Sms lån

Jämför sms lån med vår sammanställning av Sveriges populäraste långivare 2023. Du har möjligheten att ansöka om ett sms lån med direkt utbetalning till ditt konto hos Swedbank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Danske Bank – även på helgen under både lördag och söndag. De flesta långivare ger besked direkt.

Tänk på att sms lån är en så kallad högkostnadskredit då den nominella årsräntan oftast uppgår till cirka 39 %. Denna låneform passar därmed endast för kortare återbetalningstider. För längre återbetalningstider rekommenderas privatlån med individuell räntesättning.

Belopp: 123
Löptid: 123
 • Filter:
 • Med betalningsanmärkning
 • Helglån
 • Direkt utbetalning
Visa fler resultat

Månadskostnad och Att återbetala är beräknad utifrån ränta och eventuella uppläggningsavgifter och avi-avgifter. Kontrollera alltid din lånekostnad hos respektive långivare. Räntor uppdaterade 2023-04-18.

Några av följande lån är högkostnadskrediter

Lån med en effektiv ränta över 30 % är högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Hitta billiga sms lån med Finansis

Med Finansis är det enkelt att hitta det billigaste smslånet 2021. Med vår jämförelsetjänst kan ju jämföra allt från ränta och avgifter till kundtjänstens öppettider och aktuellt kundbetyg på Trustpilot. Eftersom räntan är fast för sms lån har du möjligheten att jämföra lånens totala kostnader innan du ansöker, som förutom ränta inkluderar eventuella avgifter som exempelvis uppläggningsavgift och månatlig aviseringsavgift.

1. Välj lånebelopp och återbetalningstid

Välj ett lånebelopp mellan 1 000 – 50 000 kr tillsammans med en flexibel löptid från 30 dagar.

Tänk på att sms lån är en högkostnadskredit. Om du är intresserad av att låna mer än 50 000 kr eller är intresserad av en återbetalningstid över 12 månader är vår rekommendation att du ansöker om ett privatlån med en individuell räntesättning från cirka 3,0 %. 

2. Sms lån på helgen

Det finns långivare som betalar ut sms lån på helgen under både lördagar och söndagar. Filtrera efter Helglån för att endast jämföra långivare som erbjuder sms lån med direkt utbetalning till ditt konto på helgen. Kom ihåg att kontrollera långivarens öppettider och att direkt utbetalning erbjuds till din bank.

Exempelvis erbjuder långivaren Credway sms lån på helgen till dig som har konto hos Swedbank, SEB, Nordea och Handelsbanken. Kundtjänsten har öppet både lördagar och söndagar mellan kl. 10:00 – 18:00.

3. Sms lån med betalningsanmärkningar

Svag kreditvärdighet och tidigare betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att bli beviljad. Filtrera efter Med betalningsanmärkningar för att endast jämföra långivare som erbjuder sms lån trots betalningsanmärkningar. Tänk på att de flesta långivare ställer som krav att ingen anmärkning får vara yngre än 6 månader.

4. Hitta det billigaste smslånet 2022

Direkt efter valt lånebelopp och återbetalningstid presenteras Sveriges bästa sms lån 2020. Långivarna rangordnas automatiskt efter aktuellt kundbetyg på Trustpilot, vilket gör det enkelt att hitta smslån från omtyckta långivare. Du har även möjlighet att sortera långivarna utifrån Lägst ränta

Tänk dock på att räntan inte är den enda kostnaden för sms lån. Det är även viktigt att jämföra avgifter som aviseringsavgifter och uppläggningsavgifter. Att återbetala visar lånets totala kostnader inklusive amortering, ränta och avgifter. Med vår jämförelsetjänst är det därmed enkelt att hitta det billigaste smslånet 2022.

Klicka på Mer information under respektive långivare för att få mer information om bland annat inkomstkrav, ålderskrav, kundtjänstens öppettider och kreditupplysningsbolag.

Från SMS till BankID

När låneprodukten sms lån lanserades i Sverige omkring 2006 ansökte konsumenter genom att skicka ett SMS till långivaren med information om bland annat personuppgifter, lånebelopp och återbetalningstid. Sms lån blev en revolutionerande låneprodukt då konsumenter för första gången kunde låna pengar utan att behöva besöka ett bankkontor. Sms lånen har dock fått mycket kritik genom åren på grund av den relativt höga lånekostnaden. Sedan regeringen införde en ny lag om räntetak på 40,0 % den 1 september 2018 har det däremot blivit betydligt bättre villkor och lägre lånekostnader.

Du har möjligheten att ansöka om ett sms lån dygnet runt på långivarens hemsida, däremot behandlar långivaren din ansökan under kundtjänstens öppettider. Tack vare E-legitimation och BankID har du möjligheten att legitimera dig under ansökningsprocessen vilket innebär att du inte behöver skriva under låneavtalet skriftligen.

Krav för sms lån

För att kunna bli beviljad ett sms lån måste du uppfylla långivarens grundkrav. Några vanliga krav är följande:

 • Minst 18 år alternativt 21 år. 
 • Folkbokförd och skriven i Sverige.
 • Ett giltigt BankID (E-legitimation).
 • Kunna uppvisa en regelbunden inkomst. Långivarna anger däremot sällan ett specifikt inkomstkrav.
 • Du får inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden. 
 • De flesa långivare accepterar inte betalningsanmärkningar, däremot finns det långivare som kan bevilja sms lån trots anmärkningar. 

Klicka mer på Mer information under respektive långivare i vår jämförelsetjänst för att jämföra inkomstkrav och ålderskrav. Du har även möjligheten att kontrollera om långivaren kan bevilja ett sms lån trots betalningsanmärkningar.

Sms lån med direkt utbetalning

Konsumenter som letar efter sms lån prioriterar generellt sätt en snabb hantering och utbetalning. Nu för tiden finns det ett flertal långivare som erbjuder smslån med direkt utbetalning till kontot med banköverföring. För att kunna disponera pengarna direkt är det viktigt att kontrollera om långivaren erbjuder direkt utbetalning till just din bank.

Med ett bankkonto hos Swedbank, Nordea, Handelsbanken, SEB eller Danske Bank är det möjligt att ansöka om sms lån med direkt utbetalning, vilket innebär att du oftast kan disponera pengarna inom 5 minuter från att långivaren har godkänt din ansökan. 

Jämför sms lån med kundbetyg från Trustpilot

För att hitta Sveriges bästa sms lån kan det vara en smart idé att jämföra kundbetyg på Trutpilot. Trustpilot är en internationell aktör som tillhandahåller en plattform för oberoende kundrecensioner av produkter och upplevelser. Företag som betygsätts på Trustpilot kan ha ett kundbetyg mellan 4 och 5. Genom att välja en långivare med ett kundbetyg på minst 4,0 (motsvarande fyra av fem stjärnor) kan du känna dig trygg över att långivaren erbjuder sms lån med bra villkor och en hjälpsam kundtjänst. 

Med vår jämförelsetjänst är det möjligt att jämföra aktuella kundbetyg på Trustpilot. Vi har därmed gjort det enkelt att hitta ett snabbt sms lån från en omtyckt långivare. 

Ränta och kostnader för sms lån efter den ny lagändringen

Innan regeringen införde den nya lagen om räntetak för konsumentkrediter hösten 2018 var det inte ovanligt att långivare tog ut flera hundra procent i ränta. Efter den 1 september 2018 då Lag om ändring i konsumentkreditlagen (2010:1846) infördes får den nominella årsräntan inte överstiga 40,0 %. 

Efter lagändringen erbjuder därmed de flesta långivare en ränta på cirka 39,0 %. Lagändringen har därmed bidragit till förmånligare villkor för konsumenter som är intresserad av ett litet och snabbt lån med kort återbetalningstid. Tänk dock på att den nominella räntan inte tar eventuella avgifter med i beräkningen. Sedan lagändringen tar de flesta långivare ut en uppläggningsavgift på cirka 400 – 500 kr och en månatlig aviseringsavgift på cirka 30 – 50 kr.

Topplista – Bästa räntan för sms lån 2022

Topplistan visar den nominella årsräntan för sms lån. Tänk på att den nominell räntan inte tar med eventuella avgifter i beräkningen. För sms lån kan exempelvis uppläggningsavgiften utgöra en stor del av den totala lånekostnaden, speciellt för kortare löptider.

 1. Mobillån. 39,0 %.
 2. Snabbfinans. 39,0 %.
 3. Monetti. 39,0 %.
 4. Smspengar. 39,3 %.
 5. Ferratum. 39,3 %.

Räntor uppdaterade 2022-02-06.

Sms lån med många UC förfrågningar

Det är vanligt att konsumenter samlar på sig för många kreditupplysningar hos UC. En vanlig orsak är man som konsument vill jämföra låneerbjudanden och räntan mellan ett flertal olika långivare. För många kreditupplysningar under en sammanhängande tolvmånadersperiod påverkar kreditvärdigheten negativt och kan göra det omöjligt att få ett lån beviljat. 

Med denna bakgrund är det vanligt att konsumenter letar efter sms lån med många UC förfrågningar, för att hitta en långivare som kan bevilja sms lån trots många kreditupplysningar hos UC. Eftersom de flesta långivare som erbjuder sms lån inte använder UC för kreditupplysningar behöver många förfrågningar inte vara ett hinder. 

Vilket är Sveriges bästa smslån?

Vilket sms lån som är bäst är ofta en individuell fråga då man som låntagare prioriterar olika faktorer. En låntagare kan exempelvis prioritera en snabb utbetalning till sitt konto hos Swedbank en lördag kl. 16:00 medan en annan låntagare prioriterar ett sms lån utan avgifter och med en så låg ränta som möjligt. Om vi däremot enbart utgår från kundbetyg på Trustpilot rankar långivaren Smspengar som Sveriges bästa sms lån med ett kundbetyg på 4,7 av 5 från över 950 kundomdömen.

Hos Finansis finner du endast Sveriges populäraste långivare då vi noggrant har valt ut Sveriges bästa sms lån 2022 till vår jämförelsetjänst. Du kan därmed känna dig trygg att jämföra sms lån med vår jämförelsetjänst.

Fördelar och nackdelar med sms lån

Anledningen till att sms lån har blivit en så populär låneform i Sverige är framför allt på grund av den snabba utbetalningen samt möjligheten att välja en kort återbetalningstid från 30 dagar. 

Sms lån har däremot fått mycket kritik på grund av den relativt höga räntan. Sedan den nya lagen om räntetak för konsumentkrediter infördes september 2018 får däremot ingen långivare ta ut en nominell årsränta högre än 40,0 %. Tänk dock på att det förutom ränta ofta tillkommer kostnader i form av avgifter.

På grund av den relativt höga lånekostnaden passar smslån bäst för dig som vill låna cirka 1.000 – 20.000 kr under en kort återbetalningstid på exempelvis 60 eller 90 dagar. Om du är intresserad av att låna pengar i 12 månader eller längre är vår rekommendation att du istället ansöker om ett privatlån med en individuell räntesättning från cirka 3,0 %.

Vanliga frågor

Hur mycket får jag låna med sms lån?

Du har möjligheten att ansöka om ett lån mellan 1.000 – 50.000 kr utan säkerhet. Du måste alltid genomgå en ansökningsprocess och kreditprövning innan långivaren kan fastställa ditt maximala lånebelopp. 

Tänk på att sms lån passar bäst för mindre lån på cirka 1.000 – 20.000 kr på grund av den relativt höga lånekostnaden.

Vilken återbetalningstid kan jag välja?

Med smslån har du möjligheten att välja en återbetalningstid från 30 dagar. Det är möjligheten att kunna välja en kort återbetalningstid som är en av de främsta anledningarna bakom smslånets popularitet.

Tänk på att välja en kort återbetalningstid  för att minimera räntekostnader. Tänk även på att sms lån är en högkostnadskredit som passar bäst för kortare återbetalningstider.

Kan jag ansöka om sms lån utan inkomst?

Om du letar efter ett sms lån utan inkomst och arbete kan det bli en utmaning. Samtliga långivare på den svenska marknaden ställer kravet att du behöver ha en ”regelbunden inkomst” eller en ”fast inkomst”, vilket behöver bevisas med hjälp av inkomstuppgifter från deklarationen. Under kreditprövningen kontrollerar långivaren din inkomst genom att undersöka dina deklarerade inkomstuppgifter från föregående år.

Finns det sms lån utan ränta och avgifter?

Tidigare var det vanligt att långivare erbjöd alla nya kunder möjligheten att få första lånet räntefritt upp till 30 dagar. När regeringen införde den nya lagen om räntetak den 1 september 2018 tog de flesta långivare bort denna möjlighet, på grund av sänkta vinstmarginaler. I dagsläget är det därmed väldigt ovanligt att långivare erbjuder sms lån utan ränta.

Är det skillnad på sms lån och snabblån?

Sms lån går ofta under namnet snabblån, som är ett annat namn för samma låneprodukt.

Vad är skillnaden mellan kontokredit och sms lån?

I dagsläget erbjuder nästan alla långivare inom sms lån en så kallad kontokredit. En kontokredit fungerar ungefär som ett digitalt kreditkort i mobilen. Du ansöker om en kreditgräns och får därefter tillgång till en ekonomisk buffert vid behov. Du betalar endast ränta när du väl utnyttjar krediten. 

Varför är sms lån en relativt dyr låneprodukt?

Sms lån får ofta kritik för att vara en dyr låneprodukt, vilket delvis är berättigat. Sms lån är en högkostnadskredit. Däremot är det viktigt att komma ihåg att räntan och avgifterna behöver vara högre för mindre lån med kort återbetalningstid för att täcka långivarens omkostnader. Det blir därmed missvisande att jämföra den effektiva räntan för ett sms lån på exempelvis 30 dagar med ett privatlån som har en återbetalningstid på minst 12 månader.

Om du däremot är intresserad av att låna pengar under 12 månader eller längre bör du undvika sms lån och istället ansöka om ett privatlån med en låg ränta som bestäms individuellt utifrån din kreditvärdighet.