarerad årsinkomst och en låg skuldsättning.

Vilken långivare erbjuder billigast billån?

Eftersom långivare som erbjuder billån tillämpar individuell räntesättning är det en utmaning att veta vilken långivare som erbjuder lägst ränta. Vi rekommenderar därmed att du vänder dig till en låneförmedlare om du vill vara säker på att du får det billigaste billånet baserat på dina ekonomiska förutsättningar.