Refunder – Recension

På den svenska marknaden finns en uppsjö med så kallade cashback-sajter som ger återbäring på dina onlineköp. Däremot finns det få aktörer som samarbetar med 1000 onlinebutiker som Refunder – Sveriges ledande shoppingnätverk för återbäring just nu. I denna recension går vi igenom alla för- och nackdelar med tjänsten och tittar på de populäraste alternativen för återbäring 2019. 

Återbäring på alla dina onlineköp

Varje gång du handlar hos någon av de hundratals nätbutiker som är anslutna till Refunder får du pengar tillbaka. Som medlem får man en snabb översikt över ansluta butiker, det är därmed enkelt att hitta en butik som ger återbäring. 

Över 500 000 medlemmar

Med över en halv miljon medlemmar i Sverige kan Refunder förhandla fram riktigt konkurrenskraftiga erbjudanden till sina medlemmar. De flesta anslutna butiker ger en återbäring mellan cirka 3 – 6 %, däremot kan återbäringen variera från 1 % upp till 15 %. 

Hos butiker med mindre vinstmarginaler inom exempelvis Elektronik & Vitvaror får du räkna med en lägre återbäring på cirka 1 – 3 %. Exempelvis erbjuder DustinHome 1,35 % återbäring , Tretti.se 1,5 % återbäring och Philips 3,5 %. Till skillnad från kategorin Kläder & Accessoarer där de flesta butiker erbjuder en ersättning på cirka 5 – 6 %. 

Butiker som ger återbäring hos Refunder

I skrivande stund har Refunder 1000 anslutna butiker inom följande kategorier. Den maximala återbäringen hos några utvalda butiker anges inom parentes. Tänk på att återbäringen kan variera mellan butikens produkter.

 • Barn – Lekmer (2 %), Reima (5,75 %), Lappeliten (7,5 %), Babybjörn (5,25 %), Babyshop (3 %) m.fl.
 • Elektronik – Batteriexperten (12,5 %), iDeal Of Sweden (5 %), Fyndiq.se (2 %), Urbanears (6 %) m.fl.
 • Försäkring & Finans – Moderna Försäkringar (425 kr), ICA Försäkring (220 kr) och Svedea (125 kr) m.fl.
 • Hem & Trädgård – Jotex (5 %), Linas Matkasse (12,5 %), HusOchHemma (7,5 %), bonprix (5 %), Ellos (4 %) m.fl.
 • Kläder & Accessoarer – Cellbes (8,5 %), Bubbleroom (6 %), Hunkemöller (8,5 %), Asos (6 %), Ur&Penn (6 %), Deischmann (6 %), Nelly (5 %), Stayhard (5 %), Gina Tricot (4 %) och Lindex (4 %) m.fl.
 • Nöje & Underhållning – Euroflorist (7 %), CDON (upp till 4,5 %), Liveit.se (5 %) och Adlidbris (3 %) m.fl.
 • Resor – Nordic Choice Hotels (6 %), Booking.com (4 %), Expedia (5 %) och Nettbuss (3 %) m.fl.
 • Skönhet & Hälsa – Meds (6 %), Apoteket Hjärtat (6 %), Gymgrossisten (6 %), Lyko (4 %) och Lensway (5 %) m.fl.
 • Spel & Betting – Betfair Casino (225 kr), Lottoland (100 kr) och PostkodLotteriet Skraplotter (90 kr) m.fl.
 • Sport & Fritid – Adidas (5 %), Bodystore (6 %), Reebok (5 %) och Under Armour (4 %) m.fl. 
 • Till bilen – Mekonomen (3,5 %), Skruvat.se (4 %), Dackonline.se (2 %) och Autodoc (6,5 %) m.fl.
 • Tjänster & Abonnemang – C More (5 %), ICA Foto (6,5 %), Tidningskungen (5 %), Carfax (10,5 %), Matsmart (4 %) och Loopia (25 %) m.fl.

Refunder erbjuder även cashback på ett antal privatlån och lån utan UC. Tänk dock på att återbäringen är relativt låg med tanke på lånens storlek och avbetalningstid, vi rekommenderar därmed att du jämför fler långivare innan du ansöker om ett lån.

Så får du återbäringen

Inom två timmar från att du har genomfört ett köp hos en ansluten butik kommer återbäringen registreras på ditt Refunder-konto. I samband med att återbäringen registreras får du ett mail som meddelar din exakta återbäring. I enstaka fall kan det ta upp till 48 timmar innan återbäringen blir registrerad.

Du är enkelt att begära utbetalning via ditt Refunder-konto. Tänk på att inga pengar betalas ut förrän villkor för exempelvis öppet köp har gått ut, vilket oftast innebär cirka 14 – 45 dagar. Tänk även på att du måste inneha en återbäring på minst 100 kr för att kunna utföra en utbetalning.

Refunder Appen

Refunder har även en App som har liknande funktioner som du finner på hemsidan. Appen som finns tillgänglig på Play-butiken och App Store är användarvänlig och underlättar navigeringen för att hitta butiker. Det är även enkelt att få en översikt över din insamlade återbäring och tidigare utbetald återbäring.

Du har även möjligheten att spara utvalda butiker som favoriter för en extra snabb åtkomst vid nästa shoppingtillfälle.

Toppbetyg på Trustpilot

Refunder har ett betyg på 9,1 av 10 från 7288 kundomdömen (2019-05-16) på Trustpilot, vilket innebär att Refunder är den populäraste cashback-sajten på Trustpilot just nu. Med tanke på att Trustpilot är marknadsledande på kundomdömen av tjänster och upplevelser kan du känna dig trygg över att betyget speglar kundernas omdöme.

Vanliga frågor om Refunder

Får jag alltid återbäring hos de anslutna butikerna?

Nej, du får ingen återbäring om du använder en rabattkod, om den nu inte tillhandahålls från RefunderDu kan inte heller få återbäring på belopp som du betalar med tillgodopengar eller presentkort. 

Återbäring ges inte i de anslutna företagens fysiska butiker, endast på företagens onlineshoppar.

Hur kan Refunder ge återbäring?

Cashback-sajter som Refunder får en procentuell provision från anslutna butiker när du handlar, det vill säga en ersättning för att dem skickar nya kunder till de anslutna butikerna. Refunder ger sedan tillbaka en del av denna provision till sina medlemmar som har handlat, oftast en procentuell andel av köpbeloppet. 

Kostar det att vara medlem i Refunder?

Nej, medlemsskapet är kostnadsfritt. 

Kan jag registrera ett köp i efterhand?

Nej, det är inte möjligt. Vi rekommenderar därmed att du går direkt till butiken via Refunders hemsida eller App för att försäkra dig om att återbäringen registreras korrekt.

Du har även möjligheten att använda ett tillägg till din Chrome webbläsare som meddelar om webbutiken du besöker ger återbäring genom Refunder.

Vilket företag ligger bakom Refunder?

Refunder är en del av Bonnier – ett av Nordens största mediaföretag. Förutom ett flertal mediaverksamheter driver Bonnier även Bonnier Fastigheter som äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Stockholm.

Hur kommer jag i kontakt med Refunder?

Adress: Tegnergatan 8, 113 58 Stockholm.

E-post: support@refunder.se

Andra populära cashback-sajter

Några andra populära cashback-sajter på den svenska marknaden är MyBonus, Cashbacker och Bonusway. Alla dessa tre sajter samarbetar precis som Refunder med ett brett utbud av onlinebutiker och tillhandahåller också en App.

Bonusway samarbetar med 628 butiker, bland annat Nelly (4 %), Åhlens (2,7 %) och H&M (0,5 %). Bonusway.se är en del av finska Bonusway.fi som grundades i Finland 2011. Förutom verksamhet i Finland och Sverige är Bonusway verksamma i ytterligare tolv europeiska länder.  Totala medlemsantalet är över 4,5 miljoner. Bonusway.se har ett kundbetyg på 4,4 av 10 på Trustpilot från 8 kundomdömen (2019-05-13).

Cashbacker samarbetar med 723 butiker och har över 55 000 medlemmar. Hos Cashbacker finner du ett brett utbud av populära onlinebutiker som Lindex (4 %), Ellos (4 %), Stayhard (7,5 %), Nelly.com (4 %), Åhlens (3 %) och Cervera (7,5 %). Cashbacker har ett kundbetyg på 9,0 av 10 från 1856 kundomdömen på Trustpilot (2019-05-13).

Hos MyBonus hittar du 725 onlinebutiker, bland annat Matsmart (6,5 %), Åhlens (3 %), Lyko (4 %), Apoteket Hjärtat (5 %), NA-KD (4 %), Lindex (4 %) och Nelly.com (4 %). Tjänsten som lanserades 2017 är en del av Say Group AB som har över 15 års erfarenhet av digitala plattformar. Inget medlemsantal anges på hemsidan. MyBonus har ett kundbetyg på 8,6 av 10 från 13 kundomdömen på Trustpilot (2019-05-13).

Slutsats

Just nu är Refunder Sveriges bästa cashback-sajt utifrån antal medlemmar, anslutna butiker och kundbetyg på Trustpilot. Tack vare över 500 000 medlemmar i Sverige kan Refunder förhandla fram förmånliga erbjudanden till sina medlemmar. De flesta anslutna butiker ger en återbäring på cirka 3 – 6 % på alla dina onlineköp.

Fördelar

P

Gratis medlemskap. Att bli medlem i Refunder är helt kostnadsfritt och inga dolda avgifter tillkommer.

P

1000 anslutna butiker. Du hittar många av Sveriges populäraste onlinebutiker hos Refunder som exempelvis Nelly, Adidas, CDON, Ellos, Hotels.com, Apoteket, Gymgrossisten och LensOn.   

P

Toppbetyg på Trustpilot. Rankas som Sveriges bästa cashback-sajt enligt oberoende kundomdömen på Trustpilot. Över 7000 kunder som har använt tjänsten har röstat.   

P

Pengar istället för bonuspoäng. Till skillnad från butikernas egna bonusprogram som ofta bygger på bonuspoäng får du med Refunder pengar tillbaka direkt efter ditt köp. 

Nackdelar

O

Du får inte använda egna rabattkoder. Ingen återbäring ges om du använder en rabattkod som inte kommer från Refunder.

O

Minst 100 kr behövs för utbetalning. Du måste samla ihop en återbäring på 100 kr innan du kan begära din första utbetalning.

O

Gäller ej i fysiska butiker. Du får endast återbäring på köp som utförs i butikens onlineshop.

O

Du missar butikens egna bonusprogram. Vissa butiker har förmånliga bonusprogram för sina medlemmar. Dessa bonusprogram kan ge förtur på reor och rätten till exklusiva erbjudanden. Dessa missar du om du utför alla köp genom Refunder.