Små lån

Jämför små lån utan UC med låg ränta. Vi har sammanställt Sveriges populärast långivare som erbjuder billiga smålån online som du kan signera direkt med BankID. Låna 1 000 – 50 000 kr med en återbetalningstid från 30 dagar.

Belopp: 123
Löptid: 123
 • Filter:
 • Med betalningsanmärkning
 • Helglån
 • Snabblån utan UC
Sortering:
Vi har hittat st snabblån till dig
Vi har hittat ett snabblån till dig
Inga lån hittades
Visa fler resultat

Månadskostnad och Att återbetala är beräknade utifrån både ränta och eventuella uppläggningsavgifter och avi-avgifter. Kontrollera alltid din lånekostnad hos respektive långivare under ansökningsprocessen. Räntor uppdaterade 2020-02-15.

Några av dessa lån är högkostnadskrediter

Lån med en effektiv ränta över 30 % är högkostnadskrediter. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Hitta billiga små lån med låg ränta

Finansis har gjort det enkelt för dig som letar efter ett billigt smålån med låg ränta. Med vår jämförelsetjänst kan du hitta det billigaste lånet på bara någon minut genom att jämföra allt från räntor och avgifter till kundbetyg från TrustpilotHos samtliga långivare kan du låna pengar snabbt och enkelt med BankID och du behöver aldrig besöka något bankkontor.

1. Välj lånebelopp och återbetalningstid

Med smålån har du möjligheten att låna mellan 1.000 – 50.000 kr. Tänk på att små lån är högkostnadskrediter och är därmed endast lämpliga för att låna ett mindre belopp under en kortare tid.

Välja en flexibel återbetalningstid som passar dig från 30 dagar. Om du är intresserad av en återbetalningstid på minst 12 månader bör du istället ansöka om ett privatlån som har en bedyligt lägre ränta från cirka 3 %. 

2. Små lån utan UC kreditupplysning

Filtrera smålånen efter Utan UC för att endast jämföra långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar utan UC. När du ansöker om ett smålån utan UC kommer ingen information registreras i UCs register och din ansökan förblir därmed anonym.

Istället för UC är det vanligt att långivaren antingen samarbetar med Creditsafe eller Bisnode Kredit för kreditupplysningar.

3. Små lån på helgen

Filtrera smålånen efter Helglån för att hitta en långivare som erbjuder små lån med direkt utbetalning på helgen. För att kunna låna pengar på helgen krävs ett giltigt BankID. Det är även viktigt att kontrollera att långivaren betalar ut smålån på helgen till just din bank och att kundtjänsten har öppet.

Långivaren Ferratum erbjuder en av marknadens bästa öppettider, då kundtjänsten har öppet under både lördagar och söndagar mellan kl. 11:00 – 18:00.

4. Små lån med betalningsanmärkningar

Filtrera långivarna efter Med betalningsanmärkning visas endast jämföra långivare som kan acceptera en historik med betalningsanmärkningar. 

För att kunna bli beviljad ett smålån trots betalningsanmärkningar får generellt sätt ingen anmärkning vara yngre än 6 månader.

5. Hitta det bästa smålånet 

Hos Finansis finner du endast Sveriges populäraste långivare inom smålån. Vi har noggrant valt ut de mest omtyckta långivarna med höga kundbetyg på Trustpilot. Du kan därmed känna dig trygg när du jämför små lån med vår jämförelsetjänst. 

Om du är intresserad av att hitta det billigaste smålånet är vår rekommendation att du jämför Att återbetala, som visar lånets totala kostnader inklusive amortering, räntekostnader och eventuella avgifter som exempelvis uppläggningsavgifter och månatliga aviseringsavgifter. 

Små lån med direkt utbetalning

Om du är intresserad av att få pengar direkt på kontot så finns det ett flertal långivare som erbjuder smålån med direkt utbetalning. Exempelvis erbjuder långivarna Ferratum och Mobillån små lån med snabb utbetalning till Swedbank, SEB, Nordea och Handelsbanken. Kom ihåg att kontrollera att kundtjänsten har öppet för att försäkra dig om att långivaren kan behandla din ansökan direkt.

Hos långivare som inte erbjuder utbetalning direkt kan du oftast få pengarna utbetalda samma dag om ditt smålån beviljas innan omkring kl. 11:00 – 13:00 en helgfri vardag. 

För- och nackdelarna med smålån

Den främsta nackdelen med små lån är den relativt höga räntan som oftast uppgår till cirka 39,0 %. Oftast tillkommer avgifter i form av en uppläggningsavgift (engångskostnad) på cirka 300 kr och en aviseringsavgift (månatlig) på cirka 35 kr. Sedan regeringen införde ett räntetak om 40,0 % på högkostnadskrediter september 2018 har det dock blivit betydligt förmånligare för dig som är i behov av ett snabbt och litet lån.

Den främsta fördelen med små lån är den snabba hanteringen och utbetalningen. Du kan alltid slutföra hela ansökningsprocessen online på långivarens hemsida med BankID

Med tanke på dessa för- och nackdelar passar smålån bäst för dig som är intresserad av att låna ett mindre belopp på cirka 1.000 – 10.000 kr under 30 – 90 dagar. Om du är intresserad av en återbetalningstid på 12 månader bör du istället vända dig till en långivare som erbjuder privatlån. 

Populära smålån – Februari 2020

Ferratum

 • Hos Ferratum kan du ansöka om en kontokredit mellan 1.000 – 35.000 kr med en återbetalningstid från 30 dagar. Årsränta uppgår till 39,3 % och inga avgifter tillkommer.
 • När Ferratum lanserades i Sverige 2005 var man en av de första långivarna att erbjuda små och snabba lån. I dag är Ferratum en av Sveriges populäraste långivare med ett kundbetyg på 3,8 av 5 från 499 kundomdömen på Trustpilot (2020-02-15).
 • Erbjuder små lån med direkt utbetalning till Handelsbanken, Swedbank, SEB och Nordea. 
 • Kundtjänsten har öppet på vardagar mellan kl. 08:00 – 21:00 och på helgen mellan kl. 11:00 – 18:00.
 • Creditsafe används för alla kreditupplysningar.
 • Krav: +21 år. Deklarerad inkomst. Ingen betalningsanmärkning får vara yngre än 6 månader.

Vanliga frågor

Hur mycket får man låna med smålån?

Med smålån utan UC har du möjligheten att låna 1.000 – 50.000 kr. Tänk på att du måste ansöka om ett lån innan du får reda på hur stort lånebelopp du kan bli beviljad. 

Finns det små lån utan ränta?

Innan regeringen införde den nya lagen om räntetak på högkostnadskrediter hösten 2018 var det vanligt att långivare erbjöd nya kunder små lån utan ränta och avgifter under 30 dagar. I dagsläget är det däremot oerhört få långivare som erbjuder denna möjlighet till nya kunder.

Vilka krav ställs på mig som ansöker?

För att kunna bli beviljad ett små lån måste du uppfylla långivarens grundkrav. Kraven skiljer sig mellan olika långivare, men de flesta långivare använder följande krav:

 • Du måste vara minst 18 år. 
 • Du måste vara folkbokförd och skriven i Sverige.
 • Du måste inneha ett bankkonto hos en svensk bank. 
 • Du måste kunna uppvisa en deklarerad inomst, däremot anger långivarna sällen ett exakt inkomstkrav.
 • Du får inte ha en innestående skuld hos Kronofogden. 
 • Vissa långivare kan acceptera en svag kreditvärdighet på grund av tidigare anmärkningar. Dock ställer de flesta långivare kravet att ingen betalninganmärkning får vara yngre än 6 månader.
Kan jag ansöka om små lån trots Kronofogden?

Nej, i dagsläget finns det ingen långivare som erbjuder små lån med skuldsaldo hos Kronofogden. 

Kan jag ansöka om små lån utan inkomst?

Om du inte har en deklarerad inkomst från föregående år blir det svårt att få ett smålån beviljat. De flesta långivare ställer krav på en ”regelbunden inkomst” vilket generellt sätt innebär att du måste kunna bevisa din inkomst med hjälp av din deklarerade inkomst. 

Finns det små lån utan kreditupplysningar?

Alla långivare måste enligt lag utföra en kreditprövning på låntagaren för att kunna utvärdera låntagarens kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. De flesta långivare som erbjuder smålån undviker UC och samarbetar istället med kreditupplysningsföretag som Bisnode och Creditsafe