Billigaste privatlånet 2023

Vi har gjort det enkelt för dig som letar efter Sveriges billigaste privatlån med lägst ränta och avgifter. Med vår sammanställning kan du hitta en omtyckt låneförmedlare som hjälper dig att hitta det billigaste privatlån genom att låta upp till cirka 30 – 40 långivare och banker pröva din ansökan.

Belopp: 123
Löptid: 123
 • Filter:
 • Utbetalning 1 - 2 bankdagar
 • Minst 4.5/5 på Trustpilot
 • Med betalningsanmärkning
Show more results

Den beräknade lånekostnaden baseras på den lägsta räntan som förmedlas. Din ränta bestäms av långivarna som prövar din ansökan. Eventuella avi-avgifter och uppläggningsavgifter kan tillkomma. Tänk på att alltid kontrollera din exakta lånekostnad under ansökningsprocessen hos respektive långivare.

Räntor uppdaterade 2023-04-18.

Individuell räntesättning

Räntan på privatlån sätts individuell utifrån låntagarens kreditvärdighet. För att kunna motta ett låneerbjudande från en långivare är det därmed en förutsättning att du skickar in en ansökan. När långivaren prövar din ansökan kommer långivaren beställa en kreditupplysning från UC, för att kunna kontrollera din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Om du tillfrågar en flertal långivare om erbjudanden, kommer du därmed samla på dig ett flertal kreditupplysningar. För många kreditupplysningar under en sammanhängande tolvmånadersperiod kan ha en negativ påverkan på din kreditvärdighet och möjlighet att få ett privatlån beviljat.

Så hittar du Sveriges billigaste privatlån

Med tanke på att det finns över 100 olika långivare i Sverige som erbjuder privatlån, kan det vara svårt att veta vilken långivare som erbjuder privatlånet med lägst ränta. Som tur är finns det låneförmedlare som kostnadsfritt hjälper till att jämföra banker och långivare.

Så här går låneförmedlingstjänsten till:

 1. Ansök om önskat lånebelopp och återbetalningstid på låneförmedlarens hemsida. 
 2. Låneförmedlaren samarbetar med upp till cirka 40 långivare. Tanken är att dessa långivare ska konkurrensutsättas om att få just dig som kund. Långivarna ger sitt bästa erbjudande till dig som ansöker. 
 3. Låneförmedlaren sammanställer alla erbjudanden och gör det enkelt att se vilken långivare som erbjuder den lägsta lånekostnaden inklusive samtliga avgifter. 
 4. Välj det privatlån som passar dig bäst.

Alla långivare som prövar din ansökan delar på samma kreditupplysning. Det finns därmed ingen risk att du samlar på dig för många kreditupplysningar. 

Grundkrav

Några vanliga grundkrav för privatlån är följande:

 • Minst 18 år.
 • Deklarerad årsinkomst på minst 120 000 kr.
 • Ingen skuld hos Kronofogden. 

Däremot finns det långivare som kan acceptera en eller flera betalningsanmärkningar. Om du är intresserad av att låna pengar trots betalningsanmärkningar är det viktigt att kunna uppvisa en god kreditvärdighet i övrigt, exempelvis med en fast inkomst.

Vad är ett billigt privatlån?

Historiskt sett har billigt privatlån haft en nominell årsränta på 3 – 4,5 %. Just nu under sommaren 2023 när räntan på kort tid har gått upp kraftigt, kan de flesta privatpersoner få räkna med ett något högre ränta på 4,5 – 7,0 %.

Populära förmedlare för att hitta billiga privatlån

Lista nedan visar ett flertal populära låneförmedlare med höga kundbetyg på Trustpilot som förmedlar privatlån upp till 600 000 kr. 

 • Advisa: 4,8 av 5 (3 856 omdömen).
 • Sambla: 4,8 av 5 (21 051 omdömen).
 • Enklare: 4,8 av 5 (6 002 omdömen)
 • Zmarta: 4,7 av 5 (19 603 omdömen).
 • Likvidum: 4,7 av 5 (1 788 omdömen).
 • Lendo: 4,6 av 5 (2 481 omdömen).

Kundbetyg uppdaterade: 2023-05-15.

Vanliga frågor

Hur hittar jag billigaste privatlånet 2023?

Vi rekommenderar att du ansöker genom en låneförmedlare som exempelvis Lendo, Enklare eller Sambla. Då kan du vara säker på att du får det billigaste privatlånet med lägst ränta utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Vilket är det billigaste privatlånet?

De flesta långivare erbjuder privatlån med en ränta från cirka 3 % (nominell årsränta). Eftersom ränta på privatlån bestäms individuellt, måste du skicka in en ansökan för att få reda på din personliga ränta. Vi rekommenderar därmed att du ansöker genom en låneförmedlare, då optimerar du dina chanser att få låna pengar utan säkerhet till en låg ränta.

Vilken låneförmedlare ger billigast privatlån?

Sveriges större låneförmedlare, som exempelvis Lendo, Sambla och Advisa, samarbetar med långivare som erbjuder en ränta från cirka 3 %. Lista nedan visar dessa låneförmedlares ränteintervall:

 • Lendo: 2,95 – 29,95 %.
 • Sambla: 3,06 – 29,99 %.
 • Advisa: 3,06 – 29,99 %.

Räntor uppdaterat: 2023-05-15.