Sveriges bästa cashback-sajter 2020

Det finns ett flertal cashback-sajter på den svenska marknaden som ger pengar tillbaka på din nätshopping. Däremot kan det vara svårt att veta vilka cashback sajter som är seriösa och som erbjuder det bästa återbäringen. I denna artikel har vi sammanställt och jämfört Sveriges bästa cashback-sajter 2020.

Cashback tillbaka på alla köp online

Genom ett medlemskap i en cashback-sajt får du pengar tillbaka på alla köp som du utför hos sajtens anslutna butiker. I dagsläget är inte ovanligt att cashback-sajter samarbetar med över 700 onlinebutiker som säljer allt från kläder och parfym till bildelar och flygbiljetter. Tänk på att cashback-sajterna endast ger återbäring på köp som du utför på nätet och är därför inte alltid det bästa alternativet för dig som ofta shoppar i butik.

Så får du cashback

När du besöker en butik genom länken från cashback-sajtens hemsida kommer spårningen ska helt automatiskt. Återbäringen registreras oftast på ditt konto direkt alternativt inom några timmar. Däremot tar det längre tid innan du kan få pengarna utbetalda på grund av butikernas villkor för öppet köpt och returer. Normalt sätt tar det därmed mellan 14 – 45 dagar innan pengarna blir tillgängliga för utbetalning till ditt bankkonto.

Hur kan cashback-sajter ge pengar tillbaka?

Så fort en medlem utför ett köp hos en ansluten butik får cashback-sajten provision från butiken, oftast en procentuell provision utifrån hur mycket du handlar för. Om du exempelvis utför ett köp hos Butik X kommer cashback-sajten få en provision på 8 %. Däremot ger cashback-sajten en andel till dig som medlem i form av återbäring, exempelvis 6 %. Cashback-sajten tjänar då 2 % provision från alla köp som medlemmarna utför hos Butik X. 

Så hittar du den bästa cashback-sajten 2020

Vilken cashback-sajt som är den bästa är en individuell fråga då man som medlem prioriterar olika faktorer. En medlem kanske prioriterar maximal återbäring hos Nelly.com och Gymgrossisten medan en annan medlem prioriterar maximal återbäring hos webbshopar som säljer bildelar och biltillbehör. Däremot finns det några generella faktorer som du kan jämföra, exempelvis:

 • Antal butiker: Antal ansluta butiker och framför allt vilka butiker som är anslutna är för de flesta medlemmar den viktigaste faktorn.
 • Återbäring: En annan avgörande faktor är hur stor återbäringen (cashbacken) är från de anslutna butikerna. Tänk på att återbäringen varierar mellan butiker och att återbäringen även kan variera mellan olika produktkategorier hos samma butik.
 • Antal medlemmar: Genom att jämföra antal medlemmar kan du få en god uppfattning om cashback-sajtens popularitet och storlek. Däremot anger inte alla cashback-sajter medlemsantalet offentligt.
 • Kundbetyg på Trustpilot: Att jämföra kundomdömen från tredjepartstjänster som Trustpilot ger värdefull information om vad befintliga medlemmar tycker om kundservice och om tjänsten i allmänhet.
 • Villkor för utbetalning: Kontrollera vilket belopp som du måste samla ihop innan du kan begära en utbetalning. Normalt ligger beloppet på 100 kr.
 • Kostnadsfritt medlemskap: Ett medlemskap hos en cashback-sajt ska vara gratis eftersom cashback-sajten tjänar pengar på varje köp som du genomför.

 

Sveriges populäraste cashback-sajter

Några av Sveriges största cashback-sajter just nu som samarbetar med över 500 butiker är följande:

 • Refunder: 1000 anslutna butiker. Över 550 000 medlemmar i Sverige.
 • Cashbacker724 anslutna butiker. Medlemsantal anges inte.
 • Bonusway – 628 anslutna butiker. Totalt 3,5 miljoner användare över 14 europeiska länder.
 • MyBonus – 725 anslutna butiker. Medlemsantal anges inte.

Bästa cashback-sajten enligt Trustpilot

Om vi enbart utgår från kundomdömen på Trustpilot får vi följande topplista:

 1. Refunder: 9,1/10 från 7 306 kundomdömen.
 2. Cashbacker: 9,1/10 från 1 858 kundomdömen.
 3. MyBonus: 8,6/10 från 13 kundomdömen.
 4. Bonysway: 4,4/10 från 8 kundomdömen.

Kundbetyg uppdaterade 2019-05-16.

Slutsats

Sveriges bästa cashback-sajt 2020 är Refunder om vi utgår från antalet anslutna butiker, antal medlemmar i Sverige och kundbetyg på Trustpilot. En annan populär cashback-sajt just nu är Cashbacker

Fördelarna med cashbackshopping

De främsta fördelarna att bli medlem i en cashback-sajt är följande:

P

Pengar tillbaka från upp till 1000 anslutna butiker. Få cashback på alla onlineköp hos några av Sveriges populäraste butiker som Nelly.com, Gymgrossisten, Ellos, CDON, Hotels.com, Apoteket och LensOn.   

P

Pengar istället för bonuspoäng. Du får aldrig bonuspoäng som du måste använda hos samma butik. Som medlem får du alltid pengar tillbaka som du kan använda till precis vad du vill.

P

Snabb utbetalning till ditt bankkonto. Cashback-sajterna erbjuder snabba utbetalning till ditt bankkonto. Det enda kravet är ett du har ett bankkonto hos en svensk bank.

P

Kostnadsfritt medlemskap. Medlemskapet är kostnadsfritt och saknar dolda avgifter. 

P

Endast ett medlemskap. Istället för att vara medlem i tiotals olika butikers bonusprogram räcker det med ett medlemsskap hos Cashback-sajten.

Nackdelar med cashbackshopping

Eftersom medlemskapet är kostnadsfritt är det möjligt att prova en ny cashback-sajt utan någon risk. Däremot finns det några generella nackdelar med cashback-sajter:

O

Egna rabattkoder accepteras inte. Du får inte cashback om du använder rabattkoder som inte återfinns hos cashback-sajten. Du kan därmed gå miste om rabattkoder som ger en större rabatt än motsvarande återbäring.

O

Ingen cashback i fysiska butiker. Cashback-sajter passar bäst för dig som utför de flesta köp online. 

O

Du går mista om butikens egna bonusprogram. Många av Sveriges populäraste butiker som exempelvis Åhléns och H&M har förmånliga bonusprogram för sina medlemmar med exklusiva rabatter och erbjudanden. Om du utför alla dina köp genom en cashback-sajt går du miste om dessa erbjudanden.