Blancolån

Jämför blancolån och hitta det billigaste blancolånet på 1 minut! Du har möjligheten att jämföra allt från kundbetyg på Trustpilot till räntor och avgifter. Med blancolån har kan du låna 5 000 – 600 000 kr med en löptid mellan 1 – 15 år. Pengarna betalas ut till ditt konto inom 1 – 2 dagar om du signerar med BankID.

Belopp: 123
Löptid: 123
 • Filter:
 • Med betalningsanmärkning
 • Endast låneförmedlare
 • Svar direkt
Visa fler resultat

Tänk på att räntan för blancolån bestäms individuellt utifrån din kreditvärdighet. Månadskostnad och Att återbetala är beräknad utifrån den lägsta räntan som erbjuds. Kom ihåg att kontrollera din lånekostnad under ansökningsprocessen hos respektive långivare.

Räntor uppdaterade 2023-04-18.

Jämför blancolån med Finansis

Med vår jämförelsetjänst är det enklare än någonsin att hitta ett billigt blancolån med låg ränta. Fördelen med blancolån är att du får använda pengarna till vad du vill. Blancolån används ofta till konsumtion, exempelvis för att finansiera en ny bil eller en renovering. Blancolån är även den populäraste låneformen för att samla dyra lån, krediter och avbetalningar. 

1. Välj lånebelopp och löptid

Med blancolån är det möjligt att låna upp till 600 000 kr utan säkerhet. Välj en flexibel återbetalningstid mellan 1 – 15 år.

Tänk på att du alltid har möjligheten att återbetala hela beloppet i förtid utan några extra kostnader. 

2. Blancolån med svar direkt

Prioriterar du blancolån med snabb utbetalning? Filtrera efter Svar direkt för att endast jämföra långivare som erbjuder blancolån med svar direkt. För att kunna få direkt svar på din ansökan krävs ett giltigt BankID

De flesta långivare betalar ut ditt lån inom en till två bankdagar. Däremot finns det inte långivare som erbjuder blancolån med direkt utbetalning.

3. Blancolån med låg ränta via låneförmedling

Använd filtret Endast låneförmedlare för att endast jämföra Sveriges populäraste låneförmedlare som förmedlar blancolån med låg ränta från cirka 3 %. Låneförmedlaren kontaktar upp till cirka 30 – 40 långivare om låneerbjudanden för att du ska få den bästa räntan. 

Finansis jämför endast licensierade låneförmedlare som ger svar inom 24 timmar. Alla långivare som prövar din ansökan delar alltid på en enda UC förfrågan. Du behöver därmed inte oroa dig för många kreditupplysningar som försämrar din kreditvärdighet.

4. Blancolån med betalningsanmärkningar

Har du en historik av anmärkningar? Filtrera efter Med betalningsanmärkning för att endast jämföra långivare som kan bevilja lån trots betalningsanmärkningar.

5. Hitta ett blancolån med låg ränta

Långivarna rangordnas automatiskt efter Högsta betyg, det vill säga efter aktuellt kundbetyg på Trustpilot. Du kan därmed känna dig trygg över att långivare erbjuder professionell kundservice och attraktiva låneerbjudanden.  Du har även möjligheten att filtrera efter Lägst ränta

Tänk på att räntan för blancolån bestäms individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Du måste alltid genomföra en ansökning och genomgå en kreditprövning innan långivaren kan fastställa din personliga ränta. Att återbetala och Månadskostnad är därmed beräknade utifrån den lägst räntan som erbjuds. 

Klicka på Mer information under respektive långivare för mer information om bland annat kreditupplysningsbolag, inkomstkrav och kundtjänstens öppettider.

 

 

Jämför ränta på blancolån

Till skillnad från mindre sms lån med fast ränta bestäms räntan för blancolån individuellt utifrån din kreditvärdighet. Privatpersoner med en god kreditvärdighet på grund av exempelvis en hög fast inkomst och låga skulder har möjligheten att få en låg ränta på cirka 3,0 – 6,0 %. Däremot får privatpersoner med en svag kreditvärdighet på grund av exempelvis tidigare betalningsanmärkningar, låg inkomst och höga skulder räkna med en högre ränta över 6,0 %. 

Du har inte möjligheten att jämföra snittränta för blancolån, däremot anger långivarna ett ränteintervall. Exempelvis erbjuder långivaren Bynk blancolån inom ränteintervallet 3,95 – 19,95 %, vilket innebär att den bästa räntan du kan få är 3,95 %.

Bästa blancolånet

Letar du efter Sveriges bästa blancolån? Då rekommenderar vi att du ansöker genom en låneförmedlare. Upp till 40 banker och kreditgivare prövar din ansökan, vilket gör det enkelt att hitta det bästa blancolånet utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Lendo

Lendo

 • Med Lendo är det enkelt att hitta det billigaste lånet. Lendo tillfrågar upp till 40 banker och långivare för att du ska få den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.
 • En av Sveriges mest populärare låneförmedlare med ett kundbetyg på 4,6 av 5 från 2 443 kundomdömen (2023-04-18) på Trustpilot.
 • Ansök om ett blancolån mellan 10 000 – 600 000 kr med en löptid mellan 1 – 15 år.
 • Krav: Minst 18 år. Minst 110 000 kr i deklarerad årsinkomst.

Blancolån med bäst ränta genom låneförmedling

Allt fler privatpersoner använder låneförmedlare för att hitta blancolån med bäst ränta. Låneförmedlaren kontaktar cirka 30 långivare om låneerbjudanden för att du ska få den lägsta räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Om du själv hade kontaktat ett flertal långivare om låneerbjudanden hade du även samlat på dig många kreditupplysningar hos UC. Bakgrunden är att alla långivare utför en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) under ansökningsprocessen för att fastställa låntagarens återbetalningsförmåga och kreditvärdighet.

När du använder dig av en låneförmedlare delar alla långivare som prövar din ansökan alltid på en enda kreditupplysning hos UC. Du behöver därmed inte oroa dig för många kreditupplysningar som påverkar din kreditvärdighet negativt.

Krav för blancolån

För att kunna bli beviljad ett blancolån måste du uppfylla långivarens grundkrav. Några vanliga krav är följande: 

 • Minst 18 år. 
 • Regelbunden inkomst från arbete eller pension.
 • Deklarerad årsinkomst på minst 100.000 kr alternativt 120.000 kr.
 • Du får inte ha en innestående skuld hos Kronofogden. 
 • Betalningsanmärkningar kan accepteras av vissa långivare.

Snabba blancolån med BankID

Tack vare BankID är det enklare än någonsin att ansöka om blancolån online. Du kan alltid slutföra ansökningsprocessen på långivarens hemsida där du kan signera låneavtalet digitalt med E-legitimation.

Med ett giltigt BankID har du därmed möjligheten att ansöka om blancolån snabbt och enkelt på nätet. Hos några långivare får du svar direkt, vilket innebär att du kan signera låneavtalet redan samma dag. Pengarna betalas oftast ut till ditt konto inom 1 – 2 bankdagar.

 

Blancolån utan UC

Om du är intresserad av att låna pengar med en kortare återbetalningstid än 12 månader är du tvungen att ansöka om ett blancolån utan UC. Med lån utan UC har du möjligheten att låna 1.000 – 50.000 kr med en flexibel återbetalningstid från 30 dagar. Tänk dock på att räntan är betydligt högre för denna låneform. Den nominella årsräntan uppgår oftast till cirka 26,0 – 39,0 % samtidigt som det ofta tillkommer avgifter. Blancolån utan UC är därmed endast ett lämpligt alternativ om du vill låna pengar snabbt under en kortare period.