Lån med betalningsanmärkningar

Jämför Sveriges populäraste långivare som erbjuder lån trots betalningsanmärkningar mellan 1  000 – 600 000 kr under 30 dagar – 15 år. Du har även möjligheten att låna pengar med betalningsanmärkningar utan UC. Signera din ansökan med BankID och få pengarna på kontot inom 1 – 2 dagar.

Populära alternativ – 2022

Låna pengar med betalningsanmärkningar med Advisa

 • Hos Advisa behöver tidigare betalningsanmärkningar inte vara ett hinder. Advisa kontaktar upp till 36 st banker och kreditgivare för att du ska få den bästa räntan. Samtliga långivare delar på en enda kreditupplysning hos UC, du behöver därmed inte oroa dig för ett flertal kreditupplysningar som försämrar din kreditvärdighet. 
 • Advisa samarbetar med ett flertal långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar trots betalningsanmärkningar, bland annat BlueStep Bank och Marginalen Bank.
 • Ansök om ett lån mellan 5 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.
 • Advisa är en av Sveriges populäraste låneförmedlare med ett kundbetyg på 4,8/5 från 3 570 kundomdömen på Trustpilot (2022-01-11).
 • Krav: Minst 18 år. Minst 120 000 kr i deklarerad årsinkomst. Ingen skuld hos Kronofogden.  

Låna med betalningsanmärkningar och skulder hos NyStart Finans

 • Låna pengar trots betalningsanmärkningar och skulder hos Nystart Finans. Ansök om ett privatlån mellan 20 000 – 500 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 12 år.
 • Erbjuder en snabb handläggning och personlig rådgivning. 
 • Många UC förfrågningar behöver inte vara ett hinder.
 • Låna med betalningsanmärkningar och skuld hos Kronofogden. Din skuldkvot får dock inte överstiga 100 % för att få lösa skulder hos Kronofogden (annars krävs en medsökande).
 • Nysttart Finans har ett kundbetyg på 4,7 av 5 från 1 374 kundomdömen på Trustpilot (2021-03-02).
 • Krav: 18 – 62 år. Fast anställning. Minsta inkomst är 22 000 kr per månad. 

Populära lån med betalningsanmärkningar utan UC

Låna trots betalningsanmärkning hos Ferratum

 • Hos Ferratum har du möjligheten att ansöka om ett lån med betalningsanmärkningar utan UC. Creditsafe används för kreditupplysningar vilket innebär att din ansökan förblir anonym och att ingen information registreras hos UC.
 • Ferratum är det optimala alternativet för dig som vill låna pengar under en kortare period än 12 månader. 
 • Ansök om en flexibel kontokredit mellan 1 000 – 45 000 kr. Årsräntan uppgår till 39,3 %. Inga avgifter tillkommer.
 • Med ett kundbetyg på 4,0 av 5 från 499 kundomdömen på Trustpilot (2020-10-18) rankas Ferratum som en av Sveriges populäraste långivare inom små lån.  
 • Krav: Minst 21 år. Ingen betalningsanmärkning får vara yngre än 6 månader. Inget inkomstkrav anges.

Kan jag låna pengar med betalningsanmärkningar?

Det är möjligt att låna pengar trots en historik av betalningsanmärkningar, dock kan du generellt sätt räkna med en högre ränta och lånekostnad. Det är även viktigt att du uppfyller långivarens grundkrav som oftast innebär att du måste kunna uppvisa en deklarerad årsinkomst på minst 120 000 kr. Om du har en historik av betalningsanmärkningar är den en fördel att kunna uppvisa en god kreditvärdighet i övrigt, exempelvis med hjälp av en hög fast inkomst och en låg skuldsättning.

Det är även viktigt att kontrollera när du fick din senaste anmärkning. Hos de flesta långivare är det omöjligt att få ett lån beviljat om din senaste betalningsanmärkning är yngre än 6 månader.

Om du vill låna pengar till låg ränta rekommenderas ett privatlån utan säkerhet. Med privatlån kan du låna mellan 5 000 – 600 000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år. Om du däremot prioriterar ett lån med snabb utbetalning med en kortare återbetalningstid än 12 månader rekommenderas ett lån utan UC. Med denna låneform har du möjligheten att låna mellan 1 000 – 45 000 kr med en flexibel återbetalningstid från 30 dagar.

Hur får jag bästa räntan med betalningsanmärkningar?

Med en historik av anmärkningar kan det vara en utmaning att veta hos vilken långivare man kan få den bästa räntan, speciellt med tanke på att långivarna tillämpar individuell räntesättning. Individuell räntesättning innebär att du måste genomföra en låneansökan där långivaren prövar din kreditvärdighet innan du får reda på din personliga ränta. Under denna kreditprövning utför långivaren en kreditupplysning hos UC för att få en bättre bild av din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga.

För att undvika att du samlar på dig för många kreditupplysningar hos UC rekommenderar vi att du använder dig av en låneförmedlare som förmedlar lån till privatpersoner med en historik av anmärkningar. Låneförmedlaren låter upp till cirka 30 st långivare pröva din ansökan samtidigt som endast en kreditupplysning registreras hos UC. Två populära låneförmedlare just nu med höga kundbetyg på Trustpilot är Lendo och Advisa som förmedlar lån upp till 600 000 kr utan säkerhet. 

Vanliga frågor om betalningsanmärkningar

Vad är en betalningsanmärkning?

En obetald skuld eller räkning kan leda till att du får en betalningsanmärkning hos UC. UC hämtar uppgifter från bland annat Skattevekret, tingsrätter och Kronofogdemyndigheten. 

Med en betalningsanmärkning riskerar du att inte kunna:

 • Köpa något på avbetalning eller kredit.
 • Låna pengar till konsumtion eller bostad.
 • Teckna ett telefonabonnemang. 
 • Få ett hyrestkontrakt för en bostad.
När försvinner min betalningsanmärkning?

En anmärkning för en en fysisk person ligger kvar i UCs register upp till tre år.

Missbrukade kontokortskrediter ligger däremot endast kvar upp till två år.

Hur gör jag ett registerutdrag från UC?

Privatpersoner har möjligheten att begöra ett udrag som visar samtliga uppgifter som är registrerade hos UC. Kontakta UCs kundtjänst för mer information. 

Kan jag låna med skuld hos Kronofogden?

Hos de flesta långivare är det omöjligt att få låna pengar med betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden. Däremot finns det några få alternativ som exempelvis Nystart finans. Observera dock att din skuldkvot inte får överstiga 100 %.