Lån utan ränta

Vi har sammanställt Sveriges populäraste långivare som erbjuder alla nya kunder möjligheten att låna pengar utan ränta och avgifter. I dagsläget är det möjligt att låna 3 000 – 25 000 kr räntefritt i 14 dagar.

Populära privatlån utan ränta

Låna pengar räntefritt i 14 dagar med Loanstep

  • Hos Loanstep har du nu möjligheten att låna pengar räntefritt i 14 dagar som ny kund. Du har möjligheten att låna 3 000 – 25 000 kr helt utan ränta och avgifter.
  • Kreditupplysning utförs med Creditsafe och inte UC.
  • Loanstep har ett kundbetyg på 4,7/5 från 2 390 kundomdömen på Trustpilot (2023-04-18). 
  • Hos Loanstep får du alltid svar direkt och pengarna betalas oftast ut samma dag. 
  • Krav: Minst 18 år. En fast inkomst.

Är det möjligt att låna pengar utan ränta?

Innan hösten 2018 var det vanligt att långivare nischade mot snabblån, så kallade sms lån, erbjöd alla nya kunder möjligheten att låna pengar utan ränta i 14 alternativt 30 dagar. Lånet var kostnadsfritt och saknade avgifter om kunden betalade tillbaka lånet före förfallodatumet. När regeringen införde den nya lagen om räntetak på 40,0 % den 1 september 2018 tog de flesta långivare bort denna möjlighet på grund av minskade vinstmarginaler. Nu för tiden är det därmed ovanligt att hitta sms lån och snabblån utan ränta. 

Vilka långivare erbjuder räntefria sms lån och snabblån?

Vi har hittat en långivare på den svenska marknaden som erbjuder ett lån utan ränta upp till 14 dagar. Hos Loanstep har du möjligheten att slutföra ansökningsprocessen online med BankID och du får alltid svar direkt. Pengarna betalas oftast ut till ditt konto samma dag.

Finns det några nackdelar med räntefria lån?

Så länge du betalar tillbaka hela lånebeloppet innan förfallodatumet tillkommer inga avgifter eller kostnader. Eftersom lånet därmed saknar kostnad är det svårt att hitta några nackdelar med denna låneform. Däremot är det viktigt att kontrollera ränta och avgifter om du väljer ett förlänga återbetalningstiden eller ta ett nytt lån vid ett senare tillfälle hos samma långivare.

Vanliga frågor

Hur länge kan jag låna pengar räntefritt?

I dagsläget har du möjligheten att låna pengar utan ränta och avgifter i 14 dagar hos långivaren Loanstep. Vi har inte hittat någon långivare som erbjuder räntefria lån upp till 30 dagar.

Finns det lån utan UC och utan ränta?

Ja, Loanstep erbjuder ett räntefritt lån utan UC då alla kreditupplysningar utförs hos kreditupplysningsbolaget Creditsafe.

Hur kan långivare erbjuda räntefria lån?

På grund av den tuffa konkurrensen mellan långivare inom snabblån var det tidigare vanligt att långivare erbjöd alla nya kunder första lånet räntefritt upp till 30 dagar. Det räntefria lånet fungerade därmed som ett välkomsterbjudande för att locka nya kunder. Sedan den nya lagen om räntetak infördes den 1 september 2018 har de flesta långivare tagit bort detta erbjudande. Däremot innebär den nya lagen förmånligare villkor för konsumenter som vill låna pengar till låg ränta, då den nominella årsräntan inte får överstiga 40,0 %. 

Kan jag låna pengar utan ränta trots betalningsanmärkning?

Med betalningsanmärkningar är det i regel svårt att bli beviljad ett räntefritt lån. Loanstep gör däremot alltid en helhetsbedömning av din ekonomiska situation och oftast kan en betalningsanmärkning godkännas om den är äldre än 12 månader.