Hur mycket får jag låna?

Med vår jämförelsetjänst är det enkelt att hitta ett privatlån utifrån inkomstkrav. Genom att klicka på Mer information hittar du inkomstkrav för Sveriges populäraste låneförmedlare som förmedlar lån utan säkerhet upp till 600 000 kr.

Som lägst behövs en deklarerad årsinkomst på 120 000 kr. Tänk på att du måste ansöka om ett lån och genomgå en kreditprövning för att få reda på ditt maximala lånebelopp. Därför rekommenderar vi att du ansöker genom en låneförmedlare för att maximera dina chanser att få ett högt lånebelopp beviljat. 

Belopp: 123
Löptid: 123
  • Filter:
  • Utbetalning 1 - 2 bankdagar
  • Minst 4.5/5 på Trustpilot
  • Med betalningsanmärkning
Show more results

Tänk på att räntan för privatlån sätts individuellt efter kreditprövning. Månadskostnad och Att återbetala är beräknad utifrån den lägsta räntan som erbjuds.

Hitta ett privatlån utifrån inkomstkrav

Med vår jämförelsetjänst är det enkelt att hitta ett privatlån med låg ränta utifrån din inkomst. Genom att klicka på Mer information i jämförelsetabellen är det möjligt att se vilket inkomstkrav som gäller hos respektive långivare och låneförmedlare. Långivarna rangordnas automatiskt efter kundbetyg hos Trustpilot, det är därmed enkelt att hitta en populär långivare som är omtyckt av kunderna.

Om du istället är intresserad  av att rangordna alternativen utifrån ränta har du möjligheten att sortera långivarna utifrån Lägst ränta. Tänk dock på att långivare som erbjuder privatlån tillämpar individuell räntesättning, vilket innebär att du måste skicka in en ansökan för att få reda på din personliga ränta.

Hur mycket kan jag låna med privatlån?

De flesta långivare anger ett inkomstkrav på 120 000 kr, vilket innebär att du behöver en deklarerad årsinkomst på minst 120 000 kr för att få låna pengar utan krav på säkerhet. 

Utan säkerhet innebär att du inte behöver pantsätta någon egendom och att du får använda pengarna till precis det du vill. Privatlån används ofta till konsumtion, exempelvis för att finansiera en ny bil eller en renovering. 

Hur mycket får jag låna baserat på inkomst? 

Hur mycket pengar du får låna utifrån en specifik inkomst specificeras aldrig av långivaren. För att få reda på hur mycket pengar du får låna måste du därmed ansöka om ett lån. Under ansökningsprocessen kommer långivaren utföra en kreditupplysning för att fastställa din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Under denna process kommer långivaren även avgöra hur mycket pengar du får låna utifrån din inkomst och ekonomiska situation.

En tumregel är att inte ansöka om ett större lånebelopp än din årsinkomst. Om du exempelvis har en månadslön på 25 000 kr bör du därmed inte ansöka om ett högre lånebelopp än 300 000 kr. Kom ihåg att räkna med eventuella krediter som du har sedan tidigare, då dessa påverkar hur mycket pengar du får låna.

Ansök genom en låneförmedlare

Om du vill maximera din chanser att få ett högt lånebelopp beviljat rekommenderar vi att du vänder dig till en låneförmedlare. De flesta förmedlare samarbetar med cirka 35 långivare, vilket gör det möjligt att jämföra långivarnas erbjudanden på ett enkelt sett.

En av Sveriges populäraste låneförmedlare är Advisa. Med ett kundbetyg på 4,8 av 5 från 3 847 omdömen på Trustpilot (2023-03-22) kan du vara säker på att få konkurrenskraftiga låneerbjudanden. Advisa samarbetar med 40 långivare, bland annat Nordea, SEB, ICA Banken och Santander.

Vanliga grundkrav

Några vanliga generella krav för att få låna pengar utan säkerhet är följande:

  • Du måste vara minst 18 år.
  • Du måste kunna uppvisa inkomst från tjänst eller pension. Vissa långivare specificerar att du inte måste ha en fast inkomst utan att det räcker med någon typ av anställningsform (timanställning, provanställning).
  • Du måste vara folkbokförd och skriven i Sverige.
  • Du får inte ha en skuld hos Kronofogden.
  • Du får inte ha för många UC förfrågningar under de senaste 12 månaderna.

Däremot finns det långivare som kan bevilja lån trots betalningsanmärkning.

Förbättra dina chanser till ett högt lånebelopp

Om du är intresserad av ett högt lånebelopp samtidigt som du har en relativt låg deklarerad årsinkomst kan du använda dig av en medsökande till lånet. Din medsökande går därmed i borgen för lånet, vilket innebär att denna person blir återbetalningsskyldig om du inte sköter dina återbetalningar.

Slutsats

Det är möjligt att låna upp till 600 000 kr utan säkerhet hos en enskild långivare. Däremot krävs en god kreditvärdighet och en hög fast inkomst för att få låna ett större belopp. Vi rekommenderar att du ansöker om ett lån som är lägre än din årsinkomst.

Då samtliga långivare utför en kreditupplysning hos UC som underlag till kreditprövningen kan det vara en smart idé att använda sig av en låneförmedlare. Då låneförmedlaren kontaktar upp till cirka 35 – 40 olika långivare om erbjudanden kan du vara säker på att du får det högsta lånebeloppet och den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Vanliga frågor

Hur mycket får man låna om man tjänar 30000 kr?

Om du tjänar 30000 kr per månad brutto (före skatt) bör du maximalt kunna låna upp till cirka 360 000 kr med privatlån utan säkerhet. Observera att detta endast är en uppskattning och att ditt maximala lånebelopp bestäms av långivaren under ansökningsprocessen.

Hur mycket får man låna om man tjänar 25000 kr?

Med en månadslön på 25000 kr (före skatt) bör du maximalt kunna låna cirka 300 000 kr med privatlån och utan någon form av säkerhet. Observera att ditt maximala lånebelopp bestäms av långivaren efter att du skickat in din ansökan och att lönen inte är den enda faktorn som avgör hur mycket du får låna.

Hur mycket får man låna om man tjänar 20000 kr?

Om du tjänar 20000 kr (före skatt) bör du kunna låna upp till cirka 240 000 kr med privatlån. Observera att detta endast är en uppskattning och att du måste skicka en en ansökan och genomgå en kreditupplysning innan långivaren kan ge dig ett personligt låneerbjudande.

Hur mycket kan man låna med privatlån utan säkerhet?

Det finns långivare som erbjuder privatlån utan krav på säkerhet upp till 600 000 kr i Sverige. Observera dock att den krävs en hög deklarerad inkomst och en låg skuldsättning för att kunna låna ett större belopp över 400 000 kr. En vanlig tumregel är att du inte bör ansöka om ett högre lånebelopp än din årsinkomst (före skatt).

Hur mycket kan jag låna om jag har betalningsanmärkningar?

Detta är inget som långivare anger utan du måste skicka in en ansökan och genomgå en kreditprövning för att få ett låneerbjudande och för att få reda på ditt maximala lånebelopp.

Tänk på att de flesta långivare inte beviljar lån om du har en betalningsanmärkning som är yngre än 6 månader.